SYNTROXINE 75 µg lágy kapszula

SYNTROXINE 75 µg lágy kapszula betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer a Syntroxine és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Syntroxine hatóanyaga a levotiroxin-nátriumnak (T4) nevezett szintetikus pajzsmirigyhormon, melynek szerkezete és hatása megegyezik a szervezet által előállított természetes pajzsmirigy-hormonéval.

A Syntroxine 25-200 mikrogramm lágy kapszula a következő esetekben alkalmazható:
-- a természetes tireoid (pajzsmirigy) hormon pótlására pajzsmirigy-alulműködés esetén,
-- normális pajzsmirigyműködés esetén, golyva kiújulásának megelőzésére műtét után
-- jóindulatú golyva kezelésére normális pajzsmirigyműkődés esetén,
-- a pajzsmirigydaganat (rosszindulatú betegség) kiújulásának megakadályozására, főként műtét után, és a pajzsmirigyhormon-hiány pótlására,
-- kiegészítő kezelésként a pajzsmirigy-túlműködés kezelésében,
-- diagnosztikus céllal pajzsmirigy szuppressziós vizsgálatnál.

A Syntroxine 13 mikrogramm lágy kapszula a következő esetekben alkalmazható:
-- gyermekeknél kezdő adagként, a pajzsmirigyhormon-hiány pótlására pajzsmirigy-alulműködés esetén,
-- időskorú, koszorúér-betegségben szenvedő, vagy súlyos, illetve hosszú ideje fennálló pajzsmirigy-alulműködésben (hipotireózisban) szenvedő betegeknél alacsony kezdő adagként ajánlott, amit a következőkben fokozatosan, hosszabb időközönként kell növelni (pl. az adag fokozatos, 13 mikrogrammal történő növelése 14 naponként) a pajzsmirigyhormon szintjének gyakori ellenőrzése mellett,
-- bármely, a levotiroxin-adag fokozatos emelését igénylő beteg kezelésére.


2. Tudnivalók a Syntroxine szedése előtt

Ne alkalmazza a Syntroxine-t
- ha allergiás a levotiroxin-nátriumra vagy a Syntroxine egyéb (6. pontban felsorolt) összetevőjére,
-- ha nemrégiben szívinfarktuson esett át, vagy heveny szívizom-gyulladása és/vagy a szívfal valamennyi rétegének heveny gyulladása (pánkarditisz) volt,
-- ha terhes, és egyidejűleg egy pajzsmirigy-túlműködést szabályozó gyógyszert (tireosztatikumot) is szed (lásd "Terhesség és szoptatás"),
-- kezeletlen mellékvesekéreg-elégtelenség, az agyalapi mirigy (hipofízis) kezeletlen alulműködése (hipopituitarizmus) és/vagy a pajzsmirigy kezeletlen túlműködése esetén,
-- amennyiben nem tudja egészben lenyelni a lágy kapszulát.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Syntroxine szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével, vagy a gondozást végző egészségügyi szakemberrel.


A Syntroxine fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
ha a következő szív-érrendszeri betegségek valamelyikében szenved:

-- magasvérnyomás-betegség,
-- gyors és szabálytalan szívritmus (pulzus)
-- zsírlerakódások a verőerek falában (arterioszklerózis),
-- szorító jellegű mellkasi fájdalom (angina pektorisz),
-- elégtelen véráramlás a szívkoszorúerekben (szívkoszorúér-elégtelenség).

Ezeket a rendellenességeket kezelni kell gyógyszerekkel, mielőtt elkezdené szedni a Syntroxine-t, a Syntroxine kezelés alatt pedig orvosának rendszeresen ellenőriznie kell az Ön pajzsmirigyhormon-szintjét.

Közölje orvosával, ha nem tudja biztosan, hogy ezek a rendellenességek fennállnak-e Önnél, vagy ha a fenti rendellenességek valamelyikében szenved, de még nem kezelték.

A kezelés elkezdése előtt
- Kezelőorvosa ellenőrzi, hogy fennáll-e Önnél mellékvesekéreg-, vagy az agyalapi mirigy-működészavar, fennáll-e pajzsmirigy működési zavar melyhez a pajzsmirigyhormonok szabálytalan túltermelése társul (pajzsmirigy-autonómia), mert ezeket az állapotokat gyógyszerekkel kell kezelni a Syntroxine szedésének elkezdése előtt.
-- Közölje orvosával, ha változókorban (menopauza), vagy ha menopauzát követő állapotban van. A csontritkulás oszteoporózis (oszteoporózis) kockázatának fennállása miatt szükségessé válhat a pajzsmirigy működésének rendszeres ellenőrzése.
-- Tájékoztassa orvosát, ha pszihotikus zavar jeleit észleli (lehet, hogy szükséges lesz az Ön orvosi megfigyelése és a terápiás dózisának módosítása)
-- Tájékoztassa orvosát, ha orlisztátot elkezd szedni, azt abbahagyja, vagy változtatja (fogyókúra során használják, mert lehetséges, hogy fokozottab orvosi megfigyelés, vagy a terápiás dózis módosítása szükséges az Ön esetében)
-- Bizonyos szívműködési zavarokat kezelni kell a Syntroxine szedése előtt, ezért kérjük, olvassa el figyelmesen a "A Syntroxine fokozott elővigyázatossággal alkalmazható" részt.
-- Ha cukorbetegségben szenved, vagy bizonyos véralvadásgátló gyógyszerekkel kezelik, kérjük, olvassa el figyelmesen a "A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek" részt.
-- Ha szükséges más levotiroxint tartalmazó gyógyszerre váltani, pajzsmirigyhormon kiegyensúlyozatlansága léphet fel. Forduljon orvosához, ha bármilyen kérdése van a gyógyszeres kezelés megváltoztatásával kapcsolatban. A klinikai állapotának és a laboreredményeknek szoros monitorozásra szükséges az átmeneti időszak alatt. Mondja el orvosának, ha bármilyen mellékhatást észlel, mivel ez azt jelezheti, hogy az Ön adagját módosítani kell (emelni vagy csökkenteni).
-- Ne szedje a Syntroxine-t testsúlycsökkentés céljából. Amennyiben Önnél a pajzsmirigyhormonok vérszintje a normál tartományon belül van, pajzsmirigyhormonok pótlólagos szedése nem csökkenti a testsúlyát. Az orvos külön javaslata nélkül pótlólagosan ne szedjen pajzsmirigyhormont, mert súlyos, vagy akár életveszélyes mellékhatásokat is okozhat, különösen akkor, ha bizonyos testsúlycsökkentő szerekkel együtt szedi őket.
-- Fokozott óvatosság szükséges, ha Ön epilepsziás. Ritjkán előfordult ilyen betegenél roham kialakulása a levotiroxinenal történő kezelés elkezdésekor.

Idősek:
Idősebb betegeknél gondos adagbeállításra és gyakori orvosi ellenőrzésre van szükség.

Egyéb gyógyszerek és a Syntroxine

Egyéb gyógyszerek Syntroxine-nal történő egyidejű szedése esetén a Syntroxine befolyásolhatja ezek hatását. Feltétlenül közölje kezelőorvosával, hogy milyen egyéb gyógyszereket szed.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Közölje orvosával, ha a következő gyógyszerek valamelyikét szedi:
- Vércukorszintet csökkentő gyógyszerek (antidiabetikumok):
A Syntroxine csökkentheti az Ön által szedett vércukorszint-csökkentő gyógyszerének hatását. További vércukor-ellenőrző vizsgálatokra lehet szükség, főként a Syntroxine-nal történő kezelés kezdetén. A Syntroxine-nal történő kezelés folyamán előfordulhat, hogy módosítani kell a cukorbetegség kezelésére kapott gyógyszerének adagját.
-- Véralvadásgátló gyógyszerek (kumarin-származékok):
A Syntroxine-nal fokozhatja ezeknek a gyógyszereknek a hatását. A véralvadási értékek ellenőrzésére lehet szükség Önnél, főként a Syntroxine-nal történő kezelés kezdetén. A Syntroxine-nal történő kezelés folyamán előfordulhat, hogy módosítani kell a kumarint tartalmazó gyógyszerének adagját.
-- Propiltiouracil (pajzsmirigyműködést gátló gyógyszer).
-- Glükokortikoidok (allergiaellenes és gyulladásgátló gyógyszerek).
-- Béta-blokkolók (vérnyomáscsökkentő szerek, melyeket a szívbetegségek kezelésében is alkalmaznak.
-- Szertralin (a depresszió kezelésére alkalmazott gyógyszer).
-- Klorokin vagy proguanil (a malária megelőzésére vagy kezelésére alkalmazott gyógyszer).
-- Az epilepszia kezelésére alkalmazott gyógyszerek, például karbamazepin, fenitoin, fenobarbitál, primidon.
-- Ösztrogén-tartalmú gyógyszerek (fogamzásgátlásra, illetve a változás időszaka alatt vagy menopauzában hormonpótló kezelésre alkalmazott gyógyszerek).
-- Szalicilátok (fájdalom- és lázcsillapító gyógyszerek).
-- Dikumarol (véralvadásgátló gyógyszer).
-- Nagy adagban alkalmazott furoszemid (vízhajtó gyógyszer), 250 mg vagy ennél nagyobb adagok esetén.
-- Klofibrát (vérzsírszintet csökkentő gyógyszer).
-- Amiodaron (szívritmuszavarok kezelésére alkalmazott gyógyszer).
-- Ritonavir - a HIV és a krónikus hepatitisz C vírus kontrollálására alkalmazzák.
-- Sevelamer (foszfát-kötő gyógyszer, amelyet krónikus veseelégtelenség kezelésére is használnak).
-- Tirozin-kináz inhibítorok (rák-ellenes és gyulladáscsökkentő gyógyszerek).
-- Orlisztát (például Alli) (testsúlycsökkentésre alkalmazott gyógyszer).


Tartsa be a javasolt időt a két gyógyszer bevétele között, amennyiben az alábbi gyógyszerek bármelyikét még szükséges szednie:
- antacidumok (gyomorsavtúltermelés kezelésére adott gyógyszerek),
szukralfát (gyomorfekély kezelésére)
alumínium-, vas-, vagy kalcium-karbonát tartalmú gyógyszerek
A Syntroxine-t legalább 2 órával ezen gyógyszerek bármelyikének alkalmazása előtt vegye be, mert ezek a gyógyszerek csökkenthetik a Syntroxine hatását.
- Epesavkötő és magas koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek (mint például a kolesztiramin vagy kolesztipol):
Vegye be a Syntroxine-t 4-5 órával a fenti gyógyszerek előtt, mert ezek a gyógyszerek gátolhatják a Syntroxine felszívódását a bélből.

Mire kell még ügyelnie egyéb gyógyszerek egyidejű szedése esetén:
Ha röntgenvizsgálaton vagy bármilyen más, kontrasztanyagot alkalmazó diagnosztikai vizsgálaton kell átesnie, közölje orvosával, hogy Syntroxine-t szed, mert olyan szert injektálhatnak be Önnek, amely hatással lehet pajzsmirigy-működésére.

Az Syntroxine egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal
Közölje orvosával, ha szójakészítményeket fogyaszt, különösen akkor, ha változtat az étrendjén szereplő szójakészítmények mennyiségén. A szójakészítmények csökkenthetik a levotiroxin felszívódását a bélből, ezért előfordulhat, hogy módosítani kell a Syntroxine adagját.

Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes, vagy szoptat, illetve fenáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség
- Syntroxine kezelés során észlelt terhesség nem indokolja a kezelés felfüggesztését, a kezelés folytatását nem szabad megszakítani. Ez nagyon fontos a gyermek méhen belüli normális fejlődésének biztosítására. Beszéljen kezelőorvosával, mert előfordulhat, hogy az adagot módosítani kell, mivel terhesség alatt a levotiroxin-szükséglet megnövekedhet. Pajzsmirigyműködését gyakran kell ellenőrizni.
-- Terhesség alatt a Syntroxine nem alkalmazható egyidejűleg pajzsmirigyműködést gátló gyógyszerekkel (tireosztatikumokkal). Terhesség alatt a pajzsmirigy-túlműködés kizárólag alacsony adagban alkalmazott tireosztatikumokkal kezelhető (lásd "Ne szedje a
Syntroxine-t").

Szoptatás
- A Syntroxine szoptatás alatt is alkalmazható. Nem ismert, hogy a Syntroxine szoptató nők általi alkalmazása káros lenne a normális pajzsmirigyműködésű csecsemőkre. Terhesség alatt a Syntroxine nem alkalmazható egyidejűleg pajzsmirigytúlműködést szabályozó gyógyszerekkel (tireosztatikumokkal).

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nagy valószínűséggel a Syntroxine nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket, mivel a levotiroxin gyakorlatilag azonos a szervezet által előállított természetes pajzsmirigyhormonnal.

A Syntroxine nátrium tartalmáról
A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz kapszulánként, azaz gyakorlatilag "nátriummentes".

3. Hogyan kell szedni a Syntroxine-t?

A gyógyszertt mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Az Ön által szedendő gyógyszeradagolást az orvos állapítja meg a laboratóriumi tesztek eredményei alapján.
Adagolás:

Az egyéni szükségletnek megfelelő kezelés biztosítására 13 és 200 mikrogramm közötti levotiroxin-nátriumot tartalmazó Syntroxine lágy kapszulák kaphatók, ezért általában csak egy kapszulát kell bevennie naponta.

Felnőttek:
- Pajzsmirigy-alulműködés kezelése:
Felnőtteknek kezdetben napi 25-50 mikrogramm levotiroxin-nátriumot kell szedniük. Orvosa előírhatja, hogy ezt az adagot 25-50 mikrogrammal növelje 2 és 4 hét közötti időközönként, a napi 100-200 mikrogramm levotiroxin-nátrium adag eléréséig (ez 1-2 Syntroxine lágy kapszulának felel meg).
-- Ismételt golyvaképződés megelőzésére, jóindulatú golyva műtéti eltávolítását és kezelését követően:
A napi adag 75-200 mikrogramm levotiroxin-nátrium.
-- Kiegészítő kezelésként pajzsmirigy-túlműködés tireosztatikumokkal végzett kezelése során:
A napi adag 50-100 mikrogramm levotiroxin-nátrium.
-- Rosszindulatú pajzsmirigydaganat miatti pajzsmirigyműtétet követően:
A napi adag 150-300 mikrogramm levotiroxin.

Amennyiben lehetséges, ajánlott az alacsonyabb hatóanyagtartalmú gyógyszerformát alkalmazni felnőtteknél a kezelés kezdetén és az adagok növelésénél, valamint gyermekeknél mindig.

Idősebb korú, szívkoszorúér-betegségben szenvedő, vagy súlyos, illetve hosszú ideje fennálló pajzsmirigy-alulműködésben szenvedő betegek:
A pajzsmirigyhormonokkal történő kezelést fokozott elővigyázatossággal kell elkezdeni. Ez azt jelenti, hogy alacsonyabb kezdeti adagot kell választani, amit aztán hosszabb időközönként, fokozatosan növelni kell, a laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek gyakori ellenőrzése mellett.

Gyermekek:
- A Syntroxine nem alkalmas olyan gyermekek kezelésére, akik nem képesek egészben lenyelni 1 kapszulát. A Syntroxine nem alkalmas 6 éves vagy az alatti életkorú kisgyermekek számára.
-- Gyermekeknél a kezelést 13-50 mikrogramm napi levotiroxin-nátrium adaggal kell kezdeni. Hosszú távú kezelés során alkalmazott adagot a gyermek kora és testfelszín nagysága, illetve egyéb tényezők alapján számítják ki. Az egyéni adagot a kezelőorvos állapítja meg.

Ha a Syntroxine hatását túl erősnek vagy túl gyengének érzi, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Hogyan kell szedni a gyógyszert:
- A kapszulát egészben, megfelelő mennyiségű vízzel kell lenyelni (például fél pohár vízzel).
-- Vegye be a teljes napi adagot reggel, üres gyomorra, legalább fél órával reggeli előtt. A hatóanyag jobban felszívódik, ha éhgyomorra veszi be, mint evés előtti vagy utáni bevétel esetén.
A Syntroxine lágy kapszulákat nem szabad szétzúzni bevétel előtt, illetve nem lehet vízben elkeverni vagy feloldani.

Az alkalmazás időtartama:
A gyógyszert addig kell szednie, amíg azt kezelőorvosa úgy ítéli.
-- Pajzsmirigy-alulműködés esetén, vagy ha rosszindulatú pajzsmirigydaganat eltávolításának műtétjén esett át, a Syntroxine-t általában élethosszig kell szednie.
-- Jóindulatú golyva esetén és az ismételt golyvaképződés megelőzésére a Syntroxine-t néhány hónapig, évig, vagy akár élethosszig is szednie kell.
-- Kiegészítő kezelésként pajzsmirigy-túlműködés kezelése esetén a Syntroxine-t mindaddig szednie kell, amíg a tireosztatikumot szedi.
-- Normális pajzsmirigyműködés melletti jóindulatú golyva kezelése esetén 6 hónaptól 2 évig terjedő kezelési időszakra lehet szükség. Amennyiben a Syntroxine-nal végzett kezelés nem sikeres ezen időszak alatt, egyéb kezeléseket kell megfontolni.

Ha az előírtnál több Syntroxine-t vett be
Ha az előírtnál nagyobb adagot vett be, pajzsmirigytúlműködés tüneteit tapasztalhatja: például szívdobogásérzés, szorongás, izgatottság, fokozott izzadás vagy remegés (lásd "4. Lehetséges mellékhatások"). Ilyen esetekben forduljon kezelőorvosához.

Ha elfelejtette bevenni a Syntroxine-t
Ne vegyen be dupla adagot, hogy pótolja a kimaradtat. Hagyja ki az elfelejtett adagot, és vegye be a következő adagot másnap, a szokott módon.

Ha idő előtt abbahagyja a Syntroxine kezelést
A kezelés csak akkor lesz sikeres, ha a Syntroxine-t rendszeresen szedi, a kezelőorvosa által előírt adagban. Ne változtasson a kezelésen, illetve ne szüneteltesse, és ne hagyja abba a kezelést kezelőorvosa jóváhagyása nélkül. A kezelés szüneteltetése vagy ideiglenes megszakítása a tünetek kiújulásához vezethet.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a szakszemélyzetet.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így a Syntroxine is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Nem várhatók mellékhatások, ha az előírt Syntroxine adagot szedi, és jelentkezik kezelőorvosánál a beütemezett laboratóriumi vizsgálatok elvégzésére.
Ez azért van, mert a Syntroxine hatóanyaga, a levotiroxin, azonos a szervezet által termelt természetes pajzsmirigy-hormonnal.

Ha az előírtnál több Syntroxine-t vett be vagy az adag túl erősnek bizonyul (ha például túl gyorsan növelik az adagot), akkor a pajzsmirigy-túlműködésre jellemző tünetek léphetnek fel, mint például:

-- testsúlycsökkenés, megnövekedett étvágy,
-- ujjremegés, nyugtalanság, álmatlanság, fejfájás, koponyaűri nyomásfokozódás a szemek kidülledésével (főként gyermekeknél),
-- szívdobogás, szívritmuszavarok, főként nagyon szapora szívverés, szorító jellegű mellkasi fájdalom (angina pektorisz),
-- vérnyomásemelkedés,
-- hányás, hasmenés,
-- izomgyengeség és izomgörcsök,
-- rendszertelen menstruáció,
-- fokozott izzadás, hajhullás, melegségérzet (az arc kipirulása), láz.

Közölje kezelőorvosával, ha ilyen tüneteket észlel. Kezelőorvosa dönti el, hogy megszakítja-e a kezelést pár napig, vagy lecsökkenti az adagot a mellékhatások elmúlásáig.

A következő mellékhatások nem ismert gyakorisággal előfordulhatnak: angioödéma, kiütés, csalánkiütés.

Túlérzékenység esetén allergiás bőr- és légúti reakciók léphetnek fel. Ebben az esetben azonnal forduljon kezelőorvosához.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Syntroxine-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Ne alkalmazza a gyógyszert a dobozon feltüntetett lejárati idő után. (EXP.:). A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Syntroxine?

A készítmény hatóanyaga a levotiroxin-nátrium.

A Syntroxine 13 mikrogramm lágy kapszula 13 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.

A Syntroxine 25 mikrogramm lágy kapszula 25 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.

A Syntroxine 50 mikrogramm lágy kapszula 50 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.

A Syntroxine 75 mikrogramm lágy kapszula 75 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.

ASyntroxine 88 mikrogramm lágy kapszula 88 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.

A Syntroxine 100 mikrogramm lágy kapszula 100 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.

A Syntroxine 112 mikrogramm lágy kapszula 112 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.

A Syntroxine 125 mikrogramm lágy kapszula 125 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.

A Syntroxine 137 mikrogramm lágy kapszula 137 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.
.
A Syntroxine 150 mikrogramm lágy kapszula 150 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.

A Syntroxine 175 mikrogramm lágy kapszula 175 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.

A Syntroxine 200 mikrogramm lágy kapszula 200 mikrogramm levotiroxin-nátriumot tartalmaz kapszulánként.

Egyéb összetevők a zselatin, glicerol és tisztított víz.

Milyen a Syntroxine készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Syntroxine borostyánszínű kerek, mindkét oldalán domború, lágy zselatin kapszula (7,5×5,4 mm) viszkózus folyékony borostyánszínű töltettel.

Minden kapszulán egy betűjelzés van. A különböző betűk más más hatáserősséget jeleznek.

A Syntroxine 13 mikrogramm kapszula "A" betűvel jelzett.
A Syntroxine 25 mikrogramm kapszula "E" betűvel jelzett.
A Syntroxine 50 mikrogramm kapszula "G" betűvel jelzett.
A Syntroxine 75 mikrogramm kapszula "H" betűvel jelzett.
A Syntroxine 88 mikrogramm kapszula "J" betűvel jelzett.
A Syntroxine 100 mikrogramm kapszula "K" betűvel jelzett.
A Syntroxine 112 mikrogramm kapszula "M" betűvel jelzett.
A Syntroxine 125 mikrogramm kapszula "N" betűvel jelzett.
A Syntroxine 137 mikrogrammkapszula "P" betűvel jelzett.
A Syntroxine 150 mikrogramm kapszula "S" betűvel jelzett.
A Syntroxine 175 mikrogrammkapszula "U" betűvel jelzett.
A Syntroxine 200 mikrogramm kapszula "Y" betűvel jelzett.

A Syntroxine 30, 50 vagy 100 db lágy kapszulát tartalmazó PVC-poli(klór)-trifluor-etilén (PCTFE)/alumínium/alumínium buborékcsomagolásban kapható.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
Kiszerelés: 30x Törzskönyvi szám: OGYI-T-21944/10
SYNTROXINE 75 µg lágy kapszula
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: IBSA Pharma
  • Hatóanyag: levothyroxine
  • ATC: Levothyroxine natrium
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Tájékoztató jellegű, nem támogatott fogyasztói ár: 2873 Ft Lefoglalom

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +15, +22 °C

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, ezekből többfelé zápor, zivatar is előfordulhat, néhol felhőszakadás is lehet. Erős, időnként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, 25, 30 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk, de északkeleten ennél melegebb is lehet. Szombaton változékony idő lesz, kettősfront jellegű hatás érvényesül. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, keringési problémák jelentkezhetnek. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)