+16° - +35°
Nincs front

DESIRETT 75 ?g filmtabletta

DESIRETT 75 ?g filmtabletta betegtájékoztatója

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DESIRETT 75 MIKROGRAMM FILMTABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Desirett 75 mikrogramm filmtablettát a terhesség megelőzésére alkalmazható.
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta kis mennyiségét tartalmazza a női nemi hormonok egyik fajtáját, a progesztogén dezogesztrelt, ezért a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát csak progesztogént tartalmazó tablettának (POP), vagy mini-tablettának nevezik.
A kombinált tablettákkal ellentétben a mini-tabletták nem tartalmaznak a progesztogén mellett ösztrogén hormont.
A legtöbb csak progesztogént tartalmazó tabletta vagy mini-tabletta elsősorban úgy hat, hogy gátolja a hímivarsejteknek a méhbe jutását; de szemben a kombinált tabletták elsődleges hatásával, nem minden esetben gátolja meg a petesejt érését. A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta abban különbözik egyéb mini-tablettáktól, hogy az adagja a legtöbb esetben elég nagy ahhoz, hogy megakadályozza a petesejt érését. Ennek eredményeképpen a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta magas fogamzásgátlási hatékonyságot biztosít.
A kombinált tablettákkal ellentétben a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát olyan nők is alkalmazhatják, akik nem tolerálják az ösztrogéneket, és szedhetik a szoptató nők is.
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta hátránya, hogy alkalmazása során rendszertelen időközönként hüvelyi vérzés léphet fel. Az is előfordulhat, hogy a vérzése teljesen kimarad.
2. TUDNIVALÓK A DESIRETT 75 MIKROGRAMM FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT
Ugyanúgy, mint egyéb hormonális fogamzásgátlók, a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta sem véd meg a HIV fertőzéstől (AIDS) vagy bármilyen más, szexuális úton terjedő betegségtől.
Ne szedje a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát
- Ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta egyéb összetevőjére.
- Ha trombózisa van. Trombózisnak nevezzük, ha vérrögök keletkeznek az vérerekben (például a lábakban (mélyvénás trombózis), vagy a tüdőben (tüdőembólia)).
- Ha sárgaságban (a bőr sárgás elszíneződése) vagy súlyos májbetegségben szenved vagy szenvedett, és májfunkciója még nem állt vissza a normális értékre.
- Ha progesztogén hormonra érzékeny rosszindulatú daganata van, vagy ennek veszélye fennáll, ilyenek éldául a mellrák bizonyos fajtái.
- Ha tisztázatlan eredetű hüvelyi vérzése van.
- Ha allergiás a földimogyoróra vagy a szójára.
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedésének megkezdése előtt mondja el a kezelőorvosának, ha ezek közül az állapotok közül valamelyik vonatkozik Önre. Orvosa tanácsolhatja Önnek, hogy nem-hormonális születésszabályozási módszert alkalmazzon.
Azonnal beszéljen orvosával, ha ezek közük az állapotok közül bármelyik először előfordul a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta alkalmazása alatt.
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával:
- Ha mellrákja volt vagy van;
- Ha májrákja van, mert a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta esetleges hatását nem lehet kizárni;
- Ha jelenleg vagy korábban vénás trombózisa volt;
- Ha cukorbeteg;
- Ha epilepsziás (lásd az "Egyéb gyógyszerek és a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta" című fejezetet);
- Ha tuberkulózisa van (lásd az "Egyéb gyógyszerek és a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta" című fejezetet);
- Ha magas vérnyomása van;
- Ha Önnek májfoltja van vagy volt (sárgásbarna pigmentációs foltok a bőrön, különösen az arcon), ekkor kerülje a túlzott napfény vagy ultraibolya sugárzást.

Ha az előzőkben felsorolt állapotok bármelyikének fennállása esetén alkalmazza a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát, Önnek gondos orvosi ellenőrzésre lehet szüksége.
A kezelőorvosa elmagyarázza Önnek, mi a teendő.
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta és az emlőrák
Rendszeresen ellenőrizze melleit, és ha bármilyen csomót érez a melleiben, minél hamarabb lépjen kapcsolatba orvosával. Az emlőrákot valamivel gyakrabban diagnosztizálják a kombinált fogamzásgátló tablettát szedő nőknél, mint az azonos korú, de a tablettát nem szedő nőknél. Ha a nő abbahagyja a tabletta szedését, a veszély fokozatosan csökken, így 10 évvel a szedés abbahagyása után a kockázat ugyanakkora, mint azoknál a nőknél, akik soha sem szedték a kombinált fogamzásgátló tablettát. Az emlőrák ritka 40 év alatt, de a nő életkorának növekedésével a veszélye nő, ezért a diagnosztizált emlőrákok extra száma magasabb, ha a nő magasabb életkoráig szedi a kombinált fogamzásgátló tablettát. Kevésbé lényeges, hogy mennyi ideig szedi a kombinált fogamzásgátló tablettát.
Minden 10 000, a kombinált fogamzásgátló tablettát maximum 5 évig szedő nő közül, aki 20 éves korára abbahagyja a kombinált fogamzásgátló tabletta szedését, kevesebb, mint 1 extra emlőrákos megbetegedést találtak a szedés abbahagyása után 10 éven belül, az ebben a korcsoportban normális körülmények között diagnosztizált 4 eseten felül. Hasonlóképpen, minden 10 000, a kombinált fogamzásgátló tablettát maximum 5 évig szedő nő közül, aki 30 éves korára abbahagyja a kombinált fogamzásgátló tabletta szedését, 5 extra eset várható, a normális körülmények között diagnosztizált 44 eset mellett. Minden 10 000, a kombinált fogamzásgátló tablettát maximum 5 évig szedő nő közül, aki 40 éves korára abbahagyja a kombinált fogamzásgátló tabletta szedését, 20 extra eset várható, a normális körülmények között diagnosztizált 160 eset mellett.
Úgy gondolják, hogy az emlőrák kockázata a csak progesztogént tartalmazó tablettákat, mint például a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát szedő nőknél hasonló ahhoz, amit a kombinált fogamzásgátló tablettát szedő nőknél figyeltek meg, de a bizonyíték kevésbé meggyőző.
Úgy tűnik, hogy a kombinált fogamzásgátló tablettát szedő nőknél diagnosztizált emlőrákok kisebb valószínűséggel terjednek, mint a kombinált fogamzásgátló tablettát nem szedő nők esetén. Nem ismert, hogy az emlőrák kockázatában talált különbséget a kombinált fogamzásgátló tabletta okozza-e. Lehetséges, hogy a tablettát szedő nőket gyakrabban vizsgálják, így az emlőrákot hamarabb felfedezik.
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta és a trombózis
Azonnal keresse fel a kezelőorvosát, ha trombózis lehetséges tüneteit fedezi fel magán (lásd még: "Rendszeres orvosi ellenőrzések"). A trombózis során vérrög keletkezik, amely elzárhat egy véreret. A trombózis néha a láb mély vénáiban fordul elő (mélyvénás trombózis). Ha ez a vérrög leválik a véna faláról, ahol keletkezett, elérheti és blokkolhatja a tüdő artériáit, ezzel az úgynevezett "tüdőembóliát" okozva. Ennek halálos következményei lehetnek. A mélyvénás trombózis ritkán fordul elő. Attól függetlenül előfordulhat, hogy szedi-e a kombinált fogamzásgátló tablettákat vagy sem. A terhesség ideje alatt is előfordulhat. A kombinált fogamzásgátló tablettát szedőknél nagyobb a kockázata, mint a tablettát nem szedőknél. Acsak progesztogént tartalmazó tabletták, mint például a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta esetében a kockázat valószínűleg kisebb, mint az ösztrogéneket is tartalmazó kombinált fogamzásgátló tablettákat szedőknél.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, gyógynövény-termékeiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Néhány gyógyszer megakadályozhatja a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta megfelelő működését.
Ezek közé tartoznak az epilepszia kezelésére használt gyógyszerek (pirimidon, fenitoin, karbamazepin, oxkarbamazepin, felbamát és fenobarbitál), a tuberkulózis kezelésére használatos készítmények (a rifampicin), HIV fertőzés elleni szerek (a ritonavir), más fertőző megbetegedések elleni szerek (grizeofulvin), gyomorrontás elleni szerek (orvosi szén), a depresszió elleni szerek (orbáncfű).
A kezelőorvosa meg tudja mondani, kell-e kiegészítő fogamzásgátlási módszert alkalmaznia, és ha igen, akkor mennyi ideig.
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta is zavarhatja más gyógyszerek működését, vagy a gyógyszer hatásának erősödését (például a ciklosporint tartalmazó gyógyszerek esetében), vagy csökkenését.

Terhesség és szoptatás
Terhesség
Ha terhes, vagy ha úgy gondolja, hogy terhes lehet, ne szedje a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát.
Szoptatás
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta alkalmazható a szoptatás ideje alatt.
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta nem befolyásolja az anyatej mennyiségét és minőségét, de a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta hatóanyagának kis mennyisége bejut az anyatejbe.
7 hónapig szoptatott olyan gyermekek egészségét vizsgálták 2,5 éves korukig, akiknek az édesanyja alkalmazta a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát. Nem tapasztaltak semmilyen hatást a gyermekek növekedésére és a fejlődésére.
Ha szoptat, és alkalmazni akarja a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát, forduljon a kezelőorvosához.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nincs utalás arra, hogy a Desirett 75 mikrogramm filmtablettának bármilyen hatása lehet az éberségre és a koncentrációra.
Fontos információk a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta egyes összetevőiről
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta laktózt (tejcukor) és szójaolajat tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
Ha allergiás a földimogyoróra vagy a szójára, ne alkalmazza ezt a készítményt.
Alkalmazás serdülőkorúaknál
18 évesnél fiatalabb serdülőkorúakra vonatkozóan a dezogesztrel hatásosságára és biztonságosságára nem állnak rendelkezésre adatok.
Rendszeres orvosi ellenőrzések
Amíg a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát szedi, rendszeresen, évente legalább kétszer orvosi ellenőrzésen kell átesnie.
Mihelyt lehet, lépjen érintkezésbe orvosával, ha
- valamelyik lábában súlyos fájdalmat tapasztal vagy duzzanatot, megmagyarázhatatlan fájdalom van a mellkasában, légszomja van, szokatlanul köhög, főleg, ha vért köhög fel (ez feltehetőleg trombózisra utal);
- hirtelen súlyos gyomorfájdalma támad vagy besárgul (feltehetőleg májproblémára utal);
- ha mellében csomót érez (feltehetőleg mellrákra utal);
- ha hirtelen súlyos fájdalmat érez az alhas vagy a gyomor területén (feltehetőleg méhen kívüli terhességre utal);
- ha várhatóan ágyhozkötött lesz, vagy várhatóan műtét előtt áll (legalább négy héttel előtte beszéljen orvosával);
- szokatlan, erős hüvelyi vérzése van;
- az a gyanúja, hogy terhes.
3. HOGYAN KELL SZEDNI A DESIRETT 75 MIKROGRAMM FILMTABLETTÁT?
Mikor és hogyan kell szedni a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát

A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta csomag 28 filmtablettát tartalmaz. A hét napjai rá vannak nyomtatva a buborékcsomagolásra, és nyilak is rá vannak nyomtatva, amelyek a tabletták szedési sorrendjét mutatják. Mindegyik nap egy tablettának felel meg. Valahányszor egy új Desirett 75 mikrogramm filmtabletta csomagot kezd meg, a felső sorból vegyen be egy tablettát. Ne kezdje akármelyik tablettával. Például, ha a tabletta bevételét szerdán kezdi el, akkor a felső sorból az "SZE" (szerda) megjelölésű tablettát kell bevenni, követve mindig a nyíl irányát, amíg a levél el nem fogy. Folyamatosan szedjen minden nap egy tablettát mindaddig, amíg a levél teljesen ki nem ürül, követve a nyomtatott nyíl által jelölt irányt. A tabletta csomagolása alapján így könnyen ellenőrizheti, bevette-e napi tablettáját. A tablettát minden nap körülbelül ugyanabban az időben vegye be.
A tablettát vízzel, egészben nyelje le.
Előfordulhat vérzés a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedése során, de ennek ellenére folytatnia kell a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedését. Ha egy csomag kiürül, folytassa a szedést egy új csomag Desirett 75 mikrogramm filmtablettával a következő napon -vagyis megszakítás nélkül és anélkül, hogy a vérzésre várna.
Mikor kell elkezdeni az első csomag Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedését

Amennyiben az előző hónapban nem alkalmazott hormonális fogamzásgátló szert

Várja meg, amíg menstruációja elkezdődik. A menstruációs ciklus első napján vegye be az első Desirett 75 mikrogramm filmtablettát. Ekkor kiegészítő fogamzásgátló módszer alkalmazása nem szükséges.
A tabletta szedését a menstruációs ciklus 2-5. napján is elkezdheti, de ebben az esetben kiegészítő, barrier-elvű fogamzásgátló módszer alkalmazása is szükséges a tabletta szedésének első 7 napján.
Amennyiben egy kombinált tablettáról, hüvelyi gyűrűről vagy transzdermális tapaszról tér át
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedését az addig alkalmazott kombinált fogamzásgátló készítmény csomag utolsó tablettája beszedésének napja után, vagy a hüvelyi gyűrű vagy a transzdermális tapasz eltávolításának napján kezdheti meg (ez azt jelenti, hogy nincs tabletta-, gyűrű- vagy tapaszmentes megszakítás). Ha a korábban alkalmazott kombinált fogamzásgátló szer csomagja tartalmaz inaktív tablettákat is, a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedését az utolsó aktív tabletta bevétele után kezdheti meg (ha nem biztos benne, hogy melyik az, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Ha követi ezeket az utasításokat, nincs szükség extra fogamzásgátló intézkedések alkalmazására.
A tabletta szedését legkésőbb a jelenleg alkalmazott fogamzásgátló tabletta-, gyűrű-, tapaszmentes megszakítás, vagy a placebo tabletta intervallum utáni napon kezdje meg. Ha ezeket az utasításokat követi, a tablettaszedés első 7 napján feltétlenül használjon kiegészítő fogamzásgátlási módszert (barrier-elvű módszert) is.
Ha egy másik, csak progesztogént tartalmazó tablettáról (mini-tabletta) tér át
Bármelyik napon abbahagyhatja az előző tabletta szedését, és elkezdheti rögtön a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedését. Nincs szükség extra fogamzásgátló intézkedések alkalmazására.
Ha fogamzásgátló injekciós készítményről, implantátumról vagy progesztogént felszabadító méhen belüli eszközről (IUD) tér át
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta alkalmazását elkezdheti akkor, amikor a következő injekció lenne esedékes, vagy azon a napon, amikor az implantátum vagy a méhen belüli eszköz eltávolításra került. Nincs szükség extra fogamzásgátló intézkedések alkalmazására.
Szülés után
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedését gyermeke születése után 21-28 nappal kezdheti meg. Ha később kezdi el, az első ciklusban feltétlenül alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert (barrier-elvű módszert) is a tablettaszedés első 7 napján.
Ha azonban már történt nemi együttlét, a terhességet ki kell zárni a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedésének megkezdése előtt. A szoptató anyákra vonatkozó további információ a 2. pont "Terhesség és szoptatás" fejezetben található meg. A kezelőorvosa is adhat tanácsot Önnek.
Vetélés, vagy koraszülés után
A kezelőorvosa fogja tanáccsal ellátni.
Ha elfelejtette bevenni a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát
Ha kevesebb, mint 12 óra telt el a legutóbbi, esedékes tabletta bevételének tervezett időpontja óta, a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta megbízhatósága fennmaradt. Mihelyt eszébe jut, vegye be a kihagyott tablettát, és a következő tablettát a szokásos időpontban vegye be.
Ha több mint 12 óra telt el a legutóbbi, esedékes tabletta bevételének tervezett időpontja óta, a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta megbízhatósága csökkenhetett. Minél több egymás utáni tablettát hagyott ki, annál nagyobb a veszélye, hogy a fogamzásgátlás hatékonysága lecsökkent. Vegye be az utolsó kimaradt tablettát, amint eszébe jut, a többi tablettát pedig szedje szokásos időben. Alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert (barrier-elvű módszert) is a tablettaszedés következő hét napja során. Ha egy vagy több tabletta bevételét mulasztotta el a tablettaszedés első hetében, és közösült a kihagyott tabletták előtti héten, fennáll a teherbeesés lehetősége. Kérjen tanácsot a kezelőorvosától.
Ha gyomor-bélrendszeri zavarokban szenved (azaz például hányás, súlyos hasmenés)
Kövesse az előző fejezetben a kihagyott tablettákra vonatkozó tanácsokat.
Ha a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta bevétele után 3-4 órán belül orvosi szenet vesz be vagy hány, vagy súlyos hasmenése van, a hatóanyag valószínűleg nem szívódott fel teljesen.

Ha az előírtnál több Desirett 75 mikrogramm filmtablettát vett be
Jelenleg nincs adat a 75 mikrogramm dezogesztrelt tartalmazó filmtabletta túladagolásából adódó súlyos károsító hatásokról. Ha egyszerre több tablettát vett be, émelygése lehet, hányhat, vagy hüvelyi vérzése lehet. Ha gyerek vett be több tablettát, forduljon orvosához.
Ha idő előtt abbahagyja a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedését
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedését bármikor abbahagyhatja. Az abbahagyás napjától kezdve nincs védve a terhességgel szemben.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta alkalmazásához kapcsolódó súlyos mellékhatásokat a 2. fejezet "Tudnivalók a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedése előtt" az "A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta és az emlőrák" és "A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta és a trombózis" pontjaiban írtuk le. A további információkért kérjük, olvassa el ezt a fejezetet, és ha szükséges, azonnal beszéljen orvosával.
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedése során szabálytalan időközönkénti hüvelyi vérzés jelentkezhet. Ez lehet éppen csak enyhe pecsételő vérzés, amely még betét használatát sem teszi szükségessé; de lehet komolyabb vérzés is, amely jobban megfelel egy vérzés periódusának, és egészségügyi védelmet igényel. Az is lehet, hogy egyáltalán nincs vérzése. A szabálytalan vérzés nem annak a jele, hogy a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta fogamzásgátló hatékonysága csökkent volna. Általánosságban Önnek nincs teendője, csak folytassa a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedését. Ha azonban a vérzés erős vagy elhúzódó, beszélje meg a kezelőorvosával.
Gyakori mellékhatások (100 felhasználóból 1-10-et érint): hangulatváltozások, libidó csökkenése, fejfájás, émelygés, akne, mellfájdalom, rendszertelen menstruáció vagy a menstruáció kimaradása, testsúlygyarapodás.
Nem gyakori mellékhatások (1000 felhasználóból 1-10-et érint): hüvelyi fertőzés, kontaktlencse viselési panaszok, hányás, hajhullás, fájdalommal járó menstruációs vérzés, petefészek ciszta, fáradtság.
Ritka mellékhatások (10.000 felhasználóból 1-10-et érint): bőrkiütés, csalánkiütés, kékes-pirosas, fájdalmas göbös beszűrődéssel járó bőrgyulladás (eritéma nodózum).
Ezek a bőr elváltozásai.
Ezeken a mellékhatásokon kívül emlőváladékozás is előfordulhat.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
5. HOGYAN KELL A DESIRETT 75 MIKROGRAMM FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje a Desirett 75 mikrogramm filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta
A készítmény hatóanyaga a dezogesztrel (75 mikrogramm).
Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát, kukoricakeményítő, Povidon K30, d-α alfa-tokoferol, szójaolaj, vízmentes kolloid szilicium-dioxid, sztearinsav,
Tabletta bevonat: hipromellóz 2910, polietilénglikol, titán-dioxid (E171) (lásd még: "Fontos információk a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta egyes összetevőiről" a 2. pontban).
Milyen a Desirett 75 mikrogramm filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta 28 kerek filmtablettát tartalmaz buborékcsomagolásonként.
1 vagy 3 vagy 6 buborékcsomagolást tartalmaz dobozonként.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Kiszerelés: 3x28

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22613/02

DESIRETT 75 ?g filmtabletta

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Q PHARMA

Hatóanyag: desogestrel

ATC: Desogestrel

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Tájékoztató fogyasztói ár: 7406 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.

Fogyasztói ár: 7406 Ft *

*az ár tájékozatató jellegű.

Kapcsolódó betegségek ( nőgyógyászat )