Így lehetünk felelős kutyatartók

Nagyon tudatosnak kell lennünk egy kutya befogadásánál, különösen, ha menhelyi állatról van szó.

Ocztos Panka tréner a felelős kutyatartáshoz adott tanácsokat a Reggeliben. Nagyon érzékeny szituációnak tartja egy menhelyi kutya befogadását, mert sok mindentől függ, hogy be tud-e illeszkedni.

kutya kutyatartás
Jól át kell gondolnunk, milyen kutyát választunk. Fotó: Birgit/Pixabay

"Mentett kutyák esetében nagyon nehéz, mert nem tudjuk az előéletüket. Nagyon sok menhelynél van olyan, hogy próbaidőre megnézik, hogy működik együtt, mennyire beilleszthető a családba az adott kutya. Nincs erre egy univerzális szabály. Az a fontos, hogy milyen a kutya személyisége, és milyen a család élete, ritmusa, hány fős, mire vannak berendezkedve" - magyarázta.

Azt is érdemes előre átgondolni, hogy milyen fajtájú kutyát szeretnénk. Mint mondta, nemcsak a fajták között, hanem a fajtán belül is lehetnek nagy különbségek.

Ezen kívül nemcsak az állat méretét, hanem azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora a mozgásigénye. Egy nagytestű kutya lehet, hogy egész nap tesped. Egy kisebb kutya pedig nagyon mozgékony lehet.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +12 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők fokozatosan összeesnek, és a csapadék is megszűnik. Ugyanakkor a nyugati tájakon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Az északkeletire, keletire forduló szél döntően mérsékelt lesz. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő. Az előrejelzések alapján hétfőn frontmentes időnk lesz, így a frontérzékenyek tünetei várhatóan nem erősödnek fel.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra