Itt nem érdemes strandolni

A nyári strandszezon alatt sokan látogatnak tópartokra, strandokra, uszodákba egy kis felfrissülésért. De nem mindegyik fürdőhely feltétlenül biztonságos - érdemes lehet figyelni az alábbiakra.

Az úszómester nem figyeli a fürdőzőket

Akár medencés strandról, akár természetes víz partjáról van szó, nagyon fontos, hogy legyen a közelben valaki, aki segíteni tud, ha egy fürdőző fuldokolni kezd. Sőt az úszómester feladata (lenne) a víz vegyszertartalmának monitorozása is, mivel a nem megfelelően fertőtlenített medencében nagyon sok betegséget elkaphatunk. Ha kisgyerek vagy úszni nem tudó személy is van velünk, mindig győződjünk meg róla, hogy van a parton legalább egy felkészült úszómester vagy vízimentő.

Ne fürödjünk algás, zavaros vízben
Ne fürödjünk algás, zavaros vízben

Zavaros a víz

Ha egy medence vize nem csillogó és átlátszó, semmiképpen se menjünk bele. Ilyenkor ugyanis szinte biztos, hogy vizét nem forgatják, és nem is fertőtlenítik megfelelően, emiatt pedig biztosan elszaporodtak benne a baktériumok. Zavaros vízben ráadásul azt is nehezebb észrevenni, ha valaki lemerült az aljára, és nem tud feljönni.

Így védhetők ki a fulladásos balesetek - részletek !

Sok az alga

Ha egy természetes víz felszínén azt látjuk, hogy vastag algaréteg borítja, inkább ne menjünk bele, mivel káros cianobaktériumokat termelhetnek. Ha ilyet tapasztalunk, inkább azon a részen se menjünk a vízbe, ahol tisztának tűnik - különösen, ha furcsa szaga is van. Algás, zavaros vízben a kutyánkat se engedjük fürdeni.

Babák vannak a vízben

Ahol sok a pancsoló kisbaba, ott sajnos elkerülhetetlen, hogy fekália kerüljön a vízbe még akkor is, ha a babákra esetleg medencében hordható pelenkát adnak. Ezzel mindig számoljunk.

Túl nagy a tömeg

Minél zsúfoltabb a medence vagy a tó vize, annál kevésbé biztonságos fürdeni benne. Nagyobb a sérülések, fertőzések veszélye, és az úszómester számára is sokkal nehezebb kiszúrni, ha valaki bajba kerül vagy fuldokolni kezd a vízben.

Forrás: prevention.com

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +7, +13 °C
Minimum: -7, +2 °C

Megnövekszik a felhőzet, kevés helyen eső, zápor is lehet. Élénk, erős északnyugati szél mellett 7, 13 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül. Erősödhetnek a gyulladások, többen fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatnak. Fokozódik a migrénhajlam, emellett alvásproblémák és ingerlékenység is felléphetnek. A hőmérséklet emelkedik, de a szél és a felhők miatt a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: