Ezekkel akar a kutya mondani valamit

A legtöbben tudjuk, hogyan jelzi túláradó örömét, játékkedvét vagy éppen dühét egy kutya – de mi a helyzet négylábúnk kisebb, finomabb jelzéseivel?

Milyen viselkedéssel mit jelez a kutyánk?

Ajándékot hoz: ha kutyánk hoz nekünk valamit, legyen az a cipőnk vagy egy kismadár, azzal csak kedveskedni szeretne, boldoggá akar tenni minket.

Szétkap dolgokat: ha kutyavilág fogad minket otthon (ebünk széttépte a párnákat a kanapén vagy valami mást), akkor valószínűleg szeparációs szorongása van. Segíthet a dolgon, ha megpróbáljuk lefárasztani, mielőtt magára hagynánk.

Fenéktörlés a padlón: egész vicces látvány lehet, persze akkor, ha nem a világos színű kanapén vagy a tiszta szőnyegen csinálja a kutya. Általában azért törlik így a feneküket, mert máshogy nem tudják, de ha gyakran csinálja, akkor bélféregre is utalhat.

Bámulás: nem akar szándékosan furcsa vagy ijesztő enni, egyszerűen csak szeretetre és figyelemre vágyik.

Nem akar szándékosan furcsa  lenni, egyszerűen csak szeretetre vágyik
Nem akar szándékosan furcsa lenni, egyszerűen csak szeretetre vágyik.

Sokáig fenntartott szemkontaktus: nagyon figyel ránk, és tudni akarja, mit akarunk tőle.

Vonyítás: ha szirénát vagy más, hasonló hangot hallanak, a kutyák egy része vonyítani kezd. Ez lehet azért is, mert bosszantja őket a hang, de azért is, mert egyenesen fájdalmas a fülüknek.

Ásás, ásítás: a kutya unatkozik.

Forgatja a fejét: nagyon figyel arra, hogy mit akarunk neki mondani, és azért fordítja jobbra vagy balra a fejét, mert még jobban akarja hallani az emberi beszédet.

Nekidől a gazdinak: még több figyelmet és szeretetet kér, elhanyagolva érzi magát.

Fűevés: teljesen normális, ha kutyánk néha füvet eszik. Ezt több okból is csinálhatja: tápanyaghiány, emésztési probléma, dehidratáltság vagy bélférgesség is állhat a háttérben.

Mind a macskák, mind a kutyák gazdijai felfigyelhetnek olykor arra, hogy kedvencük előbb füvet rágcsál, majd rövid időn belül hányni kezd miatta. A furcsa jelenség persze igen ijesztő látványt nyújthat, pedig közel sem annyira veszélyes, mint elsőre gondolnánk.

Így alszik – ezt jelzi

Háton fekve alszik: vicces, amikor egy négylábú a hátán fekve szenderedik el, lábait az ég felé tartva. De igazából nem (vagy nemcsak) mulattatni akar ezzel a viselkedéssel, hanem azt is jelzi, hogy nyugodt, visszafogott kutyus, aki biztonságban érzi magát az adott környezetben.

Oldalt fekvés: a kutyák általában nem fekszenek sokáig az oldalukon, így legfeljebb csak szundítani szoktak. De ha a mi négylábúnk így alszik, akkor erősen kötődik a falkánkhoz, nagyon bízik bennünk - összességében gondtalan és boldog.

Superman-póz: ha a hasán fekve, szétdobott végtagokkal, Superman-pózban szunnyad el a kutyánk, akkor biztosan egy kis örökmozgó. Általában a kiskutyák alszanak így, mert ebből a pozícióból felpattanva ott tudják folytatni a játékot, ahol a szundi előtt abbahagyták.

Ha a hasán fekve, lábakat maga alá húzva alszik: a kedves, de félénkebb ebek szunnyadnak el így, általában nem is alszanak mélyen.

Ha rókapózban, összegömbölyödve alszik: ez arra utalhat, hogy a kutya fázik.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34 °C
Minimum: +17 °C

Napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű. Fronthatás napközben nem okoz kellemetlenséget.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra