COVID-oltás: már a külhoni magyarok is regisztrálhatnak

Keddtől már a Magyarországon élő külföldiek, valamint a tajszámmal nem rendelkező, külföldön élő és külhoni magyarok is regisztrálhatnak a koronavírus elleni védőoltásra - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Koronavírus: ezekben a városokban ismét nagy baj lehet - kattintson!

A hazai oltási program előrehaladásával és a koronavírus-járvány megfékezése érdekében keddtől már a Magyarországon élő külföldiek, valamint a tajszámmal nem rendelkező, külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni az oltásra az erre a célra létrehozott honlapon . A személyazonosság hitelesítése érdekében a regisztrációs felület számukra módosult.

Mikor oltják őket?

A tájékoztatás szerint a koronavírus elleni immunizálást a Magyarországon élő külföldiekkel kezdik, így a külföldön élő magyarok oltására csak később kerülhet sor. Az itt élő külföldiek oltása május második felében kezdődhet meg, ennek részleteiről viszont csak később adnak tájékoztatást.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
Szepesi Lászlóné ápolónő beolt egy férfit a koronavírus ellen.Fotó: MTI/Vajda János

Mit kell megadni a regisztráció során?

A tajszámmal nem rendelkező, Magyarországon élő külföldieknek az új típusú koronavírus elleni védőoltásra való regisztráció során a nevüket, az életkorukat, az e-mail-címüket, a telefonszámukat és az értesítési címüket kell megadniuk. A tartózkodási engedéllyel rendelkező személyektől pedig a tartózkodási engedélyük számát vagy a személyazonosító számukat, továbbá az útlevél vagy a személyazonosító igazolványuk okmányazonosítóját is elkérik.

A tajszámmal nem rendelkező, külföldön élő és a külhoni magyar állampolgároknak szintén meg kell adniuk a regisztráció során a nevüket, az életkorukat, az e-mail-címüket, és a telefonszámukat. Emellett a személyazonosító számukat vagy magyar útlevelük okmányazonosítóját, illetve a személyazonosító igazolvány okmányazonosítóját is be kell írniuk. Meg kell jelölniük továbbá egy címet, ahová a védettségi igazolványuk kézbesítését várják.

Ezt nem szabad elfelejteni a védettségről - olvassa el a részleteket!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: