Az óvszer a legnépszerűbb

Az Egészségteszt adatai szerint kevesebben élnek rendszeresen szexuális életet, mint két éve, 44 százalék azonban elégedett a helyzetével. Drasztikusan nőtt azonban azok száma, akik sem a terhesség, sem a nemi betegségek ellen nem védekeznek.

2012-ben második alkalommal hirdette meg a HáziPatika.com a nagy Egészségtesztet azzal a céllal, hogy felmérjük a magyar internetezők testi és lelki egészségének állapotát, szexuális aktivitását, illetve többet tudjunk meg vásárlási és táplálkozási szokásaikról, egészségtudatosságuktól. Kérdéseinkre összesen 17 214-en válaszoltak az interneten 2012 szeptemberében. A kitöltők túlnyomó többsége (81 százalék) nő volt, közel harmaduk (30 százalék) 51-60 év közötti, de valamennyi korosztály képviseltette magát.

Ritkábbak az együttlétek

Mind 2010-ben, mind 2012-ben a válaszadók 44 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elégedett szexuális életével. Kevesebben vannak azonban azok, akik rendszeresen élnek nemi életet: idén 75 százalék jelölte be ezt a lehetőséget, míg két éve csak 86-87 százalék.

A rendszeresen szeretkezők között is jelentősen változtak az arányok: míg 2010-ben 55 százalék heti egyszer, 35 százalék pedig ennél is többször töltött meghitt perceket kedvesével, 2012-ben összesen 56 százalék volt ez az arány összesen. Igaz, négy százaléka a válaszadóknak naponta él szexuális életet, de 28 százalék csak havonta, vagy még ritkábban.

Az óvszer a legnépszerűbb

A felmérés adatai szerint drasztikusan megnőtt azok aránya, akik nem védekeznek a nem kívánt terhesség ellen: 41 százalék nem használ semmilyen eszközt, míg két éve csak 21 százalék volt ez az arány.


A leggyakrabban használt védekezési módszer viszont még mindig az óvszer: a védekezők 18 százaléka húz gumit az együttlétekkor (2010-ben még 21 százalék volt ez az arány). Csökkent a fogamzásgátlót szedők aránya is (16-ról 12 százalékra), a megszakított közösülést még mindig a tesztünket kitöltők 11 százaléka védekezik. Többen méhen belüli fogamzásgátló eszközt vagy hüvelyi fogamzásgátló megoldást alkalmaznak, míg egy százalék a naptár módszerre esküszik.

Jelentősen nőtt azok aránya is, akik a szexuális úton terjedő betegségek ellen sem védik magukat, mivel monogám kapcsolatban élnek és szerintük szükségtelen: 2010-ben még 56 százalék vélekedett így, idén már 70 százalék.
hirdetés
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+14, +19 °C
Minimum:
+2, +8 °C

Hazánkban hétfon délelőtt a pára, köd fokozatosan feloszlik, de helyenként még maradnak tartósan ködös tájak.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag