Koronavírus: csaknem 2,5 millió új fertőzött világszerte

Egy nap alatt 2,45 millió fertőzöttet és több mint 6 120 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 292,56 millió embert fertőzött meg és több mint 5,44 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 9,2 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház kedd délelőtti összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 56,19 millió igazolt esetről és majdnem 828 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,96 millió beteget és 482 ezer áldozatot jelentett eddig.

Hamarosan elkészülhet a minden koronavírust elpusztító vakcina.

Brazília már 22,3 millió igazolt esetről és csaknem 619 500 elhunytról, az Egyesült Királyság 13,49 millió koronavírus-fertőzöttről és 149 ezer áldozatról, míg Franciaország 10,42 millió megbetegedésről és 125 ezer áldozatról adott hírt kedd délelőttig. Közben Oroszországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 10,37 milliót, a haláleseteké pedig a 305 ezret.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Törökországban - ahol 9,59 millió megbetegedésről és mintegy 82 800 halottról tudnak -, Németországban - 7,25 millió regisztrált esettel és közel 112 600 áldozattal -, valamint Spanyolországban is. Ez utóbbi országban már 6,66 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és majdnem 89 600-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Olaszország áll, 6,39 millió regisztrált esettel és csaknem 137 800 áldozattal.

Egyre több gyerek kerül kórházba a koronavírus omikron variánsa által okozott megbetegedés miatt az Egyesült Államokban. Szakemberek szerint aggodalomra ad okot, hogy a vírus gyorsan utat talált a védtelen - védőoltásban még nem részesülő - gyerekekhez.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció