Nincs front, ma csak a velőig ható hideg lesz ránk hatással

A fejfájósok örülhetnek: február első napján nem kell fronthatással számolni, ellenben a hideg több ponton is kikezdheti szervezetünket. Erre lehet ma számítani.

Délelőtt a Dunántúlon várható a legkevesebb napsütés, itt erősen felhős körzetek is lesznek, elsősorban délnyugaton, de csapadék itt sem várható. Máshol általában több órára kisüt a nap, amit délen és északkeleten zavarhat több fátyolfelhő. Délután a nyugati megyékben sok lesz a felhő, de a borongós körzetek mellett némi napsütés is valószínű. Másutt kevesebb lesz a felhő, több órára kisüt a nap. Csapadék a Dunántúlon sem fordul elő. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban -16, -7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -7, -1 fok között alakul. Késő este -11, -5 fok lesz.

Fronthatás nem érvényesül, a szervezetet azonban tovább terheli a hideg, száraz levegő. A megélénkülő szél fokozza a levegő szárító hatását. Zsírdús krémekkel tápláljuk a bőrt, és noha a fagyos időben jól eshet egy forró fürdő, mivel ez még jobban szárítja a hámsejteket, válasszuk inkább a tusolást.

Ebben az időben a haj ápolására is érdemes nagyobb gondot fordítani. Az immunrendszert segítsük vitaminokkal és ásványi anyagokkal, lehetőség szerint fogyasszunk minél több friss zöldséget, gyümölcsöt. A közlekedők reggel csúszós, deres útszakaszokkal találkozhatnak. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Keresse minden nap az Orvosmeteorológiai előrejelzést a HáziPatika.com-on!

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: