Ezekkel akar a kutya mondani valamit

A legtöbben tudjuk, hogyan jelzi túláradó örömét, játékkedvét vagy éppen dühét egy kutya - de mi a helyzet négylábúnk kisebb, finomabb jelzéseivel?

Milyen viselkedéssel mit jelez a kutyánk?

Ajándékot hoz: ha kutyánk hoz nekünk valamit, legyen az a cipőnk vagy egy kismadár, azzal csak kedveskedni szeretne, boldoggá akar tenni minket.

Szétkap dolgokat: ha kutyavilág fogad minket otthon (ebünk széttépte a párnákat a kanapén vagy valami mást), akkor valószínűleg szeparációs szorongása van. Segíthet a dolgon, ha megpróbáljuk lefárasztani, mielőtt magára hagynánk.

Fenéktörlés a padlón: egész vicces látvány lehet, persze akkor, ha nem a világos színű kanapén vagy a tiszta szőnyegen csinálja a kutya. Általában azért törlik így a feneküket, mert máshogy nem tudják, de ha gyakran csinálja, akkor bélféregre is utalhat.

Bámulás: nem akar szándékosan furcsa vagy ijesztő enni, egyszerűen csak szeretetre és figyelemre vágyik.

Nem akar szándékosan furcsa  lenni, egyszerűen csak szeretetre vágyik
Nem akar szándékosan furcsa lenni, egyszerűen csak szeretetre vágyik

Sokáig fenntartott szemkontaktus: nagyon figyel ránk, és tudni akarja, mit akarunk tőle.

Vonyítás: ha szirénát vagy más, hasonló hangot hallanak, a kutyák egy része vonyítani kezd. Ez lehet azért is, mert bosszantja őket a hang, de azért is, mert egyenesen fájdalmas a fülüknek.

Ásás, ásítás: a kutya unatkozik.

Forgatja a fejét: nagyon figyel arra, hogy mit akarunk neki mondani, és azért fordítja jobbra vagy balra a fejét, mert még jobban akarja hallani az emberi beszédet.

Nekidől a gazdinak: még több figyelmet és szeretetet kér, elhanyagolva érzi magát.

Fűevés: teljesen normális, ha kutyánk néha füvet eszik . Ezt több okból is csinálhatja: tápanyaghiány, emésztési probléma, dehidratáltság vagy bélférgesség is állhat a háttérben.

A világ legokosabb kutyafajtái - részletek !

Így alszik - ezt jelzi

Háton fekve alszik: vicces, amikor egy négylábú a hátán fekve szenderedik el, lábait az ég felé tartva. De igazából nem (vagy nemcsak) mulattatni akar ezzel a viselkedéssel, hanem azt is jelzi, hogy nyugodt, visszafogott kutyus, aki biztonságban érzi magát az adott környezetben.

Oldalt fekvés: a kutyák általában nem fekszenek sokáig az oldalukon, így legfeljebb csak szundítani szoktak. De ha a mi négylábúnk így alszik, akkor erősen kötődik a falkánkhoz, nagyon bízik bennünk - összességében gondtalan és boldog.

Superman-póz: ha a hasán fekve, szétdobott végtagokkal, Superman-pózban szunnyad el a kutyánk, akkor biztosan egy kis örökmozgó. Általában a kiskutyák alszanak így, mert ebből a pozícióból felpattanva ott tudják folytatni a játékot, ahol a szundi előtt abbahagyták.

Ha a hasán fekve, lábakat maga alá húzva alszik: a kedves, de félénkebb ebek szunnyadnak el így, általában nem is alszanak mélyen.

Ha rókapózban, összegömbölyödve alszik: ez arra utalhat, hogy a kutya fázik.

Forrás: news.animalchannel.co

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +24 °C
Minimum: +13 °C

A legtöbb helyen többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, a Dunántúlon lehet összefüggőbb a felhőtakaró. Ott kora délutánig előfordulhat néhol kisebb zápor, később csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, az Alföldön és az Északi-középhegység keleti felén erős széllökések kísérik. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a légmozgás. A hőmérséklet délután 21 és 26, késő este 12 és 17 fok között alakul. Este hidegfront érkezik.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra