Veszélyes müzlit hívtak visza

A Nébih arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy tropán-alkaloiddal szennyezett bio, paleo müzlit kellett visszahívnia a boltok polcairól.

Ne fogyasszuk el ezt a műzlit!

A német hatóság atropin és szkopolamin tartalom miatt adott ki riasztást Ausztriából származó bio, paleo müzlire - írja a Nébih.

A tropán-alkaloidok átmeneti egészségkárosodáshoz vezethetnek, dm müzli termékvisszahívás szennyezett élelmiszer Nébih
A tropán-alkaloidok átmeneti egészségkárosodáshoz vezethetnek

A termék azonosító adatai:

A termék megnevezése: dmBio Paleo Müsli, 500 g

Forgalmazó: dm Magyarország Kft.

Gyártó: BiologoN GmbH, Ausztria

2019.05.30 minőségmegőrzési idővel bezárólag valamennyi gyártási tétel érintett

RASFF referenciaszám: 2018.2695

Mint írják, a magyar forgalmazó a terméket levette polcairól, és a visszahívásról honlapján tájékoztatót jelentetett meg.

A dm üzletei a termékeket visszaveszik

A Nébih felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy ha korábban vásároltak a fent leírt termékből, ne fogyasszák el, a dm Kft a már megvásárolt termékeket a vásárlás helyétől függetlenül üzleteiben visszaveszi. "A dm elővigyázatosságból visszaveszi a polcokról dmBio paleo müzlijét" - írják honlapjukon. "A dm kivonja polcairól a dmBio paleo müzlit (500 g), az érintett termékek köre: a következő lejárati idővel bezárólag: 30.05.2019.

A dm számára kiemelten fontos a biztonság és a minőség. Azokban az esetekben, ha laboratóriumi tesztek során felmerül, hogy a termék nem felel meg a dm magas minőségi követelményeknek, a termékeket az üzletlánc visszahívja a polcokról, és értesíti vásárlóit is.

A termékben tropán-alkaloidokat fedeztek fel

A önellenőrzése során a vizsgált termékben tropán-alkaloidokat fedeztek fel, ezért elővigyázatosságból a dm visszaveszi a termékeket a polcokról. A tropán-alkaloidok természetes növényi alkotórészek, amelyek főként gyomnövényekben fordulnak elő. Mivel a bio gazdaságokban nem alkalmazhatók növényirtó szerek, ezért a gabonatáblákon nincs kizárva a gyomnövények előfordulása.

Figyelem! A tropán-alkaloidok átmeneti egészségkárosodáshoz vezethetnek, látászavart, pupillatágulást, szájszárazságot és fáradékonyságot okozhatnak.

A dm nagyon sajnálja a történteket, vásárlóitól elnézést kér a kellemetlenség miatt.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: