Katalin hercegné az ápolók mellé állt

Katalin camebridge-i hercegné védnökségével indult el a Nursing Now kampány. A WHO és az Ápolók Nemzetközi Tanácsa is részese a 2020-ig tartó nemzetközi kezdeményezésnek, melynek célja, hogy az ápolók presztízsét visszaadja, és önbecsülésüket erősítse.

Az ápolókért kampányol a világ

A Nursing Now 2018. február 27-én indult, és 2020 végéig tart. Ebben az évben az egész világ az ápolókat ünnepli majd, melynek Florence Nightingale születésének 200. évfordulója ad aktualitást.

Kate Middleton mondott beszédet a kampány nyitóeseményén Londonban a St Thomas Kórházban, ahol a világ vezető ápolói gyűltek össze. "Szeretnék gratulálni és köszönetet mondani mindenhol, minden ápolónak azért, amit naponta tesznek. Az erőfeszítéseitek nem maradhatnak észrevétlenül."

Az ápolók végzik a munka 90%-át

"Nem sokszor halljuk az ápolókat nyilatkozni vagy kiállni magukért, mert túlságosan leköti őket a munkájuk. A Nursing Now az első kampány, amit nem csak a hivatásunkat gyakorlók, hanem külső szervezetek is támogatnak.

Az egészségügyben az ápolók a humán erőforrás 50%-át teszik ki, de ők végzik a munka 90%-át. Összességében elmondhatjuk, hogy aki ápolásba invesztál, a gazdaságot támogatja" - mondta Anette Kennedy, az Ápolók Nemzetközi Tanácsának elnöke.

A kampány a Burdett Trust for Nursing szervezésében valósul meg, koncepciója a WHO által 2016-ban közzétett Triple Impact tanulmány megállapításaira épül - írja a MedicalOnline .

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: