Koronavírus: csaknem 2,5 millió új fertőzött világszerte

Egy nap alatt 2,45 millió fertőzöttet és több mint 6 120 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 292,56 millió embert fertőzött meg és több mint 5,44 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 9,2 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház kedd délelőtti összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Egy nap alatt 2,45 millió új fertőzöttet azonosítottak világszerte.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 56,19 millió igazolt esetről és majdnem 828 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,96 millió beteget és 482 ezer áldozatot jelentett eddig.

Hamarosan elkészülhet a minden koronavírust elpusztító vakcina.

Brazília már 22,3 millió igazolt esetről és csaknem 619 500 elhunytról, az Egyesült Királyság 13,49 millió koronavírus-fertőzöttről és 149 ezer áldozatról, míg Franciaország 10,42 millió megbetegedésről és 125 ezer áldozatról adott hírt kedd délelőttig. Közben Oroszországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 10,37 milliót, a haláleseteké pedig a 305 ezret.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Törökországban - ahol 9,59 millió megbetegedésről és mintegy 82 800 halottról tudnak -, Németországban - 7,25 millió regisztrált esettel és közel 112 600 áldozattal -, valamint Spanyolországban is. Ez utóbbi országban már 6,66 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és majdnem 89 600-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Olaszország áll, 6,39 millió regisztrált esettel és csaknem 137 800 áldozattal.

Egyre több gyerek kerül kórházba a koronavírus omikron variánsa által okozott megbetegedés miatt az Egyesült Államokban. Szakemberek szerint aggodalomra ad okot, hogy a vírus gyorsan utat talált a védtelen - védőoltásban még nem részesülő - gyerekekhez.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: