Koronavírus: mit eszünk a járvány alatt?

Kérdőívvel vizsgálják, hogyan változtatta meg az élelmiszervásárlási és -fogyasztási szokásainkat a koronavírus-járvány.

Online kérdőívvel vizsgálja a koronavírus-járvány során megváltozott élelmiszer-vásárlási és -fogyasztási szokásokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal szombaton. Az érdeklődők bekapcsolódhatnak a munkába, ha kitöltik a Nébih oldalán elérhető felmérést és válaszolnak a honlapon szereplő kérdésekre. A Nébih, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának Marketing és Kereskedelem Intézete, valamint a TÉT Platform közösen összeállított kérdőíve anonim, és kitöltése mintegy 10-15 percet vesz igénybe.

Hogyan változott az életmódunk a járvány ideje alatt?

A szervezők a tartós otthonlétbe kényszerült lakosok mellett azok tapasztalatait is várják, akiknek életmódját kevésbé, vagy másféleképpen érintette a veszélyhelyzet. A kutatás eredményeit a szakemberek megosztják a nyilvánossággal, így a résztvevők lemérhetik, hogy a szokásaik hogyan viszonyulnak az országos átlaghoz.

Az étrendünkön is változtatott a koronavírus. Fotó: Getty Images
Az étrendünkön is változtatott a koronavírus. Fotó: Getty Images

A felmérés tapasztalatai fontos segítséget jelentenek az élelmiszerláncban dolgozó szakemberek, a hatósági munkatársak és a kutatók számára a következő időszakra vonatkozó tervek elkészítéséhez - áll a Nébih közleményében. A kérdőív az alábbi linken érhető el!

A koronavírus-járvány miatt a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában is elmarad egy-egy jelentős tárlat. Hogy a hazai múzeumok mikor nyitnak újra, arról bővebben az nlc.hu cikkében olvashatunk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció