TEMOZOLOMIDE ACCORD 20 mg kemény kapszula

TEMOZOLOMIDE ACCORD 20 mg kemény kapszula betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer a Temozolomide Accord és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A temozolomid egy daganatellenes gyógyszer.
A Temozolomide Accord kemény kapszulát az agydaganatok speciális típusainak kezelésére alkalmazzák:
- felnőtteknél, az újonnan diagnosztizált agydaganat egy speciális formája (glioblasztóma multiforme).
A temozolomid-ot először sugárkezeléssel kombinálva (kombinációs kezelési fázis), majd ezt követően önmagában (monoterápiás kezelési fázis) alkalmazzák.
- 3 évesnél idősebb gyermekeknél és felnőtteknél, az agydaganat bizonyos formái (pl.: glioblasztóma multiforme vagy anaplasztikus asztrocitóma) esetén, ha azok a hagyományos kezelést követően kiújulnak vagy súlyosbodnak.
2. Tudnivalók a Temozolomide Accord szedése előtt
Ne szedje a Temozolomide Accord-ot

- ha allergiás a temozolomidra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- ha Önnek korábban allergiás reakciója volt egy dakarbazinnak nevezett, másik daganatellenes gyógyszerre. Az allergiás reakció jelei lehetnek a viszketés, légszomj vagy nehézlégzés, az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok feldagadása.
- ha a vérsejtek száma csökkent Önnél, mint például a fehérvérsejtek vagy a vérlemezkék száma. Ezek a sejtek fontosak a fertőzések leküzdéséhez és a megfelelő véralvadáshoz. Kezelőorvosa a kezelés előtt ellenőrizni fogja, hogy ezekből a sejtekből elegendő mennyiség van-e az Ön vérében.
Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Temozolomide Accord szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel,
- mert szoros megfigyelés alatt kell Önt tartani a tüdőgyulladás egy súlyos formája, a Pneumocystis jirovecii tüdőgyulladás (PCP) kialakulásának elkerülése érdekében. Ha Ön újonnan diagnosztizált beteg (glioblasztóma multiforme), lehet, hogy a temozolomid-ot a 42 napos séma szerint kapja sugárterápiával kombinálva. Ebben az esetben kezelőorvosa olyan gyógyszert is fel fog Önnek írni, amely segít megelőzni a tüdőgyulladás ezen típusának (PCP) kialakulását.
- ha a kezelés megkezdése előtt Ön vérszegény (anémiás), a vérsejtek száma (mint pl. a fehérvérsejtek száma és a vérlemezkék száma) alacsony vagy véralvadási problémái vannak, vagy ha ezek a kezelés alatt alakulnak ki. Lehet, hogy kezelőorvosa az Ön gyógyszeradagjának csökkentése vagy a kezelés leállítása, illetve annak megváltoztatása mellett dönt. A kezelés bármilyen megváltoztatásának szükségességéről kezelőorvosa fog dönteni. Bizonyos esetekben a temozolomid-kezelés leállítása válhat szükségessé. Rendszeres vérvizsgálatot fognak Önnél végezni, hogy állapotát ellenőrizzék. Ha Önnél lázas állapot vagy fertőzések tünetei mutatkoznak, erről azonnal tájékoztassa kezelőorvosát.
- mert kis valószínűséggel a vérsejtek egyéb elváltozásai is előfordulhatnak Önnél, köztük a fehérvérűség is.
- ha hányingere van, vagy hány, melyek nagyon gyakori velejárói a temozolomid-kezelésnek (lásd 4. pont). Ha a kezelés előtt vagy alatt gyakran hány, kérje ki orvosa tanácsát olyan gyógyszerekről, amelyek segíthetnek Önnél megelőzni vagy csillapítani a hányást, illetve a temozolomid bevételének legalkalmasabb idejéről, amíg a hányás rendeződik. Ha a gyógyszer bevétele után hány, akkor ugyanazon a napon második adagot ne vegyen be.
- amennyiben lázas lesz, vagy fertőzésre utaló panaszai jelentkeznek, azonnal lépjen kapcsolatba kezelőorvosával.
- ha Ön 70 évnél idősebb. Idősebb betegeknél nagyobb valószínűséggel fordulhat elő fertőzés, véraláfutás vagy vérzés.
- ha Ön máj- vagy vesebetegségben szenved, mivel az Ön temozolomid adagjának módosítására lehet szükség.
Gyermekek és serdülők
Ezt a gyógyszert ne adja 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek, mert azt még nem vizsgálták. Korlátozott mennyiségű információ áll rendelkezésre olyan, 3 évesnél idősebb betegekkel kapcsolatban, akik TemozolomideAccord-ot szedtek.
Egyéb gyógyszerek és a Temozolomide Accord
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Ez azért szükséges, mert terhessége alatt tilos Temozolomide Accord-kezelést kapnia, kivéve, ha kezelőorvosa szerint Önnek erre egyértelműen szüksége van.
Hatékony fogamzásgátló módszer alkalmazása javasolt a Temozolomide Accord-ot szedő férfi és nőbetegeknek (lásd az alábbi "Férfiak nemzőképessége" részben is).
A Temozolomide Accord-kezelés alatt tilos szoptatnia.
Férfiak nemzőképessége
A Temozolomide Accord-kezelés végleges terméketlenséget okozhat. A kezelést kapó férfi betegeknél hatékony fogamzásgátló módszer alkalmazása javasolt, valamint ne vállaljanak gyermeknemzést a kezelés befejezését követően 6 hónapig. A kezelés előtt javasolt, hogy kérjenek tanácsot a hímivarsejtek tárolására vonatkozóan.
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A temozolomid szedése esetén fáradttá vagy álmossá válhat. Ebben az esetben ne vezessen gépjárművet vagy ne kezeljen gépeket, illetve ne kerékpározzon addig, ameddig nem tudja, hogyan hat Önre ez a gyógyszer (lásd 4. pont).
A Temozolomide Accord laktózt tartalmaz.
A kapszulák laktózt (egy cukorféle) tartalmaznak. Ha kezelőorvosa említette Önnek, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, tájékoztassa kezelőorvosát, mielőtt ezt a gyógyszert elkezdené szedni.
3. Hogyan kell szedni a Temozolomide Accord-ot?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A temozolomidot csak az agydaganatok kezelésében tapasztalt szakorvos rendelheti. Adagolás és a kezelés időtartama
Kezelőorvosa az Ön testméretei (magasság és testsúly) alapján annak függvényében fogja meghatározni az Ön által szedendő, pontos temozolomid adagot, hogy Ön korábban kapott-e már kemoterápiát. Lehet, hogy egyéb gyógyszert is fog kapni, amit a temozolomid bevétele előtt vagy után kell bevenni azért, hogy a hányingert és hányást megelőzzék vagy kezeljék.
Az előírt Temozolomide Accord adagot naponta egyszer kell bevenni. Éhgyomorra vegye be, például legalább egy órával a tervezett reggeli előtt. A kapszulá(ka)t egy pohár vízzel, egészben nyelje le. Ne nyissa fel, törje vagy rágja szét a kapszulákat.
Ha a kapszula megsérült, kerülje, hogy a benne található por a bőrével, a szemével vagy az orrával érintkezzen! Kerülje a por belélegzését! Ha véletlenül valamennyi mégis a szemébe vagy orrába kerülne, alaposan mossa le az érintett területet vízzel.
A Temozolomide Accord bevétele sugárterápiával kombinálva (újonnan diagnosztizált betegek):

Sugárterápiával együtt orvosa 75 mg/m2-es adaggal fogja elkezdeni a temozolomid terápiát, és az aktuális napi adag az Ön testmagassága és testsúlya függvényében kerül megállapításra. Ön ezt az adagot fogja kapni 42 (legfeljebb 49) napon keresztül, sugárkezeléssel kombinálva. A vérsejtszámától és attól függően, hogy Ön hogyan tűri a temozolomidot, az adag adását el lehet halasztani, illetve a kezelést le lehet állítani.
Amint a sugárkezelés befejeződött, a kezelést 4 hétre megszakítják, ezáltal lehetőséget adva szervezetének a regenerálódásra.
Ezután akár 6, ciklusonként 28 napos kezelési ciklus következhet. A temozolomid kapszulából az Ön új kezdőadagja naponta 150 mg/m2 lesz minden ciklus első öt napján (ezek az "adagolási napok"), amit 23, temozolomid-mentes nap követ, ami kiadja a 28 napos kezelési ciklust.
A 28. nap után a következő ciklus kezdődik, amely első öt napján, napi egy alkalommal ismét be kell venni ezt a gyógyszert, majd újabb 23, temozolomid-mentes nap következik. A vérsejtszámától és attól függően, hogy Ön hogyan tűrte az egyes ciklusok során a temozolomidot, az adagot lehet módosítani, adását elhalasztani, illetve a kezelést leállítani.
Ha Ön csak Temozolomide Accord kapszulát szed (sugárterápia nélkül):

A Temozolomide Accord egy kezelési ciklusa 28 napos.
A ciklus első öt napján ("adagolási napok") naponta egy alkalommal kell a kapszulákat bevenni, amit 23 napos temozolomid-mentes nap követ, ami kiadja a 28 napos kezelési ciklust.
A 28. nap után a következő ciklus kezdődik, aminek az első öt napján, napi egy alkalommal ismét be kell venni ezt a gyógyszert, majd újabb 23 temozolomid-mentes nap következik. Minden új kezelési ciklus előtt vérvizsgálat szükséges annak eldöntéséhez, hogy kell-e a temozolomid adagot módosítani.
Amennyiben korábban nem részesült kemoterápiás kezelésben, az Ön első temozolomid adagja naponta 200 mg/m2 lesz az első öt nap ("adagolási napok") során, amit 23 temozolomid-mentes nap követ.
Amennyiben korábban már részesült kemoterápiás kezelésben, az Ön első temozolomid adagja naponta 150 mg/m2 lesz az első öt nap ("adagolási napok") során, amit 23 temozolomid-mentes nap követ.
A vérvizsgálat eredményétől függően, kezelőorvosa módosíthatja az Ön adagját a következő kezelési ciklusra.
Valahányszor új kezelési ciklust kezd, bizonyosodjon meg arról, hogy pontosan megértette, hogy melyik hatáserősségű kapszulából mennyit kell naponta bevenni, és hány napon keresztül fogja ezt az adagot kapni.
Valamennyi beteg

A temozolomid különböző (a címkén mg-ban feltüntetett) hatáserősségű kapszulák formájában kerül forgalomba. A kapszulák felső része hatáserősségenként eltérő színű. A kezelőorvosa által előírt temozolomid adagjától függően, lehetséges, hogy Önnek többféle kapszulát kell bevennie a kezelési ciklusok adagolási napjain.
- Bizonyosodjon meg arról, hogy pontosan megértette, hogy hány kapszulát kell bevennie a különböző hatáserősségekből. Kérje meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, hogy hatáserősségenként írja le azoknak a kapszuláknak a számát (a színt is jelezve), amit Önnek be kell vennie a kezelési napokon.
- Bizonyosodjon meg arról, hogy pontosan megértette, hogy mely napok az Ön kezelési napjai.
- Gondoskodjon arról, hogy megbeszéli a kezelőorvosával az adagolást minden alkalommal, amikor új kezelési ciklust kezd. Időnként az adag vagy a beszedendő kapszulák különbözhetnek az előző ciklusban alkalmazottaktól.
- Ha gyógyszerét otthon veszi be, és nem biztos az adagolást illetően, a kezelési ciklus megkezdése előtt ismételten kérjen tanácsot. A gyógyszer nem előírások szerinti adagolása súlyos egészségügyi következményekkel járhat.
Ha az előírtnál több Temozolomide Accord-ot vett be
Ha véletlenül több kapszulát vett be, mint amennyit kellett volna, haladéktalanul keresse fel orvosát, gyógyszerészét vagy a szakszemélyzetet.
Ha elfelejtette bevenni a Temozolomide Accord-ot
Amilyen hamar csak lehet, még ugyanazon a napon vegye be a kimaradt adagot. Ha már egy egész nap eltelt, beszélje meg kezelőorvosával, hogy mi a teendő. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, csak ha erre kezelőorvosa utasítja.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetségesmellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Azok a betegek, akik a temozolomidot sugárterápia alkalmazásával egyidejűleg szedik, más mellékhatásokat tapasztalhatnak, mint azok, akik csak temozolomid-kezelésben részesülnek.
Azonnal értesítse kezelőorvosát, ha Önnél az alábbiak közül bármelyik jelentkezik:
- súlyos allergiás (túlérzékenységi) reakció (csalánkiütés, nehézlégzés vagy egyéb légzési rendellenesség),
- csillapíthatatlan vérzés,
- csillapíthatatlan görcsök,
- láz, vagy-súlyos, nem múló fejfájás.
A temozolomid-kezelés csökkentheti bizonyos vérsejtek számát. Ez véraláfutás vagy vérzés gyakoribb kialakulását, vérszegénységet, lázat és/vagy a fertőzésekkel szembeni csökkent ellenállóképességet okozhat. A vérsejtek számának csökkenése általában átmeneti, de néhány esetben lehet elhúzódó, mely a vérszegénység egy nagyon súlyos formájának kialakulásához (aplasztikus anémia) vezethet. Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja az Ön vérképének változását, és ő fogja eldönteni, hogy szükséges-e speciális kezelés. Néhány esetben szükség lehet a temozolomid adagjának csökkentésére, vagy a kezelés leállítására.
Ha Önnél újonnan diagnosztizálták az agydaganat egyik típusát (a glioblasztóma multiformét), és kezelésére a Temozolomide Accord-ot sugárkezeléssel kombinálva, majd önmagában adják, az alábbi mellékhatások fordulhatnak elő. Orvosi ellátás is szükségessé válhat.
Nagyon gyakori mellékhatások (10-ből több mint 1 beteget érinthet):
- fejfájás
- székrekedés
- hányinger és/vagy hányás
- kiütés
- hajhullás
- étvágytalanság
- fáradtság
Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

- kóros májfunkciós laborértékek
- vérképeltérés
- görcsrohamok, a szellemi állapot, illetve az éberség megváltozása, álmosság, egyensúlyzavar, szédülés, zavartság, feledékenység, koncentrációzavar, zsibbadás, bizsergő érzés, a beszéd vagy a beszéd megértésének zavara, reszketés, szélütés
- rendellenes vagy homályos látás, kettős látás
- halláscsökkenés, fülzúgás
- légszomj, köhögés
- sebek vagy fekélyek a szájüregben, hasmenés, gyomorfájás, gyomorégés, nyelési nehézség, szájszárazság
- gyakori vizelés, vizelet-visszatartási nehézség, vizeletcsorgással
- bőrirritáció vagy bőrpír, bőrszárazság, viszketés
- izomgyengeség, izületi fájdalom, izomsajgás, izomfájdalom
- vércukorszint emelkedés, fogyás
- fertőzés, sebfertőzés, torokfájás, a száj gombás fertőzése, ajakherpesz
- vérzés, vízvisszatartás, lábdagadás, vérrögképződés
- allergiás reakciók, láz, sugárkárosodás, arcpuffadás, fájdalom, ízérzés zavara
- szorongás, depresszió, érzelmi labilitás, elalvási képtelenség, alvászavar
Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):

- emelkedett májenzim-értékek (orvosa ellenőrzi)
- szívdobogásérzés (nem szabályos szívverés)
- influenza-szerű tünetek, vörös foltok a bőr alatt
- hosszantartó vagy ismétlődő görcsrohamok, remegés, rángatózó mozgás, részleges bénulás, koordinációs- és egyensúlyzavarok, tapintásérzés zavara
- részleges látásvesztés, szemszárazság vagy szemfájdalom
- középfülgyulladás, hangos zajok következtében fájdalom vagy kellemetlen érzés a fülben, fülfájás, süketség, forgó jellegű szédülés
- tüdőgyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, hörghurut, orrdugulás, megfázás, nátha
- haspuffadás, széklet-visszatartási nehézség, aranyér
- fájdalmas vizelés
- bőrhámlás, a bőr fokozott érzékenysége a napfénnyel szemben, a bőrszín megváltozása, fokozott verejtékezés
- izomkárosodás, hátfájás
- a vér alacsony káliumszintje, súlygyarapodás
- övsömör, influenzaszerű tünetek
- agyvérzés, magas vérnyomás, vérrögképződés a tüdőben, vizenyő
- gyengeség, duzzadt arc, hidegrázás, ízérzés megváltozása, fogrendellenesség
- merevedési zavar, hüvelyi vérzés, menstruáció kimaradása, illetve erős menstruációs vérzés, hüvelyi irritáció, emlőfájdalom
- hangulatingadozás, depresszió, hallucináció és memóriazavar
- nyelv elszíneződése
- szaglás megváltozása
- szomjúság
A következőkben felsorolt mellékhatások akkor fordulhatnak elő, ha Ön csak temozolomidot szed (agydaganat kiújulása vagy súlyosbodása miatt kezelt betegek):
Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 beteget érinthet):

Rendellenes vérvizsgálati értékek, fejfájás, hányinger vagy hányás, székrekedés, étvágytalanság, fáradtság
Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

Álmosság, szédülés, bizsergő érzés, hasmenés, hasfájás, emésztési zavar, kiütés, viszketés, hajhullás, fogyás, láz, gyengeség, reszketés, rossz közérzet, fájdalom, ízérzés megváltozása, légszomj
Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):

Vérképeltérés
Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

Köhögés. Fertőzések, beleértve a tüdőgyulladást okozó kórokozókat is
Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

Bőrvörösség, viszkető, vörös, gyulladt udvarral körülvett sárga vagy fehér, kidudorodó bőrkiütés, bőrkiütés, allergiás reakciók.
Egyéb mellékhatások:

Gyakran jelentették a májenzimek emelkedését. Nem gyakran beszámoltak a bilirubinszint emelkedéséről, epeelfolyással kapcsolatos problémákról (kolesztázis), májgyulladásról, májkárosodásról, beleértve a halálos kimenetelű májelégtelenséget.
Nagyon ritkán tüdőt érintő mellékhatásokat figyeltek meg a temozolomiddal összefüggésben. A betegeknél általában légszomj és köhögés lép fel. Közölje kezelőorvosával, ha ezen tünetek bármelyikét észleli.
Nagyon ritkán a bőr duzzadásával járó bőrkiütést, amely a tenyereken és a talpakon is jelentkezik, vagy a bőr fájdalmas kivörösödését és/vagy testszerte, illetve a szájüregben jelentkező hólyagokat figyeltek meg. Azonnal közölje kezelőorvosával, ha ez Önnél is előfordul.
Nagyon ritkán a temozolomidot vagy hasonló gyógyszert szedő betegeknél kis valószínűséggel a vérsejtek egyéb elváltozásai is előfordulhatnak, beleértve a fehérvérűséget is.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Temozolomide Accord-ot tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó, lehetőleg zárt szekrényben. A szer véletlen bevétele gyermekeknél halálos lehet.
A címkén és a dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Temozolomide Accord-ot. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Üveg
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Az eredeti csomagolásban tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében a tartályt tartsa jól lezárva.
Tasak
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Közölje gyógyszerészével, ha a kapszulák küllemében bármilyen eltérést észlel.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Temozolomide Accord

- A készítmény hatóanyaga a temozolomid.
- Temozolomide Accord 5 mg kemény kapszula: Minden kapszula 5 mg temozolomidot tartalmaz.
- Temozolomide Accord 20 mg kemény kapszula: Minden kapszula 20 mg temozolomidot tartalmaz.
- Temozolomide Accord 100 mg kemény kapszula: Minden kapszula 100 mg temozolomidot tartalmaz.
- Temozolomide Accord 140 mg kemény kapszula: Minden kapszula 140 mg temozolomidot tartalmaz.
- Temozolomide Accord 180 mg kemény kapszula: Minden kapszula 180 mg temozolomidot tartalmaz.
- Temozolomide Accord 250 mg kemény kapszula: Minden kapszula 250 mg temozolomidot tartalmaz.
- Egyéb összetevők:
Kapszula tartalom:
Vízmentes laktóz, kolloid vízmentes szilícium-dioxid, A típusú nátrium-keményítő glikolát, borkősav, sztearinsav.
Kapszulahéj:
Temozolomide Accord 5 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), indigokármin (E132), víz.
Temozolomide Accord 20 mg kemény kapszula: zselatin titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), víz.
Temozolomide Accord 100 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E171), vörös vas-oxid (E172), víz.
Temozolomide Accord 140 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E171), indigokármin (E132), víz.
Temozolomide Accord 180 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172), víz.
Temozolomide Accord 250 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E171), nátrium-lauril-szulfát, víz.
Jelölőfesték: sellak, propilénglikol, fekete vas-oxid (E172) és kálium-hidroxid.
Milyen a Temozolomide Accord külleme és mit tartalmaz a csomagolás

A Temozolomide Accord 5 mg kemény kapszulák alsó része fehér, felső része zöld színű, és a felső részre "TMZ", az alsó részre "5" felirat van nyomtatva fekete tintával.
A Temozolomide Accord 20 mg kemény kapszulák alsó része fehér, felső része sárga színű, és a felső részre "TMZ", az alsó részre "20" felirat van nyomtatva fekete tintával.
A Temozolomide Accord 100 mg kemény kapszulák alsó része fehér, felső része rózsaszín színű, és a felső részre "TMZ", az alsó részre "100" felirat van nyomtatva fekete tintával.
A Temozolomide Accord 140 mg kemény kapszulák alsó része fehér, felső része kék színű, és a felső részre "TMZ", az alsó részre "140" felirat van nyomtatva fekete tintával.
A Temozolomide Accord 180 mg kemény kapszulák alsó része fehér, felső része gesztenyebarna színű, és a felső részre "TMZ", az alsó részre "180" felirat van nyomtatva fekete tintával.
A Temozolomide Accord 250 mg kemény kapszulák alsó része fehér, felső része fehér színű, és a felső részre "TMZ", az alsó részre "250" felirat van nyomtatva fekete tintával.
A kemény kapszulák 5, illetve 20 kapszulát tartalmazó borostyán színű üvegpalackban kerülnek forgalomba. Dobozonként egy üveget tartalmaz.
A kemény kapszulák 1 kapszulát tartalmazó tasakban kerülnek forgalomba. Dobozonként 5 vagy 20 tasakot tartalmaz.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
Kiszerelés: 5x tasakban Törzskönyvi szám: EU/1/10/615/027
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Accord Healthcare
  • Hatóanyag: temozolomide
  • ATC: Temozolomide
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 10495Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Kiemelt támogatás esetén térítési díj: 300 Ft
Normatív támogatás esetén téritési díj: 10495 Ft

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)