A Nagyerdő ismét Debrecen kincse (x)

Majdnem minden várost fémjelez egy híres park: Debrecenben ez a Nagyerdei park. A történelmi belvárostól alig 10 percnyi utazótávolságra található park számtalan szórakozási lehetőséget, igazi kikapcsolódást nyújt minden látogatónak.

A megújult parkerdő július végétől megszépülve, új látnivalókkal és szabadtéri színpaddal várja a látogatókat.

A Nagyerdő árnyat adó vén fái alatt kellemesen megpihenhet a városi forgatagot megelégelő debreceni polgár. Ide hozta kis diákjait Csokonai Vitéz Mihály, hogy a kollégiumi elméleti stúdiumokat a természet lágy ölén egészítsék ki gyakorlattá. Itt kutatott gyógyhatású növények után Hatvani István, korának európai hírű professzora. A már akkor is derekas fák közt sétált Arany János, Petőfi Sándor, Ady Endre, Móricz Zsigmond, Tóth Árpád, Oláh Gábor, Áprily Lajos, Gulyás Pál és Szabó Lőrinc is, kiknek annyi ragyogó sort mondott tollba ez a kedves vidék, s legtöbbjük szobrát az erdő ma is őrzi.

A város zöldövezetében lévő nagyerdei park pályázati forrásból, Európai Uniós támogatásból újult meg, a támogatás összege 2.104.228.580 Ft. A "Komplex gyógyhelyfejlesztés a debreceni Nagyerdő parkerdejében" című kiemelt projektnek köszönhetően Debrecen egyik fő látványossága, vonzereje nagyobb tóval és zöldfelülettel, különleges ködszínházzal, sportolási lehetőségekkel várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. A parkban egyedi formatervezésű játszótér kínál a kicsiknek-nagyoknak felhőtlen szórakozást. Aki mozogni szeretne a jó levegőn, a szabadban kondizhat, játszhat a Petanque-pályán, vagy nagyokat sétálhat a tanösvényeken. A parkerdőben a megújult Nagyerdei Szabadtéri Színpad számos rendezvénye közül is választhatnak az érdeklődők, akik a

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +3 °C
Minimum: -2 °C

Jobbára borult lesz az ég. Döntően eső, a főváros térségében és az Észak-Alföldön ónos eső valószínű. Az Északi-középhegységben még havazás várható és ott tovább gyarapodhat a hótakaró, de a halmazállapot-váltás határa fokozatosan tolódik észak felé, így ott is egyre több helyen fagyott esőre, ónos esőre, majd esőre válthat a csapadék. A légmozgás estig csak kevés helyen élénkül meg, majd délkeleten már megerősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +2 és +7, de a főváros térségében és az északkeleti harmadban csupán -2 és +1 fok között alakul. Késő estére -1 és +8 fok közé enyhül az idő, dél felé mérhetjük a magasabb értékeket. A meteorológusok szerint napközben ismét kettős fronthatás lesz a domináns, melynek hátterében egy mediterrán ciklon áll.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra