A mentők riasztása helyett ellopta a bajbajutott gyerek telefonját

Egy felnőttől kért segítséget egy rosszulléttel küzdő lány egy borsodi buszmegállóban. A férfi azonban segítségnyújtás helyett meglopta a kiskamaszt.

Kifosztás miatt vádat emelt egy férfi ellen a Miskolci Járási Ügyészség. A vádlott visszaélt azzal, hogy a vele egy buszmegállóban várakozó 12 éves lány rosszul lett, és a mentők tárcsázása helyett elfutott a gyerek telefonjával számolt be az esetről a Telex, az ügyészség közleményére hivatkozva.

fiatal ájult nőn segít egy idősebb nő
Segítségnyújtás helyett meglopták a kiskamaszt. Fotó (illusztráció): Getty Images

Homályos látás, szédülés, összetört telefon

Még 2023. január végén lett rosszul az említett lány, egy borsodi település buszmegállójában – homályos látással és szédüléssel küzdött. A fiatal megkérte közelében álló férfit, hogy hívjon neki mentőt, vagy értesítse az édesanyját.

A férfi azt mondta, nincs mobiltelefonja, ezért elkérte a gyerek telefonját – ám mivel nem tudta feloldani a képernyőzárat, visszaadta a lánynak a készüléket. Nem sokkal később azonban meggondolta magát, elvette a még mindig rosszulléttel küzdő gyerektől a mobilt és elszaladt vele. Rövid idő elteltével újból meggondolta magát, így visszament a lányhoz, hogy visszaadja neki a telefont – immáron sérült, összetört állapotban.

A vádlott egyébként büntetett előéletű. Felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat.

Nem segített az ájult férfin, csak a pénze érdekelte
Kifosztott egy eszméletlen cukorbeteget egy 56 éves férfi, ráadásul még használta is az ellopott bankkártyát.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22 °C
Minimum: +12 °C

A felhős tájakon is fokozatosan szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Gomolyfelhők képződnek, amelyek nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén törhetnek magasabbra, így délután már egyre inkább ott lehetnek további záporok, zivatarok, amelyek este nagyrészt lecsengenek. Az északnyugati, nyugati szél - elsősorban a Dunántúlon és északkeleten - több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, de a legtovább felhős nyugati tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra