Koronavírus: nyárig is eltarthat

A koronavírus-járvány várhatóan július végéig, augusztusig eltart - véli Donald Trump amerikai elnök.

"Ha jól végezzük a munkánkat, akkor a szakemberek szerint júliusig, augusztusig megfékezhető a koronavírus-járvány" - fogalmazott az amerikai elnök. Trump a kormányzat nevében azt javasolta a lakosságnak, hogy kerüljék az olyan összejöveteleket, ahol tíznél több személy van. Kiemelte, ezt a tanácsot az egészséges fiataloknak is érdemes megfogadniuk.

koronavírus, koronavírus terjedése, koronavírus Amerika, koronavírus-járvány, koronavírus hírek
koronavírus, koronavírus terjedése, koronavírus Amerika, koronavírus-járvány, koronavírus hírek

15 nap drámai változást hozhat

Egy amerikai nő felgyógyult a koronavírus-fertőzésből, az egyre komolyabb helyzet miatt aggódó embereknek pedig a többi között azt üzeni: ne pánikoljanak. A részletekért kattintson ide!

Amennyiben az amerikaiak a következő 15 napban betartják a kormányzat előírásait és javaslatait, drámai változásokra számíthatunk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban- véli Deborah Birx főorvos, aki egyben a kormányzati munkacsoport egyik tagja is. Mint mondta, különösen fontos, hogy ha valaki akár csak enyhe tüneteket is észlel magán, akkor ne csak ő, hanem a családtagjai is vonuljanak önkéntes karanténba legalább 14 napra.

További korlátozások

A koronavírus-helyzet miatt az amerikai kormányzat átmeneti kórházak létrehozását is fontolgatja, továbbá gondolkodnak azon is, hogy igénybe vegyék a hadsereget az ideiglenes kórházak kialakításához. Közben Washingtonban bejelentették, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság felfüggeszti a meghallgatásokat. A bírák utoljára több mint száz évvel ezelőtt, az 1918-as spanyolnátha-járvány idején függesztették fel a munkát, azt megelőzően pedig a sárgaláz-járvány miatt kényszerültek tevékenységük átmenti felfüggesztésére, 1793-ban és 1798-ban.

Emellett több államban is bejelentették, hogy a koronavírus terjedése miatt nem ajánlják a lakosságnak az utazást. Bezárják a mozikat, a kaszinókat, az éttermeket, a presszókat és a fitneszklubokat is, az éttermekben pedig csakis elvitelre szolgálhatnak ki vendégeket. New Jerseyben rendkívüli állapotot hirdettek.

A maradj otthon azt jelenti, hogy maradj otthon, mit nem lehet ezen érteni? - olvassa el az nlc.hu véleménycikkét a témában!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: