Ennyi kenyér és vécépapír járna mindenkinek havonta

Védelemgazdasági útmutatót készített a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM), amely alapján Magyarország felkészül egy esetlegesen bekövetkező természeti vagy katonai katasztrófára. A 21 oldalas dokumentumban forgatókönyvek és konkrét fejadagok is szerepelnek.

Módszertani útmutató a gazdaságmozgósítási helyzetre való felkészüléshez a követelménytámasztó és tervező szervek részére címmel tettek közzé egy 21 oldalas dokumentumot a kormány oldalán. A védelemgazdasági tervezés azt a célt szolgálja, hogy bármilyen mozgósítási helyzetben is biztosítható legyen a lakosság alapvető ellátásaírta meg az Economx.

Ennyi a fejadag az alapvető termékekből

A dokumentum legérdekesebb része talán az, amelyben meghatározták a békeidőszak egy főre jutó alapigényeit, amely alapján kiszámolják majd a vészhelyzet esetén a készleteket. Úgy számoltak, hogy egy hónapban fejenként – egyebek mellett – 2 kilogramm liszt, fél kiló cukor és 9 kiló kenyér, valamint 6 tekercsnyi vécépapír jár.

De mutatjuk a teljes listát is:

A dokumentumban arra is kitértek, hogy felsorolt alapigények akkor tarthatók, amikor semmilyen „gazdaságmozgósítási helyzet” nem áll fenn, tehát nincs például fegyveres konfliktus, egészségügyi vészhelyzet, természeti katasztrófa, esetleg ágazati vagy humanitárius válság.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15 °C
Minimum: +5 °C

Fokozatosan mindenütt megszűnik a köd, a legtöbb helyen napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, de a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegységben még a déli órákban is sok lesz a felhő. Csapadék is legfeljebb ezen a területen várható kisebb eső, zápor formájában. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, az Alpokalján meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között valószínű, de a Viharsarokban pár fokkal melegebb lehet az idő. Ami az orvosmeteorológiai helyzetet illeti, egy napközben az ország felett átvonuló hidegfront sokaknál okozhat kellemetlen panaszokat.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra