Húsevő baktériumok vannak a vízpartokon

Húsevő baktériumoktól származó fertőzés bukkant fel az Egyesült Államok keleti partvidékén. Az amerikai médiumok a napokban több ilyen esetről is beszámoltak.

A floridai Santa Rosa Beachen történt megbetegedésről számolt be a CBS televízió. Az áldozat, Tyler King a lakásához közeli tóhoz kirándult, és visszatérőben azt észlelte, hogy feldagadt a karja, majd idővel kékeslila színűvé sötétedett. Azonnal orvoshoz ment, aki megállapította, hogy a vibrio nevű, húsevőként ismert baktérium fertőzte meg. Az orvosok szerint majdnem biztos, hogy a vízben fertőződött meg. A fiatal férfi életét megmentették, jelenleg lábadozik.

strand, vízpart, tengerpart, veszély, húsevő baktérium
strand, vízpart, tengerpart, veszély, húsevő baktérium

A felmelegedés növeli a kockázatot

A múlt hónapban egy 77 éves floridai nőt szintén húsevő baktérium támadott meg, miután a beteg megvágta a lábát a tengerparton. Lynn Flemingnek kisebb dudor keletkezett a lábán, de mivel nem tulajdonított neki jelentőséget, csak két héttel később fordult orvoshoz. Már nem lehetett megmenteni az életét. A CBS egészségügyi szakértője, David Agus szerint a part menti tengervizek egyre jobban felmelegednek, így ideális környezetet kínálnak a baktériumnak. A felmelegedéssel tehát megnőtt az ilyen jellegű fertőzések kockázata. Különösen azok az idősebb emberek vannak veszélyben, akiknek az immunrendszere meggyengült, illetve diabétesszel vagy daganatos betegséggel küzdenek. "Nem kell félni a tengertől, csak legyünk tisztában a veszélyekkel is" - hangsúlyozta a szakember, hozzátéve, hogy csakis az azonnali orvosi ellátás mentheti meg a beteget.

Minden harmadik beteg belehal

Húsevő baktérium: néhány óra alatt végez az emberrel - részletek itt!

Egy marylandi asszonynak a fiát kellett kórházba vinnie, miután egy népszerű üdülőhelyen, Ocean Cityben nyaraltak. A fürdés után a gyereken piros foltok jelentek meg - közölte a The Washington Post című lap. A fiút szintén húsevő baktérium támadta meg, egyelőre még kórházban kezelik. A vibrio baktérium többnyire az Egyesült Államok keleti partvidékének vizeiben tenyészik - emelte ki az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési hivatal (CDC) munkatársa a Fox televíziónak adott nyilatkozatában. Mint mondta, a húsevő baktériummal megfertőzöttek közül minden harmadik beteg belehal a fertőzésbe. A CDC adatai szerint 2010 óta évente 700-1200 vibriofertőzést regisztrálnak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció