Infografika: rákhelyzet Magyarországon

A rák Magyarországon az egyik vezető halálok. A daganatos betegségekkel kapcsolatban az a legrosszabb, hogy szűréssel és megfelelő kezeléssel számos élet megmenthető lenne. Sokan ezt tudják is, mégsem járunk elég gyakran ellenőrző vizsgálatokra.

A daganatos megbetegedések mindenkire hatalmas súlyként nehezednek. Az érintettek száma ugyanis igen magas, illetve egyre növekszik. Magyarországon több mit százezer rákbeteget tartanak nyilván. Betegségük keservei és a kieső jövedelem miatt az érintettek családján hatalmas az anyagi és pszichés nyomás. De a rákbetegek kezelése a közösségnek, az államnak is sokba kerül. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai szerint például csak a rosszindulatú emlődaganat miatt összesen 73,5 ezer beteg részesült közfinanszírozott ellátásban, az egészségbiztosító 60 milliárd forintot fordított a gyógyításukra.

Infografikánk, amely a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség adatait használja, áttekinti a magyarországi rákhelyzetet abban a reményben, hogy ezzel is ösztönzést adhatunk a rákszűrések látogatására.

rákstatisztika
)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)