Macskafajták, amelyek jók kutyák mellé

A kutyáknak és a macskáknak nem kell feltétlenül ellenségeknek lenniük. Ha fontolgatjuk, hogy már meglévő kutyánk mellé egy macskát is befogadnánk a háztartásba, érdemes lehet kifejezetten erre alkalmas fajtát választani.

Amerikai rövidszőrű

Az amerikai rövidszőrű egy barátságos, nyitott fajta , amely számos élethelyzethez jól képes alkalmazkodni. Ha megfelelően szocializálják, akkor nemcsak az idegen emberekkel, hanem a kutyákkal is megtalálja a hangot. Közepesen energikus fajta, amelynek nincs szüksége rá, hogy állandóan a középpontban legyen, ezért harmonikusan együtt tud élni a család két-, illetve négylábú tagjaival is.

amerikai rövidszőrű
Amerikai rövidszőrű (Fotó: 123rf)

Birman

A csodaszép birmanok is nyugodt, kedves cicák , akik imádnak időt tölteni a családtagjaikkal. Jól kijönnek az idegenekkel, gyerekekkel, kutyákkal, sőt kifejezetten szeretik, ha nem "egykék", és azt sem bánják, ha társuk nem egy másik macska, hanem egy eb. Szeretnek játszani, fogócskázni, ezért remek társai lehetnek a már meglévő kutyánknak.

birman
Birman (Fotó: 123rf)

Bobtail

A japán bobtail őshazájában afféle szerencsehozónak számít. Ezek a macskák aktívak, nagyon intelligensek és nyitottak, imádnak játszani és felfedezni. Nem ritka, hogy vízben pancsolnak, a szájukban viszik a játékaikat, sőt apportíroznak is, tehát kifejezetten kutyára emlékeztető szokásaik vannak. Nem véletlen, hogy jól kijönnek a kutyákkal.

bobtail
Bobtail (Fotó: 123rf)

Néhány macskafajta népszerűbb a macskatartók körében, mint a többi: egy felmérés szerint a különböző macskafajták közül az alábbiak a legnépszerűbbek .

Maine coon

A maine coonok szintén kedvelik a társaságot, és hamar összebarátkoznak emberekkel, más macskákkal és kutyákkal is. Ragaszkodnak a gazdához, de nem követelik erőszakosan a figyelmet - cserébe szeretik követni az embert, és mindenbe beleütni az orrukat, amit csinál. Nagyon okosak, így megtaníthatók az apportírozásra és a pórázon sétálásra is - akárcsak a kutyák.

maine coon
Maine coon (Fotó:123rf)

Norvég erdei macska

A norvég erdei macska kedves, nyugodt természetű, gyengéd, nagyon szeretetteljes, igazi anyáskodó típus. Ezek az impozáns külsejű állatok tényleg gyakorlatilag mindenkivel kijönnek, nem véletlenül javasolják őket kisgyerekes, illetve kutyás családoknak is.

norvég erdei macska
Norvég erdei macska (Fotó: 123rf)

Ragdoll

A ragdollokat szintén bátran választhatjuk meglévő kutya mellé. Nevüket is onnan kapták, hogy olyan jól tűrik a húzás-nyúzást, dögönyözést, mint a rongybabák. Türelmesek, kedvesek, ha pedig simogatják őket, valósággal szétesnek a boldogságtól, és toleráns, bájos természetük miatt emberekkel és más állatokkal is jól kijönnek. Ráadásul épp olyan imádattal és hűségesen követik a gazdit mindenhová a lakásban, mint egy kutyus.

ragdoll
Ragdoll (Fotó: 123rf)

Szibériai macska

A szibériai cicák kalandvágyó, barátságos természetük miatt szintén mindenféle háztartásba gond nélkül képesek beilleszkedni. Mindenkivel jól kijönnek, még ha eleinte néha kicsit gyanakvóak is - csupán egy kis időre van szükségük. Imádnak a gazdi nyomában lenni, és épp olyan lelkesen üdvözlik a munkából hazatérő embert, mint a kutyák.

szibériai macska
Szibériai macska (Fotó: 123rf)

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: