Tudatos bugyivásárlással a hüvelyi folyás is megelőzhető

A szakemberek által is gyakorta hangoztatott tény, hogy bizonyos anyagú és fazonú fehérneműk távol tarthatnak bennünket a nőgyógyásztól - a folyásos panaszok mérséklődése miatt legalábbis mindenképpen.

A fehérneműboltban válogatva nemcsak arra kell figyelnünk, hogy a legszexibb és legtrendibb bugyik kerüljenek a kosárba, majd otthon a fiókba, sokszor ugyanis éppen ezek azok a ruhadarabok, amelyek kevéssé vannak jó hatással intim egészségünkre. Három fontos szempont van, amin "fussunk" végig fejben, mielőtt valamelyik fehérnemű mellett döntünk, hogy ritkább vendég legyen a hüvelyi folyás .

Nem feltétlenül a legszexibb bugyik egyben a legegészségesebbek is
Nem feltétlenül a legszexibb bugyik egyben a legegészségesebbek is. Fotó: iStock

  • A bugyi ne legyen túl nagy és túl kicsi sem, mert a bőrt egyrészt irritálhatja, másrészt kidörzsölheti.
  • A természetes anyagok (pamut) mindig élvezzenek előnyt a csipkecsodákkal szemben! Ha mégis műszálasat veszünk, csak rövid ideig hordjuk, mert ezek felelősek lehetnek a gyakori, kellemetlen folyásért is.

  • Fazon tekintetében a tanga hidat képez a végbél és a hüvely közötti kórokozós "utazásoknak", ami szintén a folyások előszobája lehet, így - hacsak a ruhánk fazonja nem kívánja - inkább a franciabugyi vagy a klasszikus forma mellett voksoljunk.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)