A nők ezért ne igyanak fehérbort

A fehérbor rendszeres fogyasztása növeli a bőr gyulladásával járó rosacea kialakulásának esélyét, míg a vörösbor elsősorban a tüneteket erősíti fel.

A borfogyasztást az európai kultúra hosszú évszázadok óta az egészségmegőrzés alapjának tekinti. Több kutatás is kimutatta, hogy a mértékletes borfogyasztás csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának esélyét, javítja a koszorús erek egészségét, és akár még a fogyókúrában is segíthet, ugyanis a szőlőben található rezveratrol egyik összetevője hozzájárulhat az egészséges testsúly eléréséhez, illetve fenntartásához, hiszen akadályozza a zsír lerakódását a szervezetben. Általában inkább a vörösbor fogyasztását ajánlják a szakemberek az immunerősítő hatású antioxidánsok, illetve a vércukorszint szabályozásában is szerepet játszó rezveratrol miatt, de a fehér szőlőből készült ital is számos pozitív hatással lehet a szervezetünkre.

A szépségért folytatott küzdelemben sokáig vesztésre álltunk a seprűvénákkal és a rosaceával szemben, de egy új kezelési módszerrel könnyen, fájdalommentesen megszabadulhatunk ezektől a bőrproblémáktól. Erről bővebben az alábbi cikkünkben olvashat!

A fehérbor növeli a rosacea kialakulásának esélyét

A legújabb kutatások szerint ugyanakkor a nőknek javasolt elkerülni a fehérbor fogyasztását abban az esetben, ha hajlamosak bizonyos bőrproblémákra. Egyes ivási szokások ugyanis növelik a bőr gyulladásával járó rosacea kialakulásának esélyét. A rosacea ugyanis elsősorban nőknél fordul elő. A gyulladásos bőrbetegség kezdetben enyhe bőrpír formájában jelentkezik, majd a tünetek egyre súlyosbodnak. Előrehaladott állapotban, a betegség gyulladásos szakaszában a bőrön, az orr régiójában apró piros, gennyes pattanásszerű kiütések jelennek meg, az arc pedig felduzzadhat.

A fehérbor növeli a rosacea kialakulásának esélyét
A fehérbor növeli a rosacea kialakulásának esélyét

Korábban a vörösbor fogyasztását is összefüggésbe hozták a rosacea miatti pirosodással, a kutatást végző Wen-Qing Li szerint ugyanakkor ezek a tünetek azoknál jelentkeztek csak, akiknél már kialakult a betegség. Az új kutatás során a rosacea és az alkoholfogyasztás közötti összefüggéseket vizsgálták meg, ehhez 1991 és 2005 között közel 83 ezer nő egészségügyi adatait hasonlították össze.

Az eredmények szerint azoknál az embereknél, akik havonta 1-3 alkalommal fogyasztottak fehérbort, 14 százalékkal nőtt a rosacea kialakulásának esélye. Akik pedig hetente ötször vagy még annál is több alkalommal fogyasztják, a kockázat már 49 százalékkal nő azokhoz képest, akik semmilyen alkoholt nem fogyasztanak. Ez ugyanakkor nem csak az alkoholtartalomnak tudható be, más szeszes ital heti ötszöri fogyasztása ugyanis "csupán" 28 százalékkal növelte meg a rosacea kialakulásának esélyét. A kutatók szerint többféle biológiai ok is állhat a mögött, hogy a fehérbor éppen a kialakulás esélyét növeli, míg a vörösbor a már kialakult betegség tüneteit súlyosbítja, a pontos okokat azonban tovább kell még kutatni.

Forrás: WebMD

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +19, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad szél, 19, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább tart a frontmentes idő. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást válthat ki, emellett a migrénhajlam fokozódására is készülni kell. A kopásos ízületi bántalmak a hajnali órákban lehetnek a legintenzívebbek. A fokozottan érzékenyek tartós tünetekre számítsanak. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: