6+1 ok, amiért jó megöregedni

Az idő múlása rengeteg bosszúsággal jár, de azért van néhány előnye is annak, hogy telnek az évek. Íme, a legjobbak.

Nem tudnak újat mondani nekünk

Mivel az előző 5-6 évtizedben átéltünk szerelmet , csalódást, jó és rossz időket, szinte már semmin sem lepődünk meg. Sokszor már azelőtt tudjuk, mit akar mondani az unokánk vagy a gyermekünk, mielőtt kinyitná a száját.

Miért idősebb korban jön a rák? A legtöbb daganat előfordulásánál az idősebb korosztály érintettségét olvashatjuk, hallhatjuk. De miért van ez így? Kattintson !

Lazábbak leszünk

Ugyanazzal a problémával könnyebben birkózunk meg 50 évesen, mint 30 éves korunkban. Rengeteg élettapasztalatunk felhatalmaz minket arra, hogy lezserebben szemléljük a minket körülvevő világot, és kevésbé legyünk aggódósak, mint fiatalabb korunkban.

Kevésbé érdekel, hogy mit gondolnak mások

Az évek múlásával egyre kevésbé foglalkoztat minket mások véleménye. Már nem hagyjuk, hogy másokon múljon az önbizalmunk. Attól, hogy közérzetünket nem tesszük függővé másoktól, máris jobban érezzük magunkat a bőrünkben, ami sok más mellett az egészségi állapotunkra is fantasztikus hatással lesz.

Az évek múlása nem csak bosszúságokat hoz magával
Az évek múlása nem csak bosszúságokat hoz magával

Új perspektívák nyílnak meg előttünk

Mivel egyre jobban romlik a szemünk, kevésbé vesszünk észre olyan dolgokat, amik korábban kiborítottak bennünket. Így a lakásban felgyülemlett por vagy a szemünk körül szaporodó ráncok sem zavarnak minket már annyira.

Nincs takargatnivalónk

Ki ne emlékezne olyan kínos szituációkra fiatalkorából, amikor a személyiigazolvány- vagy az útlevélképe miatt kellett mások előtt pironkodnia. Az idős kor előnye, hogy ha reggel felébredünk, pontosan úgy nézünk ki, mint a fényképünk a jogosítványban.

Nincs izgalom a születésnapok előtt

Évtizedekig izgultunk azon, hogy mit kapunk majd ajándékba, és milyen bulival ünnepeljük meg a napot. Most már annak örülünk, ha semmilyen hűhó nincs születésünk napján, és azt tölt el boldogsággal, ha mi lephetjük meg valami saját készítésű finomsággal szeretteinket.

+1 Jobb szex

Lehet, hogy a kor előrehaladtával kevesebbet szexelük , mint korábban, ugyanakkor az együttlétek jobb minőségűvé válnak. Pontosan tudjuk, mi okoz örömet, és már nem kell stresszelnünk azon sem, mikor nyitnak ránk véletlenül a gyerekeink.

A cikk a Nők Lapja Egészség Örökké fiatal különszámában jelent meg.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +2 °C
Minimum: -1 °C

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a keleti, északkeleti tájakon vékonyodhat, szakadozhat fel a felhőzet. Kora délelőttig főként a Dunántúlon, a főváros tágabb környezetében, valamint az Északi-középhegység nyugati felén lehet havas eső, havazás, a középső tájakon eső is, de kisebb körzetekben ónos eső is előfordulhat. Ezt követően az Alföldön is egyre többfelé ered el az eső, amit nyugat felől fokozatosan havazás vált. Az Alföld északkeleti részére csak estefelé ér el a csapadék. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, a Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet. Késő este -3, +2 fok valószínű. Az előrejelzés szerint napközben melegfronti hatás lesz domináns, ami sokak számára okozhat kellemetlenségeket.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra