OXIGÉN SIAD túlnyomásos orvosi gáz

OXIGÉN SIAD túlnyomásos orvosi gáz betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz gyógyszerkönyvi minőségű, tiszta (100%) oxigént tartalmaz, inhalálás céljából.
Az oxigén színtelen, szagtalan és íztelen gáz, melyet gázpalackba töltve forgalmaznak.
A gázpalackon elzárószelep található. Bizonyos palackok a nyomáscsökkentővel egybeépített szeleppel vannak ellátva, más palackok esetében viszont a nyomáscsökkentőt külön kell a palackhoz csatlakoztatni.
A nyomáscsökkentő a palackban uralkodó 125 / 150 / 200 bar nyomás csökkentésére szolgál.
Az orvosi oxigént általában belsőlegesen, inhaláció útján, ritkábban lokálisan, a bőrön alkalmazzák. Bizonyos esetekben (pl. szívsebészet) az oxigén közvetlenül a vérbe is adható az ún. oxigenátoron keresztül.
Az orvosi oxigén minden esetben növeli a vér oxigénszintjét (az oxigén szaturációját), ezáltal több oxigén jut a test szöveteihez.
Normál nyomású oxigénkezelés

Az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz alkalmazható normál nyomású oxigénkezelésként:
- a különböző okokból kialakuló akut vagy krónikus oxigénhiány (hipoxia) kezelésére vagy megelőzésére,
- a friss gázellátás (oxigén) összetevőjeként műtéti altatásban (anesztéziában) és az intenzív ellátásban,
- porlasztásos alkalmazás útján használt gyógyszerek nebulizátorral történő bevitelekor hajtógázként,
- a sebellátás kiegészítő terápiájában a helyi hipoxia kezelésére,
- a diagnosztizált, rohamokban fellépő cluster (ejtsd: klaszter) típusú fejfájásban szenvedő betegek akut rohamainak kezelésére.

Magasnyomású oxigénkezelés

Az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz magasnyomású oxigénkezelésre csak egészségügyi szakszemélyzet által alkalmazható.
A magasnyomású oxigénterápia az olyan állapotok kezelésére alkalmazható, amikor a vér és más szövetek oxigén tartalmának a normál nyomáson elérhető szintnél magasabb szintre emelése előnyös, mint például:
- a keszonbetegség (dekompressziós betegség),
- más eredetű lég- és gázembóliák,
- szén-monoxid mérgezés kezelése, valamint
- sugárzás okozta csontelhalás,
- gáztermelő baktérium (clostridium) okozta gázgangréna kiegészítő kezelése.

2. Tudnivalók az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz alkalmazása előtt
Ne alkalmazza az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gázt
- A magasnyomású oxigénkezelés nem alkalmazható, ha légmell (pneumothorax) áll fenn.
- A helyileg alkalmazott oxigénkezelés nem alkalmazható csontvelőgyulladással és rosszindulatú fekélyképződéssel társuló sebek kezelésénél.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
- ha a beteg krónikus tüdőbetegségben szenved
- Az oxigénkezelés elkezdése előtt tudnia kell a következőket:
- Az oxigén magas koncentrációban ártalmas lehet. Ez az alveolusok (tüdőben levő léghólyagocskák) összeesését okozhatja, így megszűnik az oxigén vérbe történő továbbítása. Ez akkor fordulhat elő, ha
- 100% oxigént több mint 6 óráig,
- 60-70% oxigént több mint 24 óráig,
- 40% oxigént több mit 2 napig alkalmaznak.
- Koraszülötteknél a fenti irányelv nem alkalmazható, mivel esetükben a szem károsodása (retrolentális fibroplázia) már lényegesen alacsonyabb oxigénkoncentráció mellett is jelentkezik. Náluk a legkisebb hatékony koncentrációt kell kiválasztani.
- Különleges óvatosságra van szükség, amennyiben a vér szén-dioxid szintje emelkedett, mert ilyenkor a nagy koncentrációjú oxigénkezelés eszméletvesztéshez (szén-dioxid kómához) vezethet.
- Amennyiben a vér alacsony oxigénszintje miatt kialakult légzési problémái vannak, orvos általi szoros megfigyelés szükséges.
- Semmilyen körülmények között ne változtasson az adagolt oxigén koncentrációján, mert így elkerülhető az oxigéntelítettség (oxigénszaturáció) ingadozása.
- A magasnyomású oxigénkezelést kerülni kell a következő betegeknél:
- krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) illetve tüdőtágulás (emphysema pulmonum)
- felső légúti fertőzések
- közelmúltban végzett középfül műtét
- közelmúltban végzett mellkas műtét
- ellenőrizhetetlen magas láz
- súlyos epilepszia
- Klausztrofóbiás betegek esetében óvatosság szükséges.
- Óvatosság szükséges azoknál a betegeknél, akiknél szívbetegségek szerepelnek a kórelőzményben (elsősorban szívelégtelenség és ischaemiás szívbetegség, legyen ez akár akut -szívinfarktus-, vagy krónikus -revaszkularizáció utáni-), mert náluk a magasnyomású oxigénkezelés potenciálisan rosszabb kimenetelt eredményezhet.
- Terhes nőknél és azoknál, akiknél a teherbeesés lehetősége fennáll, a magasnyomású oxigénkezelést körültekintően kell alkalmazni a terápiás előny/kockázat arány egyedi mérlegelésével (lásd Terhesség, szoptatás és termékenység).
- Az oxigén alkalmazásakor a spontán gyulladás kockázatával számolni kell.
- Nem szabad olaj alapú krémet használni, a kéznek tisztának, mindennemű olajtól és zsírtól mentesnek kell lennie.
- Egyéb gyógyszerek és az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
- A bleomicinhez, amiodaronhoz, furadantin és hozzá hasonló antibiotikumokhoz társuló tüdő toxicitás súlyosbodhat a magas koncentrációjú oxigén belélegzésével.
- A következő gyógyszer-hatóanyagokról ismert, hogy mellékhatásokat okozhatnak oxigénnel együtt adva: doxorubicin, promazin, klórpromazin, tioridazin és klorokin. A hatások különösen kifejezettek lehetnek a tüdőben.
- Azon betegek esetében, akiket szabadgyökök okozta tüdőkárosodás miatt kezeltek (pl. parakvát mérgezés esetén) az oxigén súlyosbíthatja a károsodást.
- A kortikoszteroidok, szimpatomimetikumok, röntgensugárzás, valamint a hyperthyroidismus, C-vitamin, E-vitamin és glutation hiány növelhetik az oxigén toxicitását.
- Az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz egyidejű alkalmazása étellel, itallal és alkohollal
- Oxigénkezelés alatt ne fogyasszon alkoholt. Az oxigén súlyosbíthatja az alkohol által okozott légzés-elnyomást.
- Terhesség, szoptatás és termékenység
- Az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz terhesség idején és a szoptatás időszakában is használható, de a magasnyomású oxigénkezelés (HBO) csak fokozott óvatossággal alkalmazható a magzatra kifejtett káros következmények (pl. magzati rendellenességek, testsúly csökkenés) kockázata miatt.
- Az oxigénkezelésnek a termékenységet befolyásoló hatására vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre.
- A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
- Normál körülmények között az orvosi oxigén alkalmazása nem befolyásolja a tudatállapotot. Azon betegek esetében, akik folyamatos oxigénkezelést igényelnek, mérlegelni kell, hogy állapotukból adódóan alkalmasak-e gépjárművezetésre és veszélyes gépek kezelésére.

- 3. Hogyan kell alkalmazni az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gázt?
- Az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gázt mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát.
- Semmilyen körülmények között ne változtasson önkényesen az adagolt oxigén koncentrációján.

- Adagolás

- Normál nyomású oxigénkezelés
- A kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, hogy mennyi ideig és naponta hányszor kell alkalmazni az oxigént, mert az adagolás egyénenként változik. A cél a legkisebb még hatékony oxigénkoncentráció alkalmazása. A belélegzett oxigén koncentrációja ne legyen 21%-nál kevesebb és akár 100%-ra is emelhető.
- A cluster (ejtsd: klaszter) típusú fejfájás akut rohamainak kezelése esetén az oxigént 7-15 l/perc áramlási sebességgel kell alkalmazni a lehető legkorábban a roham kezdete után, és kb. 15 percig vagy a fájdalom megszűntéig kell fenntartani. Rendszerint 7-10 l/perc áramlási sebesség alkalmazása elegendő, de egyes betegeknél a hatékonyság eléréséhez a 15 l/perc-es adagolás válhat szükségessé.
- Hogyan kell alkalmazni az oxigénterápiát normál nyomáson?
- Az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz adagolása speciális eszközök segítségével (orrkanül, vagy arcmaszk) történik. A többlet oxigén a szervezetből kilégzéssel távozik és a környezeti levegővel keveredik (ezt nevezzük nem-visszalégző rendszernek).
- Amennyiben a beteg képtelen önálló légzésre, mesterséges lélegeztetésre szorulhat. Altatási eljárás során speciális lélegeztetőgép alkalmazására kerülhet sor, amely alkalmas a kilélegzett levegő újbóli belégzésére (ún. visszalégző rendszer).
- Az oxigént közvetlenül a véráramba is lehet juttatni oxigenátor segítségével. Ezt a módszert akkor alkalmazzák, amikor a véráramot kivezetik a testből, például szívműtétek esetén.
- Hogyan történik a magasnyomású oxigénterápia?
- Magasnyomású oxigénkezelést kizárólag egészségügyi személyzet végezhet a sérülések elkerülése érdekében, amit az erős nyomásváltakozás okozhat.
- Az Ön fizikai állapotától függően a magasnyomású oxigénkezelés 45 perctől akár 300 percig is tarthat. A terápia állhat egy vagy két kezelésből, de hosszú távú ellátás esetén akár 30 vagy több alkalomra is sor kerülhet, szükség esetén naponta többször is.
- Az oxigénterápia speciális, magasnyomású kamrában történik.
- Magasnyomású oxigénterápia történhet egy szájon át bevezetett csövön, vagy egy szorosan záródó arcmaszkon keresztül, amelyet egy csuklya tart a helyén.
- Ha az előírtnál több Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gázt alkalmazott
- Ha az előírtnál több oxigént alkalmazott, akkor az befolyásolhatja a légzésfunkciót és kivételes esetekben szén-dioxid okozta bódulatot, öntudatlan állapotot (kómát) idézhet elő.
- Hosszú ideig tartó túladagolás esetén alacsony nyomású oxigénkezelésnél mellkasi fájdalom és száraz köhögés jelentkezhetnek, míg magasnyomású oxigénkezelésnél hányinger, szédülés, szorongás, zavartság, izomgörcsök, eszméletvesztés és epilepsziás rohamok léphetnek fel.
- Ha az előírtnál több oxigént alkalmazott, arról feltétlenül tájékoztassa orvosát.
- Ha elfelejtette alkalmazni az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gázt
- Alkalmazza az oxigént a Betegtájékoztató adagolás fejezetében leírtaknak megfelelően. Ne alkalmazzon kétszeres dózist a kihagyott adag pótlására, mert nagy koncentrációban az oxigén káros lehet.
- Ha idő előtt abbahagyja az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz alkalmazását
- Ne hagyja abba ennek a gyógyszernek az alkalmazását saját döntése alapján, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- Biztonsági utasítások
- A készítmény csak gyógyászati célból alkalmazható.
- A gázpalackhoz csak az orvosi oxigén alkalmazására alkalmas szereléket (pl. nyomáscsökkentőt) csatlakoztasson.
- Az oxigént tartalmazó gázpalackot csak jól szellőző helyiségben szabad tárolni és a kezelést alkalmazni.
- A gázpalackot hőhatásnak nem szabad kitenni.
- A dohányzás és a nyílt láng használata tilos abban a helyiségben, ahol a gázpalackot tárolják, vagy az oxigént alkalmazzák, mivel az oxigén az égést táplálja, ezáltal a tűzveszély kockázatát fokozza.
- A kezelés ideje alatt elektromos eszközök (pl. kenyérpirító, hajszárító, stb.) használata tilos.
- A kezelés ideje alatt az orrszondát vagy az orrmaszkot soha ne tegye textíliára, mert az oxigénnel telítődhet, és ez fokozza annak gyúlékonyságát. Ha ez mégis bekövetkezne, akkor rázza ki és levegőztesse a textíliát.
- A készüléket mindig zárja el, ha nem használja azt.
- Tűz esetén azonnal zárja el a készüléket.
- Tűz vagy tűzveszély esetén az oxigént tartalmazó gázpalackot biztonságos helyre kell vinni.
- Kenőanyagokat, zsírokat, olajokat a készülékhez vagy a szerelék felhelyezéséhez soha ne használjon!
- A nyomásszabályzót óvatosan és lassan nyissa ki.
- Óvatosan kezelje, ütéstől és eldőléstől óvja a gázpalackot.
- Mindig tartsa tisztán és szárazon a gázpalackot. A gázpalack vagy a szerelékek tisztítására csak arra alkalmas, nem gyúlékony tisztítószert használjon. Ha bizonytalan a tisztítószer használhatóságát illetően, akkor mielőtt használná, bizonyosodjon meg róla.
- A gázpalackot mindig a védősapkával ellátva kell tárolni és szállítani.
- 4. Lehetséges mellékhatások

- Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
- Az egyes gyakorisági kategóriákon belül a mellékhatások csökkenő súlyosság szerint kerülnek megadásra.
- Nem gyakori (1000 beteg közül 1-10 esetben fordul elő)
- Légzőrendszeri, mellkasi és mellűri betegségek és tünetek:
- atelektázia (a tüdőben a léghólyagocskák összeesnek és elvesztik légtartalmukat)
- mellhártyagyulladás

Magasnyomású oxigénkezelés esetén
A fül és az egyensúly-érzékelő szerv betegségei és tünetei:
- nyomásérzés a középfülben, dobhártya átszakadása
- Ritka (10 000 beteg közül 1-10 esetben fordul elő)
- Szembetegségek és szemészeti tünetek:
- Retrolentális fibroplázia (az az állapot, amikor kóros érösszehúzódás, majd érszaporulat következtében először károsodik, majd leválik a látóideghártya) kialakulása olyan koraszülötteknél, akik magas koncentrációjú oxigénkezelésben részesültek. Ez az állapot a látás elvesztéséhez vezet.

- Légzőrendszeri, mellkasi és mellűri betegségek és tünetek:
- hiperkapnia (a vér szén-dioxid tartalmának növekedése)

- Nagyon ritka (100 000 beteg közül 1-10 esetben fordul elő)
- Légzőrendszeri, mellkasi és mellűri betegségek és tünetek:
- heveny légzési elégtelenség
- Sérülés, mérgezés és a beavatkozással kapcsolatos szövődmények:
- égési sérülés
- Magasnyomású oxigénkezelés esetén
- Idegrendszeri betegségek és tünetek:
- szorongás, zavarodottság, eszméletvesztés, epilepszia, fejfájás
- Sérülés, mérgezés és a beavatkozással kapcsolatos szövődmények:
- barotrauma (a gáz nyomásából adódó sérülés)
Nem ismert gyakoriságú (a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg)
Emésztőrendszeri betegségek és tünetek:
- hányinger
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gázt tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A gázpalackot jól szellőző helyiségben, tisztán és szárazon kell tárolni.
A gázpalackokat ütéstől, eldőléstől és leeséstől óvni kell.
Az orvosi oxigént gyúlékony anyagoktól távol kell tartani.
A címkén feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a készítményt.
A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A használt gázpalackot ne dobja el. Minden használt gázpalackot vissza kell juttatni a szállítóhoz megfelelő elhelyezés és/vagy csere céljából.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz?
- A készítmény hatóanyaga: 125 bar, 150 bar, illetve 200 bar nyomáson töltött 100% oxigén gázpalackban.
- Egyéb összetevő: más összetevőt nem tartalmaz.
Milyen az Oxigén SIAD túlnyomásos orvosi gáz külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Színtelen, szagtalan orvosi gáz.
15 °C hőmérsékleten 125 bar / 150 bar / 200 bar nyomáson 1 literes, 2 literes, 3 literes, 4 literes, 5 literes, 7 literes, 10 literes, 14 literes, 20 literes, 40 literes, 50 literes, 12 x 40 literes, 12 x 50 literes, 16 x 40 literes és 16 x 50 literes elzárószeleppel vagy nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel ellátott fehér alumínium vagy acél palackba töltve:
- 1 db 1 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 1 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 1 literes alumínium gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 1 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 1 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 1 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 1 literes alumínium gázpalack 150 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 1 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 2 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 2 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 2 literes alumínium gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 2 literes alumínium gázpalack 150 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 2 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 2 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 2 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 2 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 3 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 3 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 3 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 3 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 4 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 4 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 4 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 4 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 5 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 5 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 5 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 5 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 7 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 10 literes acél gázpalack 125 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 10 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 10 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 10 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 10 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 10 literes alumínium gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 10 literes alumínium gázpalack 150 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 10 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 10 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 14 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 14 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 14 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 14 literes alumínium gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 20 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 20 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 20 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, nyomáscsökkentővel egybeépített elzárószeleppel
- 1 db 20 literes alumínium gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 40 literes acél gázpalack 125 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 40 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 40 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 50 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 1 db 50 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 12 db (bündel/kötegelt) 40 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 12 db (bündel/kötegelt) 40 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 16 db (bündel/kötegelt) 40 literes acél gázpalack 150 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 16 db (bündel/kötegelt) 40 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 12 db (bündel/kötegelt) 50 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
- 16 db (bündel/kötegelt) 50 literes acél gázpalack 200 bar nyomáson töltve, elzárószeleppel
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
Kiszerelés: 150 bar 1x1 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/01
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 150 bar 1x2 l alumínium gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/07
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 150 bar 1x10 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/09
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 150 bar 1x40 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/15
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x1 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/18
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x1 l alumínium gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/20
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x2 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/22
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x2 l acél gázpalack, nyomáscsökkentővel integrált szeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/23
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x2 l alumínium gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/24
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x2 l alumínium gázpalack, nyomáscsökkentővel integrált szeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/25
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x3 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/26
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x3 l acél gázpalack, nyomáscsökkentővel integrált szeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/27
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x5 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/34
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x5 l acél gázpalack, nyomáscsökkentővel integrált szeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/35
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x10 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/38
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x10 l acél gázpalack, nyomáscsökkentővel integrált szeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/39
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x10 l alumínium gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/40
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x20 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/44
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x20 l acél gázpalack, nyomáscsökkentővel integrált szeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/67
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 1x50 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/47
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 12x50 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/49
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 16x40 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/50
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Kiszerelés: 200 bar 16x50 l acél gázpalack, elzárószeleppel Törzskönyvi szám: OGYI-T-20708/51
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: SIAD Hungary
    • Hatóanyag: oxigen
    • ATC: Oxygen
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -1 °C

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.