Infografika: rákhelyzet Magyarországon

A rák Magyarországon az egyik vezető halálok. A daganatos betegségekkel kapcsolatban az a legrosszabb, hogy szűréssel és megfelelő kezeléssel számos élet megmenthető lenne. Sokan ezt tudják is, mégsem járunk elég gyakran ellenőrző vizsgálatokra.

A daganatos megbetegedések mindenkire hatalmas súlyként nehezednek. Az érintettek száma ugyanis igen magas, illetve egyre növekszik. Magyarországon több mit százezer rákbeteget tartanak nyilván. Betegségük keservei és a kieső jövedelem miatt az érintettek családján hatalmas az anyagi és pszichés nyomás. De a rákbetegek kezelése a közösségnek, az államnak is sokba kerül. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai szerint például csak a rosszindulatú emlődaganat miatt összesen 73,5 ezer beteg részesült közfinanszírozott ellátásban, az egészségbiztosító 60 milliárd forintot fordított a gyógyításukra.

Infografikánk, amely a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség adatait használja, áttekinti a magyarországi rákhelyzetet abban a reményben, hogy ezzel is ösztönzést adhatunk a rákszűrések látogatására.

rákstatisztika
rákstatisztika

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció