Jobb szex? A műtét segíthet!

Megszüntetheti az elhízott férfiak merevedési zavarát a fogyás, hangzott el az Amerikai Urológus Társaság 2008-as kongresszusán.

A nagymértékű túlsúly megzavarhatja a szexuális kapcsolatot, függetlenül más rizikótényezőktől, beleértve a cukorbetegséget, magas vérnyomást, vagy a dohányzást. Egy bostoni és philadelphiai együttműködésben készült vizsgálat során sikerült visszaállítani egyes gyomorműtéten átesett betegek szexuális teljesítőképességét. "A kutatás alapján a fogyás és a fogyással kapcsolatos rizikótényezők mérséklése kulcsszerepet játszhat a szexuális teljesítménye helyreállításában" - mondta el Dr. Anthony Y. Smith, az Új Mexikói Egyetem orvosa. Smith szerint az eredmények még egy okkal többet szolgáltatnak azzal kapcsolatban, hogy miért érdemes a férfiaknak lefogyniuk.

A gyomorműtét során megkisebbítik a gyomrot, majd a gyomor fennmaradó részének és a vékonybél egy szakaszának elkerülésével lecsökkentik a tápanyagok felszívására alkalmas felületet. A beteg hamarabb is kezd teltségérzetet érezni, ezért lassan megtanulja, hogy kevesebbet egyen.

A vizsgálatban 95 gyomorműtéten átesett férfi töltötte ki a szexuális életére vonatkozó kérdőívet. Átlagéletkoruk 47,9 év volt, átlagos testtömegindexük 51,2 kg/m2. A betegek közül senki sem szedett ötös típusú foszfodiészteráz-gátlót. Az átlagosan 19 hónapos utánkövetési periódus után a kérdőíven elért pontszámok minden területen javultak. A szexuális késztetés nyolcas skálán 3,9-ről 5,4-re nőtt, az erekció-funkció pontszáma 12-es skálán 6,3-ről 8,9-re. Az ejakulációs pontszám 4,9-ről 6,3-re, a problémamegoldás 7,4-ről 9,5-re, a szexuális megelégedettség pedig 1,6-ről 2,2-re emelkedett. A súlyvesztés mértéke arányosan befolyásolta ezeket a tényezőket.

Forrás:
Medipress hírszolgálat

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső