Koronavírus: már 300 beteg Magyarországon

Egy nap alatt 39 új fertőzöttet diagnosztizáltak. Szerencsére jó hír is érkezett: 6 embert gyógyultnak nyilvánítottak.

A koronavirus.gov.hu hivatalos tájékoztató oldal péntek reggeli adatai szerint a tegnapi 261-ről 300-ra nőtt a magyarországi fertőzöttek száma. A hazai COVID-19 betegek közül 286 magyar, 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi állampolgár. Fontos hangsúlyozni, hogy ez csak a hivatalosan azonosított eseteket jelenti, a valódi koronavírusos betegek száma ennek sokszorosa is lehet, hiszen gyakran tünetmentes emberek is fertőznek.

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy minél többen betartsák az egészségügyi szervezetek és a kormány által javasolt óvintézkedéseket. Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért, ami most elsődleges fontosságú, ha nem szeretnénk, hogy a kórházi ellátás nálunk is hirtelen olyan válságos helyzetbe kerüljön, mint például Olaszországban vagy Spanyolországban.

Jó hír, hogy ma reggel sem érkezett hír újabb halottról, a gyógyultak száma pedig az eddigi 28 főről 34-re nőtt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció