Torna otthonról, kismamáknak

A kisgyermekes anyukák pontosan tudják, milyen nehéz a napi tennivalók közepette egy-egy órát csak saját magukkal foglalkozni.

Egy kisgyerek mellől edzőterembe menni, esetleg eljutni a futópályára igazi kihívás lehet, különösen azoknak az anyukáknak, akiknek nincs segítségük. Pedig a mozgás áldásos hatásait számtalan kutatás támasztotta már alá, és a nők is pontosan tudják, hogy a sportolásnak nemcsak a fizikai, de a lelki jól létünkre is hatalmas hatása van.

Mennyi kalóriát ad le Ön, ha kedvenc sporttevékenységét vagy a legundokabb ház körüli munkát végzi egy órán keresztül? Megtudhatja a kalórialeadási kalkulátor használatával! Kattintson! A rendszeres sportnak köszönhetően jobban tudunk aludni, jobban bírjuk a napi terhelést, könnyebben visszanyerhetjük a szülés előtti alakunkat, és a bezártság, a megváltozott élethelyzet miatti depresszió is kisebb eséllyel fenyeget minket.

Szerencsére, egyre többen veszik észre, hogy a kismamáknak is fontos a mozgás, ám a lehetőségeik korlátozottak, hiszen a babához is igazodni kell. A speciális "edzésformák" között találhatjuk a Maminbabát, vagyis a hordozós latin fitnesst vagy a babakocsis futást. Sokan vannak azonban, akiknek nemcsak idejük nincs elmenni otthonról, de a jelentős mértékben megcsappant önbizalmuk is visszatarthatja őket.

Nekik jelenthet megoldást egy friss kezdeményezés, a Gyerünk, anyukám! mozgalom. Kitalálója, Kádár Papp Nóra testnevelő-angol szakos tanárként végzett, ám az elmúlt években főként háromgyerekes anyuka, aki pontosan látja, hogy milyen akadályokba ütközik egy-egy kismama, aki sportolni szeretne.

Kismamaként sem lehetetlen beiktatni a testmozgást

Ezért egy olyan rendszert alkotott meg, amely lehetővé teszi, hogy a saját otthonunkból, élőben követhessük az edző vezette tornákat. Akárcsak egy edzőteremben, itt is órarend van, de nem kell kimozdulunk a lakásból, nem látja senki, ha „bénázunk” (a gyerekeket meg általában szórakoztatja, ha anyuka ugrabugrál).

A Gyerünk, anyukám! mozgalom az egyik legnagyobb közösségi oldalon tovább szerveződik, kihívásokra lehet jelentkezni, az anyukák megoszthatják egymással a tapasztalataikat, és inspiráló sikertörténeteket is olvashatnak.

A mozgalomhoz kapcsolódó honlap nemrég teljesen megújult, sokféle edzésből és mozgásformából lehet választani, naponta akár többször is tornázhat az, aki elég erőt érez magában. Választhatunk erősítő vagy táncosabb mozgásformákat, de szülés utáni regeneráló tornát, jógát és pilatest is.

A honlap és az edzések azonban nemcsak kismamáknak, kisgyermekes anyukáknak ajánlottak, hanem mindenkinek, aki szeretné alaposan átmozgatni a testét, esetleg egy-két új mozgásformát is kipróbálna, ám nincs kedve vagy lehetősége edzőterembe menni. Nyáron ráadásul ingyenesen kipróbálhatjuk az edzéseket – az előttünk álló nagyjából másfél hónap éppen elég arra, hogy egy új szokást alakítsunk ki, és rákapjunk a rendszeres sportolás ízére.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)