6+1 ok, amiért jó megöregedni

Az idő múlása rengeteg bosszúsággal jár, de azért van néhány előnye is annak, hogy telnek az évek. Íme, a legjobbak.

Nem tudnak újat mondani nekünk

Mivel az előző 5-6 évtizedben átéltünk szerelmet, csalódást, jó és rossz időket, szinte már semmin sem lepődünk meg. Sokszor már azelőtt tudjuk, mit akar mondani az unokánk vagy a gyermekünk, mielőtt kinyitná a száját.

Miért idősebb korban jön a rák? A legtöbb daganat előfordulásánál az idősebb korosztály érintettségét olvashatjuk, hallhatjuk. De miért van ez így? Kattintson!

Lazábbak leszünk

Ugyanazzal a problémával könnyebben birkózunk meg 50 évesen, mint 30 éves korunkban. Rengeteg élettapasztalatunk felhatalmaz minket arra, hogy lezserebben szemléljük a minket körülvevő világot, és kevésbé legyünk aggódósak, mint fiatalabb korunkban.

Kevésbé érdekel, hogy mit gondolnak mások

Az évek múlásával egyre kevésbé foglalkoztat minket mások véleménye. Már nem hagyjuk, hogy másokon múljon az önbizalmunk. Attól, hogy közérzetünket nem tesszük függővé másoktól, máris jobban érezzük magunkat a bőrünkben, ami sok más mellett az egészségi állapotunkra is fantasztikus hatással lesz.

Az évek múlása nem csak bosszúságokat hoz magával
Az évek múlása nem csak bosszúságokat hoz magával

Új perspektívák nyílnak meg előttünk

Mivel egyre jobban romlik a szemünk, kevésbé vesszünk észre olyan dolgokat, amik korábban kiborítottak bennünket. Így a lakásban felgyülemlett por vagy a szemünk körül szaporodó ráncok sem zavarnak minket már annyira.

Nincs takargatnivalónk

Ki ne emlékezne olyan kínos szituációkra fiatalkorából, amikor a személyiigazolvány- vagy az útlevélképe miatt kellett mások előtt pironkodnia. Az idős kor előnye, hogy ha reggel felébredünk, pontosan úgy nézünk ki, mint a fényképünk a jogosítványban.

Nincs izgalom a születésnapok előtt

Évtizedekig izgultunk azon, hogy mit kapunk majd ajándékba, és milyen bulival ünnepeljük meg a napot. Most már annak örülünk, ha semmilyen hűhó nincs születésünk napján, és azt tölt el boldogsággal, ha mi lephetjük meg valami saját készítésű finomsággal szeretteinket.

+1 Jobb szex

Lehet, hogy a kor előrehaladtával kevesebbet szexelük, mint korábban, ugyanakkor az együttlétek jobb minőségűvé válnak. Pontosan tudjuk, mi okoz örömet, és már nem kell stresszelnünk azon sem, mikor nyitnak ránk véletlenül a gyerekeink.

A cikk a Nők Lapja Egészség Örökké fiatal különszámában jelent meg.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)