Van, ahol ingyenes lesz az esemény utáni tabletta

Franciaországban kortól függetlenül minden nő számára vény nélkül és ingyenesen hozzáférhető lesz az esemény utáni tabletta a gyógyszertárakban - jelentette be Francois Braun egészségügyi miniszter.

"A nők védelmét erősítjük azzal, hogy kortól függetlenül ingyenessé tesszük az esemény utáni tablettát" - fogalmazott Francois Braun francia egészségügyi miniszter a 20 Minutes napilapnak adott interjújában. 

Anyagi okokból már nem kell lemondani a sürgősségi fogamzásgátlásról Franciaországban. Fotó: Getty Images
Anyagi okokból már nem kell lemondani a sürgősségi fogamzásgátlásról Franciaországban. Fotó: Getty Images

Az év eleje óta a 25 év alatti nők számára a gyógyszertárakban ingyenesen kérhető tabletta minden francia nő számára ingyenessé válik, azért, hogy kizárólag anyagi okokból a nők ne mondjanak le a sürgősségi fogamzásgátlásról" - fogalmazott Isabelle Romem, a nők és a férfiak közötti egyenlőségért felelős kormánytag. "Miközben a konzervativizmus erősödését látjuk Európában és a világon, nálunk a nők és férfiak közötti egyenlőség, valamint a nők saját testük feletti rendelkezéshez való joga abszolút prioritást élvez" - tette hozzá.

Nem csak a sürgősségi fogamzásgátlásra koncentrálnak

A francia kormány a szexuálisan terjedő betegségek szűrését is ingyenessé teszi a 26 év alattiak számára, ehhez orvosi beutalóra sem lesz szükség. Mindkét intézkedés a társadalombiztosítás finanszírozását 2023-ra előíró törvénytervezetben szerepel, amelyet szeptember 26-i ülésén vitat meg a francia kormány.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: