Nem tudja, elhízott-e? Számolja ki kalkulátorunkkal!

Az sem jó, ha alacsony, ahogy az sem, ha magas - a testtömegindexünkről van szó. Kalkulátorunk segítségével most Ön is megtudhatja, mennyire ideálisak az értékei, és megtudhatja azt is, milyen változtatásokra van szüksége.

Mi az a (Body Mass Index, BMI), hogyan számoljuk, illetve miért is fontos ez a szám? A testtömegindex - a kilogrammban megadott testtömeg és a méterben megadott magasság négyzetének hányadosa adja - megmutatja, hogy súlyunk ideális tartományban van-e. Ha alacsony az sem jó, de ha magas akkor az figyelmeztet, hogy bizony gondok vannak szervezetünkkel.

Ismert jelenség miszerint a saját testi paramétereink megítélésekor kissé nagyvonalúak vagyunk: míg testmagasságunkat felül-, testtömegünket alulbecsüljük. Ez a jelenség túlsúlynál még markánsabb - így a túlsúly, vagy az elhízás diagnózisának pontos felállítása nehézségekbe ütközhet. De erre van a kalkulátor , amelynek segítségével minden bizonnyal valós képet kapunk, amennyiben a helyes adatokat adjuk meg.

BMI-jét ide kattintva számolhatja ki !

A kalkulátor nemcsak az értéket közli, hanem az "ítéletet" is, hogy mit is jelentenek esetünkben az adott számok, illetve kell-e változtatnunk jelenlegi életvitelünkön.

Csak egy példa, ha 174 cm magasak, illetve 25-24 év közöttiek vagyunk, 65 kilót mutat a mérleg, akkor az értékeink a normális tartományban vannak. Sem fogyókúrára, sem hízásra nincs szükségünk. Csak arra kell vigyáznunk, hogy ezt az eredményt meg is tartsuk.

Számolja ki, elhízott-e! (Fotó: Europress)

Számolja ki, elhízott-e! (Fotó: Europress)

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint túlsúlyos az az ember, akinek testtömegindexe (BMI) meghaladja 25-ös mutatót. A normált testtömeg-indexű emberek várható élettartama a leghosszabb, a táplálkozással összefüggő krónikus betegségek kockázata pedig a legkisebb. Sportoljunk, mozogjunk minél többet, táplálkozzunk egészségesen, és akkor nem lehet gond a testsúlyunkkal sem.

BMI-jét ide kattintva számolhatja ki !

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: