Teának álcázták a hamis gyógyszereket

Körülbelül 2,4 millió, a feltüntetett jelzés szerint kínai teát tartalmazó konténerekbe rejtett hamis gyógyszert foglaltak le a francia vámhatóságok. Az EU-ban állítólag ez volt az eddigi legnagyobb hamisgyógyszer-fogás.

A kínai eredetű szállítmány merevedési zavarokat és hasmenést gyógyító készítmények másolataiból, valamint hamis aszpirinből állt - írja a securingindustry.com. A két megtévesztő felirattal ellátott konténert Le Havre kikötőjében foglalták le a hatóságok február 27-én.

A szállítmány 601 doboz gyógyszert tartalmazott, és kétszer akkora volt, mint az eddigi legnagyobb EU-s gyógyszerfogás (amelyre szintén Le Havre-ben csaptak le 2013 májusában és 1,2 millió hamis aszpirin-készítményt tartalmazott).

Nyilatkozatában a francia vámhatóság megerősítette, hogy néhány lefoglalt hamisítvány nem tartalmaz aktív hatóanyagot, ez pedig alkalmas a vásárlók "súlyos megtévesztésére". Más, lefoglalt készítményekben az eredeti gyógyszertől eltérő mennyiségű hatóanyagot találtak, ez pedig veszélyt jelentett volna vásárlók egészségére.

Teának álcázták a hamis gyógyszereket (Fotó: Europress)

Az eset abból a szempontból is különleges, hogy a lefoglalt érkezik az EU-ba, közvetlenül annak a személynek címezve, aki online megrendelte.

Egyre gyakrabban érkeznek az illegális szállítmányok olyan küldeményekben is, amelyek - a vásárlóknak címzett - kisebb csomagokat tartalmaznak, hogy ezáltal úgy tűnjön, mintha azokat nem nemzetközi, hanem belföldi feladó postázta volna.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)