A korai felvilágosítás véd az érzelmi sokktól

A spermabankból származó spermával megtermékenyített petesejtekből születő gyermekeknek viszonylag kicsi korban el kell mondani, hogy nem az őket nevelő apukájuktól örökölték tulajdonságaikat.

Erre a következtetésre jutott a Cambridge-i Egyetem kutatócsoportja, miután 165 olyan személlyel folytattak beszélgetést, akiknek biológiai apjuk spermadonor volt.

A megkérdezettek között kiskamasz és hatvanas éveiben járó ember is volt. Az eredmény teljesen egyértelmű: minél hamarabb beszélgetnek a gyerekekkel igazi édesapjukról, annál jobb. A szülők - pontosabban a heteroszexuális szülőpárok - hajlamosak elhallgatni gyermekük elől, hogy külső segítségre volt szükség. A gyermeküket egyedül nevelő vagy homoszexuális pároknál nevelkedő gyerekek 60%-a már három éves kora előtt megtudta, hogy neki genetikailag másvalaki az apja. A heteroszexuális szülőpároknál ez az arány mindössze kilenc százalék, és egyharmaduk csak tizennyolc éves kora után világosítja föl gyermekét. A későn megtudott információ lelki zavart, csalódottságot, megcsalatottság érzését kelti a gyermekekben.

Az eredmények egyébként megerősítik az örökbe fogadottakkal végzett hasonló vizsgálatok eredményeit; nekik is az a jó, ha minél korábban megtudják a teljes igazságot. Természetesen a szülőknek mindig számolniuk kell azzal, hogy a gyerekekben kíváncsiság ébred, és meg akarják ismerni természetes szüleiket.

Forrás:
BBC News

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: