Elárverezik a romokban álló fővárosi kórházat

Csaknem 1,5 milliárd forintos kikiáltási árról indul ismét licit az egykori Árpád Kórház épületéért. Az újpesti intézmény bő egy évtizede, 2013-ban zárt be, azóta viszont jelentősen leromlott az állapota.

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. elektronikus árverési platformján jelenleg (1,44 milliárd forintos kikiáltási árral) az újpesti Árpád Kórház a legnagyobb összegű tétel az újpesti – szúrta ki az Index. Ez tehát azt jelenti, hogy ismét megpróbálnak túladni az egykor szebb napokat látott, ma azonban már romokban lévő egészségügyi intézményen – tavaly nyáron ugyanis már volt erre egy sikertelen kísérletük.

Árpád Kórház
Egy busz halad el az Árpád Kórház Árpád úti telephelyének épülete előtt 2011. február 22-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Több mint 9400 négyzetméter

Az Árpád út 124-132. szám alatt található, teljes közmű-ellátottságú ingatlan 9421 négyzetméteren terül el. Az intézmény két utcafronttal rendelkezik, valamint összesen nyolc darab felépítményt tartalmaz, amelyek együttes alapterülete meghaladja az 5800 négyzetmétert. Az ingatlan több mint 10 éve teljes egészében használaton kívüli, azóta pedig műszaki és esztétikai állapota is jelentősen leromlott, teljeskörű felújítása akár százmilliárdos tétel is lehet.

Vajon mi épül a helyére?

„Önmagában az ingatlan mérete, ára és az állapota meghatározza, hogy kevés vásárló képes előteremteni egy ilyen volumenű projekthez szükséges finanszírozást” – mondta az Indexnek Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Véleménye szerint az átfogó rekonstrukció után jó eséllyel egy új magánegészségügyi szolgáltató nyílik az egykori kórház helyén, de akár kereskedelmi és lakóingatlan-fejlesztés is elképzelhető.

Sok külföldre vándorolt orvos ezért jön haza.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +11 °C
Minimum: +5 °C

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Egyre inkább csak az ország északi, északnyugati felén valószínű eső, zápor, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra