Hírlevelek
Regisztráció

Gonoszabbak egymással a nők ovuláció idején

Megváltozik a viselkedésük a hormonok hatására

2016.07.18.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, ezért elképzelhető, hogy nem minden adata pontos. Kérjük, az Ön számára kiemelten fontos információkat szükség szerint ellenőrizze!

 HáziPatika.com

Ovuláció idején, vagyis nagyjából a menstruációs ciklus közepén a nők gonoszabbak egymással, kevésbé segítőkészek más nőkkel és igyekeznek mindenben túltenni rajtuk - állítja egy amerikai kutatás.

Kutatók szerint a nők menstruációs ciklusa nemcsak azt határozza meg, hogyan viselkednek a férfiakkal, illetve milyen férfitípusokat részesítenek előnyben, hanem azt is, más nőket mennyire tekintenek riválisnak. Azt, hogy az ovuláció idején sokkal rosszindulatúbbak egymással a nők, több kísérleten keresztül is sikerült bizonyítaniuk.

Az University of Texas at San Antonio (UTSA) és az University of Minnesota Carlson School of Management szakemberei először egy olyan kísérletet végeztek el, melyben a nőknek adott mennyiségű pénzt kellett megosztaniuk egy másik személlyel. "Ovuláció idején jóval kevesebb pénzt adtak a másik személynek, ha az nő volt" - mondta a kutatás vezetője, Kristina Durante közgazdász professzor. "A férfiakkal viszont kedvesebbek voltak, vagyis több pénzt osztottak volna meg velük."
 Ovuláció idején gonoszak egymással a nők? (Fotó: Europress) 
 

Ovuláció idején gonoszak egymással a nők? (Fotó: Europress)

 
A másik kísérletben két elképzelt helyzetből kellett választaniuk: vagy kapnak egy 25 000 dolláros autót, míg a többi nő 40 000 dolláros autót kap; vagy egy kevesebbet, 20 000 dolláros autó lehet az övék, a többi nő pedig 12 000 dolláros autót tudhat a magáénak. Az ovuláció környékén lévő nők szívesebben mondtak le a drágább autóról, méghozzá azért, hogy jobb helyzetben tüntessék fel magukat a többi nőhöz képest.
"Az ovuláló nők sokkal fontosabbnak tartják a saját pozíciójukat, mint korábban sejtettük. Még az előnyökről is készek lemondani, ha ez azzal jár, hogy más nőket rosszabb színben tüntethetnek fel" - mondta Vladas Griskevicius közgazdász. "Ezek az eredmények nemcsak a közgazdászoknak vagy marketingszakembereknek lehetnek érdekesek, hanem a pszichológia terén is új irányokat határozhatnak meg."
Betegséglexikon mobil alkalmazás