A nap képe: csodaszép madarat kaptak lencsevégre

Costa Ricában, az Arenal Természetvédelmi Területen sikerült megörökíteni egy ágon ücsörgő kolibrit.

Costa Rica északi részén, a Tilarán- és a Guanacaste-hegység vidékén 204 ezer hektáron elterülő védett területen jelentős az ökoturizmus a páratlan fajgazdagságnak köszönhetően. A növény- és állatfajokban bővelkedő Costa Rica ökológiai hídként kapcsolja össze a két Amerika élővilágát.

Costa Ricában nem ritka látvány a kolibri. Fotó: MTI/EPA/EFE/Jeffrey Arguedas
Costa Ricában nem ritka látvány a kolibri. Fotó: MTI/EPA/EFE/Jeffrey Arguedas

Az esőerdőkkel borított ország területének negyede védett, a nemzeti parkok mellett magánkezdeményezésből létesített vadvédelmi és biológiai rezervátumok őrzik a természeti kincseket. 

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: