Így öl meg a környezetszennyezés

A környezetszennyezés a 21. század egyik legnagyobb fenyegetése. Veszélyezteti az ökoszisztémák stabilitását, aláássa a gazdasági fejlődést, valamint emberek milliárdjainak egészségét károsítja.

Mégis, az egyes országok növekedési stratégiáiban vagy a nemzetközi fejlesztési segélyprogramok költségvetésében gyakran figyelmen kívül hagyják ezt a kérdést - írja a vg.hu.

Három éve maradt az emberiségnek A légköri szén-dioxid-koncentráció lassacskán az elmúlt 200 millió év legmagasabb szintjére emelkedik, de a naptevékenység változásának is van szerepe abban, hogy példátlan meleg légköri viszonyok vannak kialakulóban bolygónkon. Kutatók egy csoportja arra figyelmeztetett, hogy az emberiségnek mindössze három éve van, hogy megelőzze a változások visszafordíthatatlanná válását. Részletek !

A szennyezéssel kapcsolatos halálesetek csaknem 92 százaléka az alacsony és közepes jövedelmű országokban fordul elő. Az egyes országokban a szennyezés miatt bekövetkező betegségek leginkább a kisebbségek, illetve a marginalizálódott rétegek körében jellemzőek. Ez globális szinten jelentkező környezetpolitikai igazságtalanság. Nagyobb közbeavatkozás nélkül egyedül a légszennyezés okozta halálesetek száma 50 százalékkal nőhet 2050-re.

A légszennyezés okozta halálesetek száma 50 százalékkal nőhet 2050-re
A légszennyezés okozta halálesetek száma 50 százalékkal nőhet 2050-re

A környezetszennyezés azonban nem valami szükséges rossz, amely elkerülhetetlen kísérője a gazdaság fejlődésének. Megfelelő irányítással, erőforrásokkal és jól kialakított adatalapú megközelítéssel minimalizálni lehetne. Kidolgoztak már életképes stratégiákat, amelyek hatékonynak is bizonyultak a magas és közepes jövedelmű országokban. A kevésbé szennyező rendszerekre való átállás nem lesz egyszerű folyamat, illetve világszerte bizonyos érdekcsoportok erős ellenállásába fog ütközni. Ahogy azonban a Lancet Bizottság jelentése mutatja, a környezetszennyezés csökkentése létfontosságú társadalmaink egészsége, jóléte és prosperitása szempontjából.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A párás reggelt követően változóan vagy erősen felhős időre van kilátás, többfelé előfordulhatnak záporok. Mérsékelt marad a szél, 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Tovább gyengül az immunrendszer, emellett kellemetlen fejfájás, migrén és alvászavar léphet fel. Sokan nagyon megterhelőnek érezhetik a helyzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: