Újabb súlyos átverés terjed a neten

Csalók visszaéltek a Semmelweis Egyetem és az intézmény egy orvosa nevével, hogy így árulják a világhálón engedély nélküli készítményüket potenciazavarokra.

Nem ez az első alkalom, hogy csalók élnek vissza a Semmelweis Egyetem nevével. Tavaly év végén például egy értisztító csodaszert reklámoztak dr. Merkely Bélára, a Semmelweis Egyetem rektorára hivatkozva.

Hétfői közleményében maga az egyetem hívta fel a figyelmet a csalásra. Mint írják, a csalók azt állítják készítményükről, hogy az megszünteti a férfiak erekciós problémáit. Csak természetes összetevőket tartalmaz, és elősegíti a tesztoszteron természetes szintézisét. Mindehhez még egy álinterjút is közölnek dr. Nyirády Péterrel, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája vezetőjével.

Csalók a Semmelweis Egyetem nevével visszaélve árusítanak engedély nélküli gyógykészítményt
Csalók a Semmelweis Egyetem nevével visszaélve árusítanak engedély nélküli gyógykészítményt. Fotó: Getty Images

A Semmelweis Egyetem hangsúlyozza, semmi sem igaz abból, hogy az egyetem professzora kedvezményes vásárlási lehetőségre biztatja az érintett betegeket. A klinika az ügyben visszaélés miatt indít jogi lépéseket. "Az egyre gyakoribb internetes csalások komoly károkat okozhatnak, ezért fontos, hogy gyógyhatású készítményt kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók" - húzza alá a közlemény.

Weboldalán az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) részletesen bemutatja , milyen jellegzetes elemekről ismerhető fel a megtévesztés az online térben, illetve miből tudhatjuk, hogy valóban megbízható helyről vásárolunk.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: