8 híresség, aki idős korában lett sikeres

Hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy ha a nagy áttörés nem jött el 40 éves korunkig, akkor már nem érhetjük el a várva várt sikert. Összeállításunkban olyan inspiráló embereket mutatunk be, akiknek volt türelmük kivárni a hírnevet.

Aki ápolónőből lett Emmy-díjas színésznő

Kathryn Joosten neve lehet, hogy nem cseng ismerősen, de ha azt mondjuk, hogy ő volt a morózus idős szomszéd a Született feleségek című sorozatban, akkor biztosan sokan tudni fogják, kiről is van szó. Joosten 41 éves koráig ápolónőként dolgozott egy pszichiátriai intézetben, de amikor már nem tudta tovább elviselni alkoholista férje viselkedését, úgy döntött, elválik, és új életet kezd. Elkezdett színészetet tanulni, és kisebb szerepekben játszott helyi színházakban. 56 évesen Hollywoodba költözött, és addig járt meghallgatásokra, míg szerepet nem kapott néhány televíziós sorozatban. Végül a nagy áttörést a világszerte sikeres Született feleségekben nyújtott szerepe hozta el neki, amelyért 66 évesen Emmy-díjat is kapott.

A hosszú élet titka a tányérunkon hever Mi a hosszú élet titka? Konzerválható a fiatalság? Leginkább rajtunk múlik, senki máson. Kattintson !

Aki kifőzte magának a karrierjét

Az 1912-ben tehetős családba született Julia Child először a lakberendezéssel kacérkodott, majd újságíróként kezdett dolgozni. A II. világháborúban hírszerző lett, akit tehetsége egyre fontosabb posztokra juttatott. A háború után férjét Franciaországba helyezték, és ezzel új fejezet kezdődött Julia életében. A pár Rouenben költötte el első közös franciaországi vacsoráját. A vajban párolt nyelvhal és osztriga mellé Loire menti fehérbor dukált, és ettől az ízorgiától Julia úgy érezte, hogy életében először igazán szabaddá vált. Az élmények hatására rögtön beiratkozott a neves Le Cordon Bleu főzőiskolába, majd magánúton tanult a legjobb mesterszakácsoktól.

Amerikába hazatérve 49 évesen adta ki első szakácskönyvét, amely rögtön bestseller lett. Az amerikaiak imádták a receptjeit, újabb és újabb recepteket követeltek, így beindult a biznisz, jöttek az újabb és újabb szakácskönyvek, és elindult saját főzős tévéműsora is. A 1990-es évek végéig aktívan televíziózó szakácsnő népszerűségére jellemző, hogy életéből film is készült Julie & Julia - Két nő, egy recept címmel, amelyben Meryl Streep alakította Julia Child szerepét.

Aki a nézők szívébe énekelte magát

A kétezres évek első évtizedét egyértelműen a tehetségkutató műsorok uralták a médiában. Évről évre bukkantak fel a tehetséges, jó hangú és legtöbbször fiatal énekesek. Üdítő kivételnek számított minden 30 év feletti versenyző. Susan Boyle 48 évesen jelentkezett a műsorba. Első színpadra lépésénél kora és rosszul öltözöttsége miatt mind a zsűri, mind a közönség már megszólalása előtt szkeptikusan fogadta. Ugyanakkor előadása elképesztő ovációt váltott ki, a nézők felállva, tapssal köszönték meg énekét. Világszerte cikkek jelentek meg róla az újságokban, és a legtöbben az ő előadását nézték meg az internetes felvételek közül. Bár végül nem ő nyerte meg a tehetségkutatót, övé lett minden idők leggyorsabban fogyó bemutatkozó lemeze Nagy-Britanniában.

A 2016-ban elhunyt Alan Rickman is idősebb korára vált népszerűvé
A 2016-ban elhunyt Alan Rickman is idősebb korára vált népszerűvé.

Aki a sikert idős korában járatta csúcsra

Ariadné-Anna Sztaszinopúlu 16 évesen hagyta el szülőhazáját, Görögországot, hogy Cambridge-ben közgazdaságtant tanulhasson. Az ambiciózus görög lány a nyelvi akadályokat legyőzve közgazdász mesterdiplomát szerzett, sőt a Cambridge Union Society, az egyetem vitaköre első külföldi elnöke lett. Harmincévesen már két könyv szerzője volt, tévéshow-kat vezetett, sorozatokban szerepelt. Befolyásos barátainak köszönhetően elegendő tőkét sikerült felhalmoznia, hogy társalapítóként, 55 évesen létrehozza a The Huffington Postot , a világ egyik legnépszerűbb híroldalát. Vállalkozása sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a férje nevét felvett Arianna Huffington évek óta a Forbes legbefolyásosabb női médiaszereplőinek listáján szerepel.

A sportot először újságírásra, majd divattervezésre cserélte

Vera Wang eredményes műkorcsolyázó volt, de mivel nem jutott be az olimpiai csapatba, 22 évesen úgy döntött, abbahagyja a profi sportolást. A Vogue magazinnál kezdett dolgozni, ahol hamar szerkesztő lett. Itt egyre jobban beszippantotta a divat világa, de egészen 40 éves koráig várt a karrierváltással. Ekkor volt ugyanis az esküvője, és mivel nem talált magának megfelelő ruhát, mert elégedetlen volt a választékkal, maga tervezte és készítette el a ruháját. Ezután már volt bátorsága megnyitni saját esküvői ruha szalonját, ahol eleinte más tervezők ruháit árulta, de később saját, Vera Wang márkájú esküvői ruha-kollekciójával is megjelent. Ő tervezte olyan hírességek esküvői ruháit, mint Mariah Carey, Jennifer Lopez, Victoria Beckham vagy Uma Thurman.

Három férfi - egy eset

És hogy ne csak a sikeres nőkről beszéljünk, essen szó olyan férfiszínészekről, akik évtizedeket vártak arra, hogy igazán markáns szerepben bizonyíthassanak. Említsük elsőként Morgan Freemant, akinek pályája az egyik legjobb példa arra, hogy soha nem késő híressé válni. Bár a színész rengeteg könnyen felejthető filmszerep után 52 évesen végre címszerepet kapott az Oscar-díjjal jutalmazott Miss Daisy sofőrje című filmben, mégsem ez hozta el számára a hírnevet. Erre 57 éves koráig kellett várnia, ekkor sikerült felhívnia magára a figyelmet A remény rabjaiban nyújtott alakításával. Tommy Lee Jones is már húsz éve volt pályán, amikor majdnem 50 évesen megkapta a Szökevény című film főszerepét, és ezzel végleg lerakta névjegyét a hollywoodi filmkészítők asztalára.

Nem volt könnyebb dolga Alan Rickmannek sem. A Harry Potter-filmek sztárját ugyan már gyerekkorában érdekelte a színészet, de az érettségi után inkább grafikusnak tanult, hogy végül aztán mégis egy színiiskolában kössön ki. Eleinte csak színházi előadásokban lépett fel, élete első filmszerepére 36 éves koráig várt. És hiába szerepelt a kilencvenes évek sikermozijaiban, a Veszedelmes viszonyokban, majd a Drágán add az életedben, a nagy áttörést a karrierjében egyértelműen az ötödik ikszet elhagyva, a Harry Potter-mozik hozták el neki.

A cikk a Nők Lapja Egészség Örökké fiatal különszámában jelent meg.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)