Hős rendőr: addig szorította a sérült nő csuklóját, amíg a mentők oda nem értek

Öngyilkossági kísérlet miatt riasztottak egy közelben lévő rendőrt, aki perceken belül oda is ért a sérülthöz. Lélekjelenlétének és rögtönzött szorítókötésének köszönhetően sikerült csillapítania a vérzést.

„Aggódó apa hívta a 112-t – lánya egy konyhakéssel felvágta az ereit” – kezdte a beszámolót Facebook-posztjában a Pest vármegyei rendőrség. Mint írták, egy monori munkatársuk, a közelben lévő Bacsa Csaba zászlós sietett a helyszínre.

Bacsa Csaba zászlós szorítja a sérült nő csuklóját
Aggódó apa hívta a 112-t – lánya egy konyhakéssel felvágta az ereit. Fotó: Pest vármegyei rendőrség / Facebook

Perceken belül odaért

A tájékoztatás szerint a rendőr a hívás után 6 perccel már meg is kezdte a sérült nő ellátását. Mivel a betegnek erősen vérzett a csuklója, az egyenruhás hős stabil oldalfekvésbe fektette őt, majd szorítókötést rögtönzött.

Nem állt neki senki kötszer után matatni, közelebb volt a ruhaszárító és a rajta lógó törölközők. Kettő elegendőnek bizonyult, hogy csillapítsa a vérzést, a biztonság kedvéért azért a kar megemelésével rásegített” – olvasható a bejegyzésben.

Minden jó, ha a vége jó

A rendőrség posztja alá egyébként több gratuláló hozzászólás is érkezett, a közzétett fotó alapján azonban többen is azt hitték, hogy egy kislány volt az ellátásra szoruló személy. Ezért egy kommentben tisztázták: nem kislányról van szó, hanem egy 34 éves nőről. „…ettől függetlenül mérhetetlen szerencse, hogy időben érkeztek srácaink” – fűzte hozzá a Pest vármegyei rendőrség. A sérültet végül stabil állapotban vihették kórházba a mentők.

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-os, 123-as vagy a 06/80-820-111-es telefonszámot! Ha öngyilkossági gondolataid vannak, olvasd el ezt az oldalt! Ha pedig másért aggódsz, ezt az oldalt keresd fel!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +20 °C
Minimum: +13 °C

Inkább csak átmeneti szakadozások fordulhatnak elő a felhőzetben. További kisebb-nagyobb csapadékgócok érkeznek, illetve képződnek, amelyek északkelet felé mozognak, a Tiszántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Az északias szél döntően mérsékelt, a Zemplén, Bordrogköz térségében élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra