Wellness-mobiltelefon Japánból

Elkészült Japánban az első kalóriaszámláló wellness-mobiltelefon.

Mit tud az új készülék? Pulzust számol, testzsírarányt mér, összeadja a kocogással töltött időt, jelzi, ha rosszul vesszük a levegőt, sőt megméri a beszélgetés alatti stressz-szintet is. A wellness-mobiltelefon prototípusát a japán NTT DoCoMo Vállalat fejlesztette ki mindazok számára, akik szeretnék rutinszerűen nyomon követni aktuális egészségi állapotukat.

A 2007 októberében, Tokióban bemutatott új mobiltelefon sajátsága a beépített mobil-szenzor, amely képes a helyváltoztatást, mozgást érzékelni, és ebből kiszámítani a felhasznált energiát.

A szenzor meg tudja különbözteti a mozgásformákat, el tudja egymástól különíteni a lépcsőzést, futást, gyaloglást, pihenést. "Mindig veled van, mint egy hordozható személyi edző" - nyilatkozta Noriaki Tobita, a cég egyik igazgatója.

A telefon képes kontrollálni az edzésprogramot, jelezni a gyaloglási sebességet, mindemellett kijelzi a mozgás során leadott kalóriamennyiséget, miközben zene hallgatható róla a hozzá csatlakoztatott fejhallgatón keresztül.

Ha a kézbe vett telefont kinyújtott karral megtartjuk, úgy megmérhetjük vele a testzsírarányt. Emellett a telefon végén lévő pulzusérzékelő kiadja az aktuális pulzusszámot.

A mobiltelefon beépített légzésanalizátort is tartalmaz, amely erőteljes kilégzést követően megadja az elemzést. A wellness-telefon néhány kérdés segítségével megállapítja az aktuális stressztartományt, és tanáccsal látja el tulajdonosát, pl. "ne aggódj, holnap üdítő napod lesz".

Az új japán telefon arra is képes, hogy az elfogyasztott étel nevének megadása alapján kiadja a bevitt kalória mennyiségét, de elérhető általa az internet, sőt a reptéri utasfelvételben is segít.

Forrás:
apnews.myway.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: