Ha ilyen sört vett, vigye vissza, mert üvegforgács lehet benne

Biztonsági figyelmeztetést adtak ki a 0,25 literes, Hollandiában gyártott üvegpalackok miatt.


A figyelmeztetés a Heineken Original kisméretű, csavaros kupakkal ellátott, nem visszaváltható, üveges kiszereléseire vonatkozik, amelyek esetében fennáll a veszély, hogy a palackban üvegforgácsok találhatóak, tájékoztatta a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Üvegforgácsok lehetnek a Heineken sörös palackjában. Fotó: Getty Images
Üvegforgácsok lehetnek a Heineken sörös palackjában. Fotó: Getty Images

A Heineken arra kéri a fogyasztókat, hogy ne igyák meg a sört, és az üvegeket vigyék vissza az értékesítési helyre, ahol visszakapják a vásárlás összegét. Az összeg visszatérítéséhez nem szükséges a nyugta bemutatása. A vásárlóknak korlátlan idő áll rendelkezésre a termék visszaváltására.A veszély kizárólag az érintett sörök 0,25 literes kiszereléseire vonatkozik, amelyek lejárati dátuma:

  • 2022.12.31;
  • 2023.01.08;
  • 2023.01.22;
  • 2023.02.18. és
  • 2023.02.28.

– közölte a vállalat.

Az érintett 0,25 literes palackok szupermarketekben, nagykereskedőknél, italboltokban és webáruházakban is kaphatóak voltak Magyarországon is.

A Heineken elnézést kér az esetlegesen okozott kellemetlenségekért – mondta a közlemény szerint Maarten Koudenburg igazgató.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: