A Nagyerdő ismét Debrecen kincse (x)

Majdnem minden várost fémjelez egy híres park: Debrecenben ez a Nagyerdei park. A történelmi belvárostól alig 10 percnyi utazótávolságra található park számtalan szórakozási lehetőséget, igazi kikapcsolódást nyújt minden látogatónak.

A megújult parkerdő július végétől megszépülve, új látnivalókkal és szabadtéri színpaddal várja a látogatókat.

A Nagyerdő árnyat adó vén fái alatt kellemesen megpihenhet a városi forgatagot megelégelő debreceni polgár. Ide hozta kis diákjait Csokonai Vitéz Mihály, hogy a kollégiumi elméleti stúdiumokat a természet lágy ölén egészítsék ki gyakorlattá. Itt kutatott gyógyhatású növények után Hatvani István, korának európai hírű professzora. A már akkor is derekas fák közt sétált Arany János, Petőfi Sándor, Ady Endre, Móricz Zsigmond, Tóth Árpád, Oláh Gábor, Áprily Lajos, Gulyás Pál és Szabó Lőrinc is, kiknek annyi ragyogó sort mondott tollba ez a kedves vidék, s legtöbbjük szobrát az erdő ma is őrzi.

A város zöldövezetében lévő nagyerdei park pályázati forrásból, Európai Uniós támogatásból újult meg, a támogatás összege 2.104.228.580 Ft. A "Komplex gyógyhelyfejlesztés a debreceni Nagyerdő parkerdejében" című kiemelt projektnek köszönhetően Debrecen egyik fő látványossága, vonzereje nagyobb tóval és zöldfelülettel, különleges ködszínházzal, sportolási lehetőségekkel várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. A parkban egyedi formatervezésű játszótér kínál a kicsiknek-nagyoknak felhőtlen szórakozást. Aki mozogni szeretne a jó levegőn, a szabadban kondizhat, játszhat a Petanque-pályán, vagy nagyokat sétálhat a tanösvényeken. A parkerdőben a megújult Nagyerdei Szabadtéri Színpad számos rendezvénye közül is választhatnak az érdeklődők, akik a

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +9 °C
Minimum: -3, +3 °C

Fényszegény, szürke idő lesz, legfeljebb keleten süthet ki némi időre a nap. Nyugaton eső, havas eső is lehet, máshol csak szitálás fordul elő. Néhol időnként megélénkül a keleties szél, 3, 9 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton átmenetileg nem jön újabb front. Ennek ellenére a fejfájás tartós tünet lehet, estétől a migrénhajlam is fokozódik. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a fertőzések terjedésének kedveznek a feltételek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: