Féreg volt a szemében - lézerrel pusztították el

Az orvosok két lézernyalábbal tudták elpusztítani az iowai férfi szemgolyójában megtelepedett férget.

John Matthews decemberben vette észre, hogy a bal szemében két folt zavarja a látását. Az orvosok egy sor vizsgálatot követően tették a hátborzongató felfedezést. Azonnal bevitték az Iowa Egyetem kórházába, és lézernyalábbal próbálták elpusztítani a férget.

"Láttam belülről, ahogyan mozgott, és igyekezett elkerülni a lézert" - számolt be Matthews az Iowa Telegraph Herald napilapnak.

A férget a második lézer ölte meg, de az orvosok nem tudták eltávolítani a férfi szeméből. Matthews szervezete fel fogja szívni a féreg maradványait, de az orvosok szerint maradandó retinakárosodást szenvedett.

"Talán egy horgasféreg volt, amit mexikói tartózkodásom alatt szereztem, vagy mosómedve fonálféreg, amit vadászat alatt szedtem össze" - nyilatkozta a napilapnak.

Matthews, az Animal Planet TV csatorna rajongója, felhívta a csatornát, és beszámolt nekik a történtekről. Az invazív szemféreg esetét a Shape Shifters című műsorban mutatják be.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)