Több kilóval nyom kevesebbet az, aki tömegközlekedik

Brit kutatók szerint a busszal és vonattal munkába járókat kevésbé fenyegeti az elhízás veszélye. Akár két-három kilóval is kisebb súlyúak lehetnek, mint autós társaik.

Az ingázás és a tömegközlekedés fogyaszt - foglalható össze az új kutatási eredmény. Ezt a London School of Hygiene and Tropical Medicine kutatói állapították meg - 7500 honfitársuk adataiból következtettek erre. (A brit kutatásban a "normál tömegközlekedőket" is "ingázóknak " tekintik, ez Magyarországon általában azokra illik, akik más településről járnak be a munkahelyükre. Ám például a hatalmas kiterjedésű Londonban teljesen mindegy, hogy közigazgatásilag éppen a fővárosból vagy valamelyik elővárosból indul el valaki a munkahelyére.)

A brit kutatás eredménye mindenesetre meglepő volt: akinek naponta stresszt okoz, hogy elérje a buszt vagy a vonatot, az kevésbé hajlamos az elhízásra. Ők tehát a biciklisekkel és a gyalogosokkal együtt kevésbé veszélyeztetettek ilyen szempontból.

A testtömegindex-kalkulátor segítségével megtudhatja, hogy a testsúlya ideális, vagy elhízott, esetleg túl sovány-e. Léteznek az elhízás mértékét meghatározó más számítási módok, de a táplálkozási szakemberek jelenleg ezt a számítást tartják az egyik legmegbízhatóbb módszernek. A kalkulátort ide kattintva érheti el! A busszal vagy vonattal munkába járók testtömegindexe (BMI) jelentősen kisebb azoknál, akik nem vesznek igénybe közösségi közlekedést, és inkább autóval mennek a munkahelyükre.

Az utolsó pillanatban elért busz, a rohanás a vonat után, úgy tűnik, megéri - foglalja össze a tanulmányt a német internetes forrás, azAugsburger Allgemeineonline kiadása. Pedig sokan ezt inkább teherként élik meg.

Ellen Flint kutatócsoportja ugyanakkor most megállapította, az ingázás által okozott stressz és a testzsír között előnyös összefüggés áll fenn: a tanulmányban vizsgáltférfiak BMI-je átlagosan 1,1 ponttal volt alacsonyabb, mint az autósoké.

Sőt egy kicsivel még a bicikliseket és a gyalogosokat is megelőzték az ingázók. A nőknél a tömegközlekedéssel munkába járók kevésbé voltak jobb helyzetben. Az ő testtömeg-indexük 0,72 ponttal volt kisebb autós társaikénál. Átlagosan azonban mindez azt jelenti, hogy a busszal vagy vonattal közlekedők akár 2-3 kilóval is kisebb súlyúak.

Aki télen-nyáron fut a busz után, az soványabb

Mindezek után a kutatók arra próbálják most rávenni a politikusokat, hogy a biciklivel pedig mindössze a munkavállalók 3 százaléka megy dolgozni.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: