Trágár levélben szidta a mentőket a nő, mert azok megálltak életet menteni

Köszönetnyilvánítás helyett egy trágár levélben követelt felelősségre vonást az a 40-es nő, aki nehezményezte, hogy a mentők nem tudták rögtön kórházba szállítani, mert egy életveszélyes állapotú ember újraélesztése miatt is meg kellett állniuk.

Felháborodott levelet írt egy budapesti nő a mentősöknek amiatt, mert csaknem egy órát töltött a mentőautóban ülve. Az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint ennek az volt az oka, hogy a mentősöknek útba kellett ejteniük egy életveszélyes állapotban lévő, idős embert is, akinek megpróbálták megmenteni az életét. 

"Nem ezért fizetem azt a k*****tt TB-t"

A 40 év körüli felkarsérült asszonyt helyszíni ellátás után szállították volna kórházba lakásáról a mentősök, ám út közben egy közelben zajló, közterületi újraélesztéshez küldte tovább az egységet a mentésirányítás. A levél szerint a nő nem csak azt nehezményezte, hogy a felkarsérülésével nem szállították azonnal kórházba, de azt is, hogy tanúja volt az idős férfi életéért folytatott, megfeszített küzdelemnek. “K*****ra nem akarom nézni a nyitott ajtón át, hogy csöveket nyomnak bele valakibe, akinek kék a feje!” -írta a levélben.

A panaszos a mentésirányító azonnali felelősségre vonását követelte, így a mentők hivatalból kivizsgálták az esetet. Az eljárás lezárultát követően ugyanis megállapították, hogy a mentésvezető a lehető legjobb döntést hozta, így igaz, hogy a (stabil állapotú) nő szállítása 57 percet csúszott, ám az újraélesztéshez 4 perc 16 másodpercen belül megérkezett a segítség, miközben egy másik mentőegységet is riasztottak az esethez.

Sajnos a 60 év körüli férfi életét a kitartó küzdelem és a mentők összehangolt csapatmunkája ellenére sem lehetett megmenteni, a mentőegység pedig folytatta útját a kórházba az eredeti sérülttel.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +3 °C
Minimum: -3 °C

Jobbára borult lesz az ég. Az egyre erősödő csapadékzónából döntően eső, a főváros térségében és az északkeleti harmadban havazás valószínű. Az Északi-középhegység és a Dunakanyar térségében vastag hótakaró is kialakulhat. A halmazállapot-váltás határa a nap során fokozatosan tolódik észak felé, így egyre több helyen fagyott esőre, ónos esőre, majd esőre válthat a csapadék. Legtovább az északi határnál tarthat ki a havazás. A délies szél estig csak kevés helyen élénkül meg, majd délkeleten már megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +2 és +7, de a főváros térségében és az északkeleti harmadban csupán -2 és +1 fok között alakul. Késő estére -1 és +9 fok közé enyhül az idő, dél felé számíthatunk egyre magasabb értékekre. A frontérzékenyek napját kettős fronthatás nehezítheti meg.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra