Gyógyító lelki masszázs

A kapcsolatanalízisben, miután a kismamák kiépítik és stabilizálják mentális (értelmi) kapcsolatukat a babáikkal, lehetségessé válik, hogy gyógyító módon avatkozzunk be a működési zavarokba. Még szövetek is gyógyulhatnak.

Japán kutatók bizonyították már, amit tapasztalatilag régóta tudunk, hogy a kizárólagos mentális működés jelentős változásokat tud létrehozni a szervezetünkben. Így azt is bizonyították, hogy kizárólagos agymunkával meg lehet vastagítani az izomszöveteket, szemben a kontrollcsoporttal, ahol ez nem volt "feladat".

Mentális segítség

Több esetben megtörtént már, hogy magzati retardáción (amikor a magzat biológiai és ezzel együtt pszichológiai érettsége különféle okok miatt elmarad az életkori szinttől) mentális masszázzsal lehetett segíteni. Látjuk azonban azt is, hogy egyelőre hol vannak a határaink. Eddig nem tudtunk segíteni abban, ha a magzatvíz kevesebb volt a vártnál. Tudtunk viszont kizárólag pszichés úton segíteni olyan esetben, amikor a magzatburok idő előtt megrepedt, és a repedést meg kellett szűntetni.

Ugyancsak előfordult már kapcsolatanalízisben, hogy a mentális kéz segítségével a lecsúszott placentát feljebb lehetett tolni (két ilyen esetünk volt), egy esetben pedig a méhnyakon keletkezett hematómát (vérömleny) szűntettük meg.

Az említett esetekben mindig ultrahangos vagy flowmetriás vizsgálatok bizonyították az adott szerv gyógyulását, regenerálódását.

A felsorolásból talán kitűnik, hogy a kapcsolatanalízis segítségével jóval messzebbre jutottunk, mint amit eredetileg reméltünk.

A legelső cél az volt, hogy a lehetséges későbbi elmebetegségeket megelőzzük, mert egyértelmű bizonyítékot találtunk arra, hogy a sérülékenységi pont a születés előtti életidőben, méghozzá az anya-magzat-apa kapcsolatban van.

Más fejlődési pálya

Az első kapcsolatanalízisekből született babák aztán egyértelműen másképp viselkedtek, más fejlődési pályára álltak, mint a normál terhességből születettek.

Ezek alapján a későbbiekben úgy gondoltuk, hogy a kapcsolatanalízist arra használjuk, hogy a benne résztvevő babáknak perspektivikusabb jövőt tudjunk biztosítani azzal, hogy ők biztonságosabban kötődnek, kiegyensúlyozottabbak, érzelmileg differenciáltabbak a kortársaiknál, és értelmi képességeik messze korcsoport fölöttiek. Ez különösen az absztrakciós készségre vonatkozik. Bár sok helyütt hallani régimódi, a józan észen alapuló véleményeket, miszerint mindennek megvan a maga ideje, semmivel sem kell sietni, mégis, mind a faj, mind az egyén fejlődése abba az irányba halad, hogy a leglényegesebb változásokat a legkoraibb időszakban kell előidézni, mert később nehezebb lesz.

Biztató jelek

Az anya-magzat kapcsolatanalízisben használt technikai repertoárunk sokat finomodott az évek folyamán.

Mindennapi gyakorlataink eredményeként egyre több kismamánál tudtuk kideríteni várandóssága alatt, hogy baj van a biológiájukkal vagy baj van a babák biológiájával.

Így aztán rá voltunk szorítva arra, hogy keressük a megoldást, az életet és az életminőséget veszélyeztető biológiai problémák elhárítása érdekében. Úgy tűnik, ez sok esetben már sikerült is.

Legújabban pedig biztató jelzéseink vannak arra vonatkozóan, hogy a magzatok belső szervi problémáinak gyógyításában is hatékonyan tudunk majd segíteni. V.évf./12.sz.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció