Lefogyott, hogy jobban aludjon

A 32 éves Kayes Uddin már közel 190 kg-ot nyomott, és túlsúlya miatt alvási apnoe alakult ki nála, ezért, hogy éjszaka meg ne fulladjon, egy speciális maszkban alhatott csak.

Amint arról a londoni férfi beszámolt, a mélypontot az jelentette, amikor megállapították nála az alvási apnoét , és közölték vele, hogy éjszaka bármikor leállhat a légzése, mivel a torkában levő izmok és szövetek a túlsúlya miatt gátolják a levegő útját. Noha időnként bárkivel előfordulhat, hogy alvás közben egyszer-kétszer elakad a lélegzete, mr. Uddinnál egy éjszaka során ez akár nyolcvanszor is megtörtént, így nem csoda, ha alig mert elaludni attól való félelmében, hogy álmában megfullad. Az orvosok egy speciális maszk viselését javasolták számára, ami nem engedte elzáródni a légutakat, a férfi azonban végül elszánta magát, hogy új életet kezd, amihez házi orvosától kért segítséget.

alvási apnoe is megszűnt nála. A férfi drasztikusan átalakította az étrendjét, amihez az egész család csatlakozott, így a korábbi zsíros húsok helyett már csak szárnyasokat és halat fogyasztanak , az édességeket pedig gyümölcsre cserélték. Ma már a munkahelyére is gyalog jár, esténként pedig rendszeresen fut és élvezi, hogy újra képes játszani gyermekeivel, a 11 éves Fahimmal, a 9 éves Farhannal és a 3 éves Maishával. Az alvási apnoe az Egyesült Királyságban a középkorú férfiak nagyjából négy, a nőknek pedig nagyjából két százalékát érinti. Egyes esetekben életmódbeli változásokkal, például fogyással javítható a helyzet, súlyosabb esetben azonban légzőmaszk viselése szükséges. Ha nem kezelik megfelelő módon, az alvási apnoe magas vérnyomást , szívrohamot, stroke-ot vagy cukorbetegséget is okozhat.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)