Méhpempő és nyers virágpor: mire jók ezek a termékek? (x)

A méhészeti termékek szervezetünkre gyakorolt pozitív hatását már régóta ismerjük. Ám ezen termékek jótékony tulajdonságait csak akkor élvezhetjük teljes egészében, ha nyers, feldolgozatlan formában juttatjuk be a szervezetünkbe. Az Apiland termékei a tökéletes megoldás erre.

A méhpempő egy különleges eledel, sárgás színe és édes-kesernyés íze van, amit a méhek királynőjük számára állítanak elő. A méhpempő különlegessége annak is köszönhető, hogy ez az egyetlen természetes acetilkolin forrás, amely az idegimpulzus közvetítésében is komoly szerepet játszik. Szintén megtalálható a méhpempőben a 10-HDA savként ismert vegyület, amely nemcsak antibakteriális, hanem gombaellenes és vírusellenes hatást is kölcsönöz a terméknek.

A méhpempő igen gazdag B-vitaminban, de fontos megemlíteni a C- és A-vitamin jelenlétét is. A méhpempőnek számos jótékony hatása van, többek között erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, illetve a vérnyomást. Ajánlott fizikai és szellemi kimerültségnél, stressz -, hormonális-, vagy májproblémáknál, jó hatással van a memóriára, az alvási zavarokra, továbbá lassítja az öregedési folyamatot, enyhíti a menstruációs és a változókori panaszokat, rendellenességeket. A tiszta méhpempő megtalálható a kozmetikai iparban is, kiváló összetevője a bőr és a haj kezelésére szolgáló termékeknek. A méhpempőben található aktív anyagok megőrzése érdekében a terméket hűtőben kell tárolni.

A nyers virágpor vitaminok, ásványi anyag és enzimek keveréke. Mindezen összetevők teszik a nyers virágport minden igényt kielégítő táplálékká. A virágpor alacsony víztartalmának köszönhetően (8-10 százalék) nem fagy meg, de ajánlott fagyasztóban tárolni. A nyers virágpor kiváló növényi fehérjeforrásként erősíti a szervezet védekezőképességét, megfelelő tápanyaggal látja el az idegrendszert, segít helyreállítani a bélflóra működését, támaszt nyújt a fárasztó, stresszes időszakokban.

A nyers vegyesvirág-poron kívül, számos monoflor nyers virágpor is megtalálható. Az Apiland az egyetlen olyan vállalat, amely többféle nyers virágporból készült termékek közül lehet választani.

Íme, a kínálat:

  • a nyers galagonya virágpor, a szív és a vérkeringés őrangyala
  • a nyers fűzfa virágpor, a kötőhártya és a szaruhártya jótevője
  • a nyers szelídgesztenye és szeder, a vérkeringés doktora
  • a nyers vadrózsa virágpor, a vastagbél és az ellenállóképesség segítője
  • a nyers csarab virágpor, a vese őrzője
  • a nyers szilva virágpor, az emésztési egyensúly támogatója
  • a nyers alma virágpor, az anyagcsere jótevője
  • a nyers hegyi virág virágpor, a szép bőr, haj és körmök őrzője

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: