Gyógyszerkereső

LEVOXA 500 mg filmtabletta

Kiszerelés: 5x

Törzskönyvi szám: OGYI-T-20623/07

LEVOXA 500 mg filmtabletta

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Actavis Group

Hatóanyag: levofloxacin

ATC: Levofloxacin

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Üzemi baleset jogcím:

Tájékoztató fogyasztói ár: 1346 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.

Kiszerelés: 7x

Törzskönyvi szám: OGYI-T-20623/08

LEVOXA 500 mg filmtabletta

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Actavis Group

Hatóanyag: levofloxacin

ATC: Levofloxacin

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Üzemi baleset jogcím:

Tájékoztató fogyasztói ár: 1888 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.

anthrax, baktériumok

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Levoxa és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Ön gyógyszerének neve, Levoxa. A Levoxa a levofloxacin nevű hatóanyagot tartalmazza, ami az antibiotikumok gyógyszercsoportjába tartozik. A levofloxacin egy "kinolon" antibiotikum. Hatásának köszönhetően elpusztítja az Ön szervezetében fertőzést okozó baktériumokat.
A Levoxa a következő fertőzések kezelésére alkalmazható:
- a melléküregek fertőzései,
- a tüdő fertőzései a régóta légzési problémákban vagy tüdőgyulladásban szenvedő betegeknél,
- húgyúti fertőzések, beleértve a vesék vagy a húgyhólyag fertőzéseit is,
- a prosztata tartósan fennálló fertőzései,
- a bőr- és a bőr alatti szövetek, pl. az izmok fertőzései. Ezeket néha lágyrésznek is szokták nevezni.
Egyes különleges helyzetekben a Levoxa-t arra használják, hogy csökkentsék vele az antrax nevű tüdőbetegség kialakulásának kockázatát, illetve megakadályozzák a betegség súlyosbodását azokban az esetekben, amikor az antraxot okozó baktérium már megfertőzte a beteget.
2. Tudnivalók a Levoxa szedése előtt
Ne szedje ezt a gyógyszert és beszéljen kezelőorvosával, ha:
- Ön allergiás a levofloxacinra, egyéb kinolon antibiotikumokra, pl. moxifloxacinra, ciprofloxacinra vagy ofloxacinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Az allergiás reakció tünetei a következők lehetnek: bőrkiütés, duzzanat jelentkezése, nyelési vagy légzési problémák, az ajkak, az arc, a torok vagy a nyelv vizenyős duzzanata.
- Ön epilepsziában szenved vagy szenvedett bármikor.
- egy "kinolon-típusú" antibiotikummal végzett kezeléssel összefüggésben bármikor ínproblémái, pl. íngyulladás jelentkeztek. Az ín az izmokat rögzíti a csontokhoz.
- Ön gyermek vagy fejlődésben lévő serdülőkorú.
- Ön terhes, teherbe eshetett vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet.
- Ön szoptat.
Ne vegye be ezt a gyógyszert, ha a fentiek bármelyike vonatkozik Önre. Amennyiben bizonytalan ebben, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt elkezdi szedni a Levoxa-t.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével a gyógyszere szedése előtt, ha:
- Ön 60 éves vagy idősebb,
- Ön kortikoszteroidokat, más néven szteroidokat kap (lásd az "Egyéb gyógyszerek és a Levoxa" című részt),
- Önnél bármikor előfordult már görcsroham,
- veseproblémái vannak,
- úgynevezett glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz (egy enzim) hiánya van. Nagyobb a vérrel kapcsolatos súlyos problémák előfordulásának lehetősége, ha ezt a gyógyszert szedi.
- Önnek valaha voltak, illetve jelenleg vannak mentális egészségügyi problémái
- Önnek bármikor a múltban vagy jelenleg szívproblémái voltak/vannak: körültekintés szükséges az ilyen típusú gyógyszerek alkalmazása során, ha Ön veleszületett QT-szakasz megnyúlásban szenved vagy ez a betegség (ami az EKG-n, vagyis a szívműködés elektromos jeleinek rögzítésén észlelhető) előfordult a családjában; felborult a sóháztartása a vérében (főként, ha alacsony a vér kálium- vagy magnéziumszintje); nagyon lassú a szívverése (úgynevezett "bradikardia"), gyenge a szíve (szívelégtelenség), a kórtörténetében szívroham (miokardiális infarktus) szerepel; ha Ön nőbeteg vagy idős beteg; illetve olyan más gyógyszereket szed, amelyek EKG változásokat idéznek elő, vagy úgynevezett K-vitamin antagonistákat (pl. warfarint) szed, mivel ezek megnyújthatják a véralvadási időt és/vagy a vérzési időt az ellenőrző vizsgálatok során (lásd az "Egyéb gyógyszerek és a Levoxa" című részt).
- cukorbeteg,
- Önnek májproblémái voltak vagy vannak,
- miaszténia grávisz nevű betegségben szenved.
Amennyiben nem biztos abban, hogy a fentiek bármelyike vonatkozik-e Önre, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt elkezdi szedni a Levoxa-t.
Egyéb gyógyszerek és a Levoxa
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint a szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Ez azért szükséges, mert a Levoxa befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Ugyanakkor az egyéb gyógyszerek is befolyásolhatják a Levoxa hatását.
Különösen fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát arról, ha az alábbi gyógyszerek bármelyikét szedi. Ugyanis nagyobb a valószínűsége annak, hogy mellékhatások jelentkeznek Önnél, ha ezeket a gyógyszereket a Levoxa-val együtt veszi be:
- Kortikoszteroidok, vagy más néven szteroidok - amelyeket gyulladás kezelésére alkalmaznak. Ilyen esetekben nagyobb lehet a valószínűsége annak, hogy íngyulladás és/vagy ínszakadás következik be Önnél.
- Warfarin - vérhígító. Nagyobb lehet a valószínűsége vérzések jelentkezésének. Szükség lehet arra, hogy kezelőorvosa rendszeres vérvizsgálatokkal ellenőrizze Önnél a megfelelő véralvadást.
- Teofillin - légzési problémákra alkalmazott gyógyszer. Nagyobb a görcsrohamok kialakulásának valószínűsége, ha a teofillint Levoxa-val együtt szedi.
- Nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok) - ezeket fájdalom- és gyulladáscsökkentőként alkalmazzák, ilyen pl. az acetilszalicilsav, ibuprofén, fenbufén, ketoprofén és indometacin. Nagyobb a görcsrohamok kialakulásának valószínűsége, ha ezeket Levoxa filmtablettával együtt szedi.
- Ciklosporin - szervátültetés után alkalmazott gyógyszer. Fokozódhat a valószínűsége annak, hogy Önnél megjelennek a ciklosporin mellékhatásai.
- Szívritmust befolyásoló gyógyszerek. Ezek közé tartoznak a rendszertelen szívverés kezelésre adott gyógyszerek (úgynevezett antiaritmikumok, pl. kinidin, hidrokinidin, dizopiramid, szotalol, dofetilid, ibutilid és amiodaron), a depresszió elleni készítmények (triciklusos antidepresszánsok, mint amilyen az amitriptilin és imipramin), pszichiátriai betegségek gyógyszerei (antipszichotikumok), és a baktériumfertőzésekre adott készítmények ("makrolid" antibiotikumok, pl. eritromicin, azitromicin és klaritromicin).
- Probenecid - köszvény kezelésére szolgáló gyógyszer és a cimetidin - fekélyek és gyomorégés kezelésére alkalmazott gyógyszer. Fokozott óvatosság szükséges, amikor ezen gyógyszerek bármelyikét Levoxa-val együtt szedi. Ha vesebetegsége van, kezelőorvosa egy alacsonyabb adagot írhat fel Önnek.
A Levoxa-t ne vegye be az alábbi gyógyszerekkel egy időben. Ez azért fontos, mert ezek a gyógyszerek befolyásolhatják a Levoxa hatását:
- Vastabletták (vérszegénység kezelésére), cinkpótlók, magnézium- vagy alumínum-tartalmú savkötők (túlzott savtermelés vagy gyomorégés gyógyszerei), didanozin vagy szukralfát (gyomorfekély kezelésére szolgáló gyógyszerek). Lásd a 3. pont "Ha Ön már szed vastablettát, cinkpótlókat, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot" című részét alább.
Opiátok kimutatására szolgáló vizeletvizsgálat
A Levoxa-t szedő betegeknél az erős fájdalomcsillapítók, úgynevezett "opiátok" kimutatására szolgáló vizeletvizsgálat "álpozitív" eredményt adhat. Amennyiben kezelőorvosa vizeletvizsgálatot ír elő Önnek, mondja meg orvosának, hogy Levoxa-t szed.
Tuberkulózis próba
Ez a gyógyszer "álpozitív" eredményt mutathat a tuberkulózist okozó baktériumokat kimutató egyes laboratóriumi vizsgálatok során.
Terhesség és szoptatás
Ne szedje ezt a gyógyszert, ha:
- Ön terhes, ha úgy gondolja, hogy terhes vagy gyermeket szeretne.
- szoptat vagy szoptatni tervezi gyermekét.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A gyógyszer bevételét követően jelentkezhetnek mellékhatások, pl. a szédülés, álmosság, forgó jellegű szédülés (vertigo) vagy látászavarok. A mellékhatások közül néhány befolyásolhatja a koncentrálóképességet és a reakcióidőt. Ha ezt tapasztalja, ne vezessen gépjárművet, illetve ne végezzen nagyfokú figyelmet igénylő munkát.
A Levoxa laktózt tartalmaz
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell szedni a Levoxa-t?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A gyógyszer bevétele
- Ezt a gyógyszert szájon át kell szedni.
- A tablettákat egészben, egy pohár vízzel nyelje le.
- A tablettákat étkezés alatt vagy az étkezések között bármikor be lehet venni.
Védje bőrét a napsütéstől
Tartózkodjon a közvetlen napsütéstől, amíg ezt a gyógyszert szedi és még 2 napig a kezelés befejezése után. Ez azért fontos, mert a bőre sokkal érzékenyebbé válik a napsütésre, és leéghet, zsibbadhat vagy súlyos fokban felhólyagosodhat, ha nem teszi meg az alábbi elővigyázatossági intézkedéseket:
- Mindig használjon magas faktorszámú napvédő krémet.
- Mindig viseljen kalapot és olyan ruházatot, amely befedi a karjait és lábait.
- Kerülje a szoláriumok használatát.
Ha Ön már szed vastablettát, cinkpótlókat, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot
- Ezeket a gyógyszerek ne vegye be a Levoxa-val egyidőben. Az ilyen gyógyszerek előírt adagjait legalább 2 órával a Levoxa bevétele előtt vagy után vegye be.
Mennyi gyógyszert kell bevenni?
- Kezelőorvosa dönt arról, hogy Önnek mennyi Levoxa-t kell bevennie.
- Az adag az önnél kialakult fertőzés típusától, valamint a fertőzés helyétől függ.
- A kezelés időtartama attól függ, hogy milyen súlyos a fertőzés.
- Ha úgy érzi, hogy gyógyszerének hatása túl erős, vagy éppen gyenge, ne változtasson az adagokon magától, hanem kérdezze meg kezelőorvosát.
Felnőttek és idősek
A melléküregek fertőzései
- két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta egyszer, vagy
- egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta egyszer.
Tüdőfertőzés olyan betegeknél, akiknek tartósan fennálló légzési panaszaik vannak
- két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta egyszer, vagy
- egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta egyszer.
Tüdőgyulladás
- két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta egyszer vagy kétszer, vagy
- egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta egyszer vagy kétszer.
Húgyúti fertőzések, beleértve a vesék vagy a húgyhólyag fertőzéseit is
- egy vagy két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta, vagy
- 1/2 vagy egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta.
Prosztatagyulladás
- két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta egyszer, vagy
- egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta egyszer.
A bőr és a bőr alatti szövetek fertőzése, beleértve ebbe az izomfertőzést is
- két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta egyszer vagy kétszer, vagy
- egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta egyszer vagy kétszer.
Antrax baktérium belélegzése esetén
- két Levoxa 250 mg filmtabletta, vagy
- egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta egyszer.
Veseproblémákban szenvedő felnőttek és idősek
Szükség lehet arra, hogy kezelőorvosa egy alacsonyabb adagot írjon elő Önnek.
Gyermekek és serdülők
Ezt a gyógyszert tilos gyermekeknek és serdülőknek adni.
Ha az előírtnál több Levoxa-t vett be
Ha véletlenül az előírtnál több filmtablettát vett be, ezt azonnal közölje egy orvossal, vagy kérjen orvosi tanácsot. Vigye magával a gyógyszert az eredeti csomagolásában. Ez azért szükséges, hogy az orvos tudja mit vett be. A következő hatások jelentkezhetnek: görcsrohamok, zavartság, szédülés, csökkent éberségi szint, végtagremegés és szívproblémák - amelyek szabálytalan szívverést, hányingert. vagy gyomorégést idézhetnek elő.
Ha elfelejtette bevenni a Levoxa-t
Ha elfelejtett bevenni egy adagot, a lehető leghamarabb pótolja a hiányt, kivéve, ha már nagyon közel van a következő adag bevételi idejéhez.
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha idő előtt abbahagyja a Levoxa szedését
Ne hagyja abba a Levoxa szedését csak azért, mert jobban érzi magát. Igen fontos, hogy befejezze a filmtablettákkal végzett kezelést, amit kezelőorvosa előírt. Amennyiben túl hamar abbahagyja a filmtabletták szedését, a fertőzés visszatérhet és az Ön állapota rosszabbodhat vagy a baktériumok ellenállóvá (rezisztenssé) válnak a gyógyszerrel szemben.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Hagyja abba a Levoxa szedését, és azonnal forduljon orvoshoz vagy menjen kórházba, ha az alábbi mellékhatások bármelyikét tapasztalja:
Nem ismert gyakoriságú (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- Allergiás reakció jelentkezik Önnél. Ennek jele lehet többek között a bőrkiütés, nyelési nehézség vagy nehézlégzés, az ajkak, az arc, a torok és a nyelv vizenyős duzzanata.
Hagyja abba a Levoxa szedését és azonnal forduljon orvoshoz, ha az alábbi súlyos mellékhatások bármelyikét tapasztalja, ugyanis ilyen esetben azonnali orvosi ellátásra lehet szüksége:
Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- görcsrohamok.
Nem ismert gyakoriságú (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- súlyos fokú bőrkiütések, melyek az ajkak, a szemek, a száj, orr és a nemi szervek körüli bőrterületek hólyagosodásával és hámlásával járhatnak együtt.
- étvágytalanság, a bőr, illetve a szemek besárgulása, sötét színű vizelet, viszketés vagy hasi (gyomortáji) érzékenység. Mindezek májproblémákat jelezhetnek, amibe beletartozhat a halálos kimenetelű májelégtelenség is.
- égő, zsibbadó érzés, fájdalom vagy érzéketlenség. Ezek az úgynevezett "neuropátia" jelei lehetnek.
- vizes hasmenés, amiben esetleg vér is megjelenik, és amely hasi görccsel, illetve magas lázzal is jelentkezhet. Ezek súlyos bélproblémák jelei lehetnek.
- az inak és szalagok vagy az izmok fájdalma és gyulladása, ami ezek szakadásához is vezethet. Leggyakrabban az Achilles ín érintett.
Ha a Levoxa szedése alatt romlik a látása vagy bármilyen más szembetegséget tapasztal, azonnal forduljon szemész szakorvoshoz.
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi mellékhatások bármelyike súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább tart
Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- alvászavarok
- fejfájás, szédülés
- hányinger, hányás, hasmenés
- egyes májenzimek szintjének emelkedése a vérben.
Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)
- egyéb baktériumok vagy gombák mennyiségének megváltozása a szervezetben, a Candida nevű gomba által okozott fertőzés, ami kezelést igényelhet
- a fehérvérsejtek számának változása (úgynevezett leukopénia, illetve eozinofília), ami bizonyos vérvizsgálati eredmények alapján mutatható ki
- feszültség (szorongás) érzés, zavartság, idegesség, aluszékonyság, remegés, forgó jellegű szédülés (vertigo)
- légszomj (diszpnoe)
- az ízérzés változásai, étvágytalanság, gyomorműködési- vagy emésztési zavar (diszpepszia), gyomortáji fájdalom, puffadás-érzet (flatulencia) vagy székrekedés
- viszketés és bőrkiütés, nagyfokú viszketés, illetve csalánkiütés (urtikária), fokozott verítékezés (hiperhidrózis)
- ízületi- vagy izomfájdalom
- a vérvizsgálati eredmények kóros májfunkció eredményeket (emelkedett bilirubinszint) vagy veseproblémákat (emelkedett kreatininszint) jelezhetnek
- általános gyengeség
Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- az ajkak, az arc vagy a torok vagy a nyelv vizenyős duzzanata (angioödéma)
- a vérlemezkék számának csökkenése (trombocitopénia) miatt kialakuló véraláfutások és vérzések
- a fehérvérsejtek alacsony száma (neutropénia)
- fokozott immunválasz (túlérzékenység)
- a vércukorszint túlságosan alacsony szintre csökkenése (hipoglikémia). Ennek főként a cukorbetegeknél van jelentősége.
- nem létező dolgok látása, hallása (hallucinációk, paranoia), a vélemény és gondolkodás megváltozása (pszichotikus reakciók)
- levertségérzet (depresszió), nyugtalanság, kóros álmok vagy rémálmok
- zsibbadás a kezekben, lábakban (paresztézia)
- hallásproblémák (fülzúgás) vagy látászavarok (homályos látás)
- szokatlanul szapora szívverés (tahikardia), a saját szívverés érzékelése (palpitáció) vagy alacsony vérnyomás (hipotónia)
- izomgyengeség. Ez különösen fontos lehet egy ritka idegrendszeri betegségben (miaszténia grávisz) szenvedő betegeknél.
- a veseműködés megváltozása, és bizonyos esetekben veseelégtelenség, ami úgynevezett allergiás vesereakció következtében kialakuló akut veseelégtelenség (intersticiális nefritisz) miatt következik be
- láz
- ízületi fájdalom és ízületi gyulladás (tendinitisz)
Nem ismert gyakoriságú (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- a vörösvérsejtek számának csökkenése (vérszegénység): ami a bőrt sápadttá, sárgás elszíneződésűvé teheti, az összes vérsejtszám csökkenése (páncitopénia)
- láz, torokfájás és nem múló általános rosszullét. Ez a fehérvérsejtek számának csökkenése (agranulocitózis) miatt következhet be.
- keringésleállás (anafilaxia-szerű sokk)
- a vércukorszint emelkedése (hiperglikémia) vagy csökkenése, ami kómához vezethet (hipoglikémiás kóma). Ennek a cukorbetegségben szenvedő betegeknél van jelentősége.
- a szaglásérzékelés megváltozása, a szaglás-, vagy ízérzés elvesztése (parozmia, anozmia, ageuzia)
- mozgás- és járászavarok (diszkinézia, extrapiramidális zavarok)
- átmeneti eszméletvesztés vagy ájulás
- átmeneti látásvesztés
- hallásvesztés vagy halláskárosodás
- kórosan gyors szívverés, életveszélyes szívritmuszavar, beleértve ebbe a szívleállást, a szívritmus megváltozását, (amit a szív elektromos aktivitását mérő EKG-n "QT-szakasz megnyúlásnak" neveznek)
- nehézlégzés vagy sípoló légzés (bronhospazmus)
- allergiás tüdőreakciók
- hasnyálmirigy-gyulladás
- májgyulladás (hepatitisz)
- a bőr fokozott érzékenysége a nap- és ultraibolya sugárzással szemben (fényérzékenység)
- a szervezetben vért keringető erek allergiás reakciók miatti gyulladása (vaszkulitisz)
- a szájüreg nyálkahártyájának gyulladása (sztomatitisz)
- izomszakadás és izomkárosodás (rabdomiolízis)
- ízület körüli vörösödés és ízületi duzzanat
- fájdalom, amibe beletartozik a hátfájás, mellkasi fájdalom és végtagfájdalom
- porfiriás rohamok azoknál a betegeknél, akik porfíriában (egy nagyon ritka anyagcsere betegségben) szenvednek
- tartós fejfájás, homályos látással vagy anélkül (jóindulatú koponyaűri nyomásfokozódás)
- öngyilkossági gondolatok jelentkezésének vagy kísérletek bekövetkeztének kockázata
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Levoxa-t tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható/Felh:/EXP:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Levoxa?

- A készítmény hatóanyaga a levof1oxacin. 250 mg levofloxacin (levofloxacin-hemihidrát formájában), illetve 500 mg levofloxacin (levofloxacin-hemihidrát formájában) filmtablettánként.
- Egyéb összetevők:
Tablettamag: nátrium-sztearil-fumarát, kroszpovidon (A-típusú), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, kopovidon (K-érték 25,2-30,8), szililezett mikrokristályos cellulóz (98% mikrokristályos cellulóz és 2% kolloid szilícium-dioxid).
Tablettabevonat: Opadry II Pink (laktóz-monohidrát, hipromellóz 15 cP, titán-dioxid (E171), triacetin, vörös vas-oxid (E 172), sárga vas-oxid (E 172)).
Milyen a Levoxa külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Levoxa 250 mg filmtabletta
Rózsaszínű, ovális, mindkét oldalán domború tabletta, egyik oldalán bemetszéssel, másik oldalán "L" jelöléssel. Körülbelül 13 mm hosszú és 6 mm széles.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.
Levoxa 500 mg filmtabletta
Rózsaszínű, ovális, mindkét oldalán domború tabletta, egyik oldalán bemetszéssel, másik oldalán "L" jelöléssel. Körülbelül 16 mm hosszú és 8 mm széles.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.
Kiszerelések:
1, 3, 5, 7, 10, 14, 50, 200 db filmtablettát tartalmazó Al/PVC buborékcsomagolás.
50 vagy 100 db filmtablettát tartalmazó, LDPE kupakkal ellátott HDPE tartály.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó betegségek ( tüdő- és légúti megbetegedések, vese és húgyutak betegségei, fül-orr-gégészeti betegségek, felnőttkori fertőző betegségek, bőr- és nemi betegségek )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár