Mitesszeresek lehetünk ezektől a rossz szokásoktól

A tág pórusok, illetve a belőlük kialakuló mitesszerek sokak életét megkeserítik. Az alábbi dolgokat érdemes elkerülni, ha szebb, egészségesebb és egységesebb bőrképet szeretnénk.

Ne nyomkodjuk a pattanásokat és mitesszereket

Az egyik legfontosabb szabály, amit már mindenki ezerszer hallott, mégis csak nagyon kevesen tartják be. Amikor nyúzzuk, húzzuk és nyomkodjuk a bőrt, akkor azzal nem csak a finom ráncok kialakulását segítjük elő, de a bőrirritáció illetve gyulladások kialakulását is. Az erős, durva mozdulatok a kezünkön, körmünk alatt lévő piszkot, zsírt, baktériumokat szinte belepréselik a pórusokba, amik ettől el is tömődhetnek. Ha pattanásunk van, bármilyen nehéz is megállni, ne nyomkodjuk, inkább valamilyen erre a célra való készítménnyel kezeljük, amely fertőtleníti, zsugorítja és eltünteti őket.

arcbőr
Mi okozhat mitesszereket?

Ne fogdossuk az arcunkat

Sokaknak szokása, hogy piszkálják, simogatják az arcukat napközben, gyakran úgy, hogy észre sem veszik. Pedig ha belegondolunk, hogy mi mindenhez érünk hozzá, mi mindent fogunk meg egy nap alatt, és hogy ezekről a tárgyakról milyen baktériumokat, vírusokat, allergéneket és egyéb anyagokat vihetünk át az arcbőrünkre, máris rájövünk, hogy mindez mennyire egészségtelen és veszélyes. Próbáljunk meg róla leszokni: kérjük meg a családtagjainkat, barátainkat, kollégáinkat, hogy minden alkalommal szóljanak ránk, mikor az arcunkhoz nyúlunk, hogy minél hamarabb abbahagyjuk, és elbúcsúzhassunk a mitesszerektől.

Sose feküdjünk le sminkben

A pórusok eltömődésének gyakori oka, hogy sokan rendszeresen úgy fekszenek le aludni, hogy nem távolítják el az arcukról a festéket. Így nem csak a smink, hanem a beleragadt pollenek, mikrobák, elhalt bőrsejtek is beleragadhatnak a pórusokba. Ez kiütésekhez, mitesszerekhez vezethet, sőt, még a bőr korai öregedésében is komoly szerepet játszik - nem csak mitesszereink és pattanásaink lesznek tőle, hanem még ráncosodni is hamarabb fogunk. Tartsunk az éjjeli szekrényen egy csomag sminklemosó kendőt, így még akkor is le tudjuk valamelyest tisztítani az arcunkat, ha olyan fáradtan érünk haza, hogy már nincs erőnk eltölteni azt a plusz néhány percet a fürdőszobában.

8 természetes gyógymód a pattanás ellen

Radírozzunk

Hetente egyszer érdemes arca való bőrradírt használni, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, ami szintén igen fontos a pórusok eltömődésének megakadályozásában, és optikailag is kisebbnek mutatja őket. Arra azonban figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba: hetente két alkalomnál többször ne használjunk semmilyen hámlasztót vagy bőrradírt.

Forrás: womenshealthmag.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)