+14° - +33°
Nincs front

Gonoszabbak egymással a nők ovuláció idején

Ovuláció idején, vagyis nagyjából a menstruációs ciklus közepén a nők gonoszabbak egymással, kevésbé segítőkészek más nőkkel és igyekeznek mindenben túltenni rajtuk - állítja egy amerikai kutatás.

Kutatók szerint a nők menstruációs ciklusa nemcsak azt határozza meg, hogyan viselkednek a férfiakkal, illetve milyen férfitípusokat részesítenek előnyben, hanem azt is, más nőket mennyire tekintenek riválisnak. Azt, hogy az ovuláció idején sokkal rosszindulatúbbak egymással a nők, több kísérleten keresztül is sikerült bizonyítaniuk.
Az University of Texas at San Antonio (UTSA) és az University of Minnesota Carlson School of Management szakemberei először egy olyan kísérletet végeztek el, melyben a nőknek adott mennyiségű pénzt kellett megosztaniuk egy másik személlyel. "Ovuláció idején jóval kevesebb pénzt adtak a másik személynek, ha az nő volt" - mondta a kutatás vezetője, Kristina Durante közgazdász professzor. "A férfiakkal viszont kedvesebbek voltak, vagyis több pénzt osztottak volna meg velük."
Ovuláció idején gonoszak egymással a nők? (Fotó: Europress)

Ovuláció idején gonoszak egymással a nők? (Fotó: Europress)

A másik kísérletben két elképzelt helyzetből kellett választaniuk: vagy kapnak egy 25 000 dolláros autót, míg a többi nő 40 000 dolláros autót kap; vagy egy kevesebbet, 20 000 dolláros autó lehet az övék, a többi nő pedig 12 000 dolláros autót tudhat a magáénak. Az ovuláció környékén lévő nők szívesebben mondtak le a drágább autóról, méghozzá azért, hogy jobb helyzetben tüntessék fel magukat a többi nőhöz képest.
"Az ovuláló nők sokkal fontosabbnak tartják a saját pozíciójukat, mint korábban sejtettük. Még az előnyökről is készek lemondani, ha ez azzal jár, hogy más nőket rosszabb színben tüntethetnek fel" - mondta Vladas Griskevicius közgazdász. "Ezek az eredmények nemcsak a közgazdászoknak vagy marketingszakembereknek lehetnek érdekesek, hanem a pszichológia terén is új irányokat határozhatnak meg."
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett?Változókor

Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett? A gyakran emlegetett változókor sok nőt aggodalommal tölt el. Az ekkor zajló hormonális átállás okozta testi és lelki tünetek - köztük a mérsékelt súlygyarapodás - azonban természetesnek számítanak, ám kis odafigyeléssel enyhíthetők, sőt elkerülhetők.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait