Együtt fejlesztünk kórházakat Romániával

A romániai Szatmár megye, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kórházait fejlesztenék egy közös uniós program keretén belül.

Több mint 13 millió euróból (4,1 milliárd forintból) kezdődnek egészségügyi fejlesztések egy román-magyar uniós program segítségével a romániai Szatmár megye, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három kórházában. A projektre a szatmárnémeti Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház és a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház nyújtott be közös pályázatot - és nyerte el a pályázati összeget.

Milliárdos kórházfejlesztések a fővárosban

Az eddigi legnagyobb fővárosi szakrendelő- és kórházfejlesztési program keretében várhatóan napokon belül megjelenik a három nagy centrumkórházzal kapcsolatos építészeti tervpályázatokra vonatkozó közbeszerzési pályázat is. Kattintson a részletekért!

Új szárnyat is kialakítanak

A beruházás legnagyobb, több mint 11 millió eurós részét a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház használhatja fel: a fejlesztés keretében megépül egy hatemeletes, 13 200 négyzetméteres új épületszárny, melynek tetején helikopterleszállót is kialakítanak. A hétszáz ágyas, jelenleg két külön telephelyen működő gyógyintézményt a fejlesztés végén egy épületbe költöztetik: az új szárnyban az intenzív terápiás osztály és a műtők kapnak majd helyet, míg a most külön épületben lévő neurológiai, belgyógyászati és szemészeti osztályokat a megyei kórház főépületébe telepítik át.

Magyar és román kórházakat fejlesztenének a projektben (Fotó: 123rf)
Magyar és román kórházakat fejlesztenének a projektben (Fotó: 123rf)

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban csaknem 1,5 millió eurós támogatási összegből kardiológiai és érsebészeti eszközöket vásárolnak, a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban pedig egymillió eurót fordítanak a központi laboratórium teljes korszerűsítésére. A tervek szerint a szatmárnémeti kórház átépítése 2019 második felében kezdődhet meg.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső