Koronavírus: rekordszámú új beteg

Egyetlen nap alatt 16 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak világszerte, s ezzel globálisan átlépte az esetszám a 145 ezret, míg a halálos áldozatok száma ma hajnalig 5429-re emelkedett.

Az oktatás hétfőtől új formában, digitálisan folytatódik, a diákok nem mehetnek be az iskolákba - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek este. Kattintson a részletekért.

Az új koronavírus eddig dokumentált napjai közül a tegnapi, március 13-i volt a legsúlyosabb, a legfrissebb március 14-én nem sokkal 6 előtt közzétett adatok szerint tegnap mintegy 16 200 új esetet regisztráltak világszerte, s ezzel a járványban érintettek száma 145 369-re emelkedett. Ehhez hasonló nap csak február 13-án volt, akkor valamivel több mint 15 ezer új beteget jelentettek világszerte.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19, koronavírusteszt
A hirtelen esetszám emelkedés hátterében az is állhat, hogy egyre több tesztet végeznek világszerte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sürgetésére. Fotó: Gabriel Kuchta/Getty Images

A legtöbb koronavírusbeteg még mindig Kínában van, ott 80 971 esetet regisztráltak, ezt Olaszország követi 17 660, Irán 11 364 és Dél-Korea 8086 érintettel. Spanyolország 5232 fertőzöttel megelőzte Németországot (3675) és Franciaországot (3667). Az USA-ban jelenleg 2174 COVID-19 betegről tudnak.

Magyarországon egyelőre nem frissítették az adatokat a hivatalos koronavírus oldalon, s a világtérkép szerint is még mindig 19 regisztrált SARS-COV-2 fertőzött van az országban.

Egy éjszaka alatt több száz haláleset

A halálesetek száma is döbbenetes gyorsasággal nő. Míg péntek délutáni adatok szerint 5088 áldozata volt az új koronavírusnak , addig a szombat hajnalra ez 5429-re emelkedett. A legtöbb áldozat Kínában (3075), Olaszországban (1266) és Iránban (514) van.

Szerencsére nemcsak rossz, de jó hírek is akadnak. Az összes gyógyult száma is szépen emelkedik napról napra. Jelenleg 71 694 olyan emberről tudnak világszerte, akik kigyógyultak a COVID-19-ből.

Szükségállapotot hirdettek az Egyesült Államokban a koronavírus miatt - az erről szóló hírt elolvashatja társportálunk, az nlc.hu oldalán .

Forrás: John Hopkins University

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)